Hp Pavilion

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување
Па за цената ти си знаеш... Јас би ти препорачал да видиш и ACER. Добра марка се а се поветини од сите. А игри и интернет... Сега ке ти објаснам. Пошо имам два можам да играм игри во мрежа и да имам интернет од било која соба во куќата (пошо днвната секогаш е зафатена со гости или такви работи). Ако има уште некој (пр. другар шо има лап топ со Wi-Fi) доволно е да е во опсегот на покриеноста на мрежата. Не ти треба ни кабли ни нишо. Царска работа.

Искуството на прозводство на Лаптопови на НР е неспоредливо со тоа на Acer освен тоа jaс ги гледав цените и Аcer не се значително поевтини од НР.
КОлку за споредба за да ти е јасно дека таа цена е реална за таа конфигурација, јас пред година и пол за 890 евра купив:
HP Pavilion ze2242EA:
AMD Turion 64
DDR RAM 512 MB
ATI Radeon XPRESS 200M 128 MB
HDD 80 GB
WLAN
DVD R/RW -/+
15' TFT Screen
6 cell batery

Денеска имав прилика да форматирам и за кратко да работам на Pavilion. AMD 64 битен процесор на 1.8 GHz, 1024 RAM и 100 GB HDD. Морам да признаам дека лаптопов беше многу добар за лаптоп.

A ova:
HP Pavilion dv6205us
- Intel® Core Duo processor T2060 1.6GHz processor speed
- Windows Vista Home Basic
- 15.4 inch WXGA widescreen (1280 x 800)
- 512GB DDR2 SDRAM Dual Channel
- Intel Graphics Media Accelerator 950 w/Ports
- 80GB Hard Drive
- Built-in 10/100 Mbps Ethernet (RJ-45 connector)
- Super Multi 8XDVD+/-R/RW with double-layer support
- Built-in 802.11b/g wireless LAN
- 6 Cell Lithium Ion Battery
- HP Remote Control
710 evra

ili ova:

Dell Inspiron 6400
- Intel® Core™Duo processor T2250 (1.73GHz/553MHz FSB 2MB L2 Cache)
- Genuine Windows® Vista Home Basic
- 15.4 inch Wide Screen XGA with TrueLife (glossy)
- 2GB DDR2 SDRAM at 533MHz, 2 Dimm
- Intel® Graphics Media Accelerator 950
- 160GB 5400Rpm SATA Hard Drive
- Integrated 10/100 Network Card and Modem
- 8X CD/DVD Burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability
- Integrated Audio
- Dell Wireless 1390 802.11 b/g (54Mbps) Mini card
- Dell Wireless 355 Bluetooth Internal (2.0 + Enhanced Data Rate)
- 6-cell Lithium Ion Primary Battery
- Media Direct 3.0
925 evra

brat ti da si go zemes HP nx9420.cenata e 1500 evra.ja go zemav od neocom mn. e zver nemas videno takov laptop u zivot.eve konfiguracija.
Processor:Intel core 2 duo 2.00 GHz
1024 MB RAM
Graphics system:ATI Mobility Radeon x1600-256 MB(mn. dobra graficka)
Wireless conection
bluetooth

17" monitor

Moe mislenje e deka dokolku zimas lap top za igrici bolje i ne zimaj:nenene:
Ja pola godina veke pola godina imam HP Compaq nx 7400 i da cuknam u drvo do sega super me sluzi :) i mislam deka HP i Dell se malce poskapi od ostanative ama barem se provernea rabota.

brat si gi ispomesal rabotite Compaq e vo sopstvenost od HP XD a vikas deka HP I DELL BILE MALCE POSKAPI------Jas mislam deka hp vo texnologija e no.1

Da de Compaq e vo sopstvenost na HP ne rekov deka ne e :)
Mislam ama ne sum siguren dali pred HP da go prezeme Compaq postoes lap top so brendot na HP

ShRiNk напиша:
Da de Compaq e vo sopstvenost na HP ne rekov deka ne e :)
Mislam ama ne sum siguren dali pred HP da go prezeme Compaq postoes lap top so brendot na HP

Ида немало и да било ота компак, пак исто ти се фаќа бидејќи е истото искуство од компак.

Abe dali znae nekoj sto e ova Pavillion , zosto ne mozat da mi go popravat laptopot vo makedonija ??

. ......HELP

Тоа е бидејќи Павилион не ги прават за Македонија (и нормално не се предвидени да се продаваат тука) и кога од наш сервис ќе побараат резервен дел од НР за павилион да им пратат овие не им праќаат пошто им викаат кај вас не се продаваат и затоа неможете нити да добивате резервни делови за нив и да ги сервисирате. Најблиску што продаваат (а ваљда по таа логика и сервисираат) Павилиони е Грчка.

А што е проблемот и кој е моделот (тие бројките)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom