HONDA CIVIC VTEC 1.6 160hp

• Креатор на темата Креатор на темата RACER
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 март 2010
Мислења
51
Поени од реакции
2
Веб-сајт
www.nihoncar.com
dali nekoj imal ili pa seušte ima honda civic 160 hp vti motor???
i kakvo iskustvo imate so taa kola ili kakvo mislenje imate za honda motorite

Немам искуство, ама колку што знаам, Honda - немаат смрт. Јапонски VW :)

Една од ретките марки кои можам да симнам капа за технологија и робусност што можат повеќето да си ја дозволат.

Маана на v-tec е што ретко ќе ја употребуваш целата моќност. Тоа е високо туржна машина, па не ми се верува дека секој ден ќе цедиш 8000-9000 обртаи да добиеш 160КС и да имаш потрошувачка од 15-20л/100км :)

Hondicevo e top da iam pari za nekoe autce na staro ako najdam socuvano nekoe ne izmuceno vakvo nesto bi zel bez oko da mi trepne

Сакаш да најдеш девица во харем? Сочувано, не измачено Vtec тешко дека ќе најдеш :)

Honda Del Sol...
honda-crx-del-sol-TANGO.jpg

Имаше ваква другар мој од Демир Хисар (пред некои 3-4 години) иста како на сликата, имав прилика и да се повозам. Возилото има една маана. Двосед е. Ништо друго.

Go gledav ova na youtube.com i nemozam da poveruvam što se i pravat na kolata t.s. na hondata i pak ke zapali...
poglednete go klipot i ke vi stane jasno so sakam da vi kazam.
na FULL zagreana kola da i go otvoris kapačeto od motorot i mesto ulje da i staviš ladna voda aloooo WOW no comment
gledaj i uživaj

хмм неам зборови за јапанските возила,посебно за хонда најбољи се.. и во издржливост,стил,брзина,комфорт и во све остало..
имав чест да го возам цивикот 96 или 97 нз која беше 1.6 вти втек, едно другарче ја имаше, мн убава вожња има, чуството не се опишува поготово ко ке уклучи втекот, од самиот звук шо го вади е архгхг :drk: :) лудница, нема да згрешиш ако земеш таква ,само знај дека мн ке јаде, брза кола не се вози полека, а и неможеш колку и да се трудиш :)

хмм неам зборови за јапанските возила,посебно за хонда најбољи се.. и во издржливост,стил,брзина,комфорт и во све остало..
имав чест да го возам цивикот 96 или 97 нз која беше 1.6 вти втек, едно другарче ја имаше, мн убава вожња има, чуството не се опишува поготово ко ке уклучи втекот, од самиот звук шо го вади е архгхг :drk: :) лудница, нема да згрешиш ако земеш таква ,само знај дека мн ке јаде, брза кола не се вози полека, а и неможеш колку и да се трудиш :)

znam deka mnogu ke jade ama samo koga ke otvori VTEC, inaku do 3000 obrtai očekuvam 10/11L/100km vo grad da mava, ako ja stiskam pa očekuvam preku 13L/100km
sekako ne ti treba mnogu da ja krevaš na obrtai za da imas edna prosečna vožnja, do 3000 obrtai možeš normalno da se voziš BEZ UPOTREBA na VTEC :D

Exactly my point. Ретко кога ќе ги употребиш 160КС, само заради високите обртаи. Оти гледај, дур да крениш 8000-9000 обртаи веќе имаш добар замав земено и по автоматизам треба да кочиш :)
Во СК да речеме немаш никаде таква делница освен Партизанска и Илинденска навечер. Зборувам за писта права и рамна, за да осетиш вистиската моќ на Vtec.
Сепак, не би се жалел да имам едно такво :)

Немам зборови за Vtec моторот колку паметно е направен и без турбо лета колата иначе ја би К20 мотор на некоја хонда да возам :vozbud:

Нај крв комбинација се клиповите на youtube. Mini Morris од старите со Vtec мотор. ЅВЕРОВИ!

Има една во Ѓ.Петров, црвена и дечкото што ја има ја купи од другар .Ја чува како “дете“ во безпрекорна состојба е ,башка и другарот ја чуваше.Сме се возеле до Грчка со него неколку пати ,оди како болид ,а со нормална вожња не троши многу.Иначе за одржавање е поскапа од стандардните “Цивик“ .заден лагер со главина 350-400 еу во Солун.

Потполно стандардни (од она што гледав на YouTube) скоро на секоја трка Golf GTI победува. Сепак, кажувам и покрај тоа што сум hardcore VAG фан (Volkswagen Aktiengesellschaft - Volkswagen Group) сепак имам голем респкет за Honda и Vtec моторот. Радо би ги имал и двете :vozbud::vozbud:

Go gledav ova na youtube.com i nemozam da poveruvam što se i pravat na kolata t.s. na hondata i pak ke zapali...
poglednete go klipot i ke vi stane jasno so sakam da vi kazam.
na FULL zagreana kola da i go otvoris kapačeto od motorot i mesto ulje da i staviš ladna voda aloooo WOW no comment
gledaj i uživaj
баш преска нашкола го глеавме и пола клас подзина одкако запали после водата :) се гледа шо е издржлива машина, не за џабе рекле земи јапонско ако не сакаш да го чепкаш внатре :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom