HERBALIFE

N

Nessa Alcarin

Гостин
Namesto da trosis pari za Herbalajf nesporedlivo podobar efekt ke postignes so besplatnata solarnata joga zatoa sto ednas koga ke oslabnes nikogas nema da gi vratis kilogramite nazad kako sto se slucuva so vestackite preparati bidejki gi simnuvas prirodno a toa se slucuva postepeno vo celiot ciklus koj trae okolu 18 meseci. Ednostavno so samata minutaza ti se menuva celiot metabolizam vnatre i se sto e visok vo toa telo postepeno ke go isfrluvas nadvor.Em ke imas daleku podobro zdravje od sega,ke imas tezina prirodna za tvojata visina i organizmot ke ti stane posit.Jas za godina i 2 meseca simnav 15kg a imav 78kg i sega celo vreme tezinata mi varira od 63 do 64kg.Probaj bidejki nemas sto da izgubis.Ako ti trebaat detalni upatstva ke ti dadam za da mozes pravilno da ja pravis terapijava bidejki sum veke dosta iskusen na minutaza 41:40 od mozni 45.
Не сакам да се навредиш но мислам дека соларната јога е само мит. Ми го препорачале овој начин за „здрав живот“ и претходно но никако да се решам на тоа. Јас мислам дека зјапањето во сонцето нема ни малку да ми помогне во трошењето на калориите од (на пр.) хамбургерот што сум го изела тој ден, ниту пак ќе ми создаде мускулна маса на моите и вака закржлавени мускули. Не можеме да тврдиме ни јас ни ти кој начин е подобар (дали соларна јога или Хербалајф), зошто ни јас ни ти не сме ги испробале и двата начина за да направиме разлика. Ако мислиш дека соларната јога тебе ти помага да водиш здрав живот, тогаш супер, продолжи така, јас немам ништо против ако ти се чувствуваш убаво. Исто како што и немам ништо против режимот што го одржува Stef Angel , со здрава исхрана и посетување теретана. Но, секој човек треба сам да си одлучи како здраво да живее, согласно со неговиот начин на живот. Јас ни минута неможам да поминам зјапајќи во сонцето, а уште помалце можам да посетувам теретана (забрана од лекар, јбг)... Јас си наоѓам начин како мене ми одговара и незнам зошто тоа вас толку ви пречи. И пак ќе кажам мои пари се ... Само знам едно нешто од 10 дневна терапија на Хербалајф (која вклучува воедно и здрава исхрана нормално), јас симнав 1 конфекциски број, незнам тоа колку во килограми е, но сепак сум задоволна.

S

Stef Bachatero

Гостин
Не сакам да се навредиш но мислам дека соларната јога е само мит. Ми го препорачале овој начин за „здрав живот“ и претходно но никако да се решам на тоа. Јас мислам дека зјапањето во сонцето нема ни малку да ми помогне во трошењето на калориите од (на пр.) хамбургерот што сум го изела тој ден, ниту пак ќе ми создаде мускулна маса на моите и вака закржлавени мускули. Не можеме да тврдиме ни јас ни ти кој начин е подобар (дали соларна јога или Хербалајф), зошто ни јас ни ти не сме ги испробале и двата начина за да направиме разлика. Ако мислиш дека соларната јога тебе ти помага да водиш здрав живот, тогаш супер, продолжи така, јас немам ништо против ако ти се чувствуваш убаво. Исто како што и немам ништо против режимот што го одржува Stef Angel , со здрава исхрана и посетување теретана. Но, секој човек треба сам да си одлучи како здраво да живее, согласно со неговиот начин на живот. Јас ни минута неможам да поминам зјапајќи во сонцето, а уште помалце можам да посетувам теретана (забрана од лекар, јбг)... Јас си наоѓам начин како мене ми одговара и незнам зошто тоа вас толку ви пречи. И пак ќе кажам мои пари се ... Само знам едно нешто од 10 дневна терапија на Хербалајф (која вклучува воедно и здрава исхрана нормално), јас симнав 1 конфекциски број, незнам тоа колку во килограми е, но сепак сум задоволна.
А што те спречува да го држиш сето тој режим без хербалајф и било кој шејк.Финтата со овие срања е дека моментално те заситува и те прави зависен и ти слабееш да бидејќи имап помал калориски внес.Помалку калории се топат маснотии.Поентата е кога ќе се вратиш на старата исхрана и не си активна кардио + тежински терет секогаш се враќа салото повеќе од колку што си држела режим на хербалајф.Затоа треба секогаш да се гради мускулна маса и после да се ставиш на режим за полесно да ги стопиш калориите.4 месеци ми требаше да стопам 10 кг.А не сум изгубил ни килограм сало+истрчав полумаратон мислејќи дека неможам но единствен стимуланс што го користам е кафето затоа што има ефект барем кај мене.Но треба да испијам 6 кафиња пред вежбање за да има ефект затоа што се адаптираш.Он топик имаш милион и еден начин да ослабнеш без хербалајф и било кој шејк.Се што треба е да знаеш кај да побараш.Секогаш ќе се жалиш со килограмите дур не си седнеш интензивно да си вежбаш и да си ја балансираш исхраната.Битно е кој режим да го држиш да се држиш до него и да не шеташ многу затоа што салото секогаш се враќа ако не се вежба.Ако ти кажам дека 1 неделно да правиш пост секоја недела ќе губиш по пола килограм и нема никогаш ни да купиш ни шејк ни било кој суплемент.Пробај еднаш во неделата да не јадеш кога не си активна и кога едноставно нема воопшто да правиш некоја активност и ќе пиеш многу вода.Поз.

N

Nessa Alcarin

Гостин
А што те спречува да го држиш сето тој режим без хербалајф и било кој шејк.Финтата со овие срања е дека моментално те заситува и те прави зависен и ти слабееш да бидејќи имап помал калориски внес.Помалку калории се топат маснотии.Поентата е кога ќе се вратиш на старата исхрана и не си активна кардио + тежински терет секогаш се враќа салото повеќе од колку што си држела режим на хербалајф.Затоа треба секогаш да се гради мускулна маса и после да се ставиш на режим за полесно да ги стопиш калориите.4 месеци ми требаше да стопам 10 кг.А не сум изгубил ни килограм сало+истрчав полумаратон мислејќи дека неможам но единствен стимуланс што го користам е кафето затоа што има ефект барем кај мене.Но треба да испијам 6 кафиња пред вежбање за да има ефект затоа што се адаптираш.Он топик имаш милион и еден начин да ослабнеш без хербалајф и било кој шејк.Се што треба е да знаеш кај да побараш.Секогаш ќе се жалиш со килограмите дур не си седнеш интензивно да си вежбаш и да си ја балансираш исхраната.Битно е кој режим да го држиш да се држиш до него и да не шеташ многу затоа што салото секогаш се враќа ако не се вежба.Ако ти кажам дека 1 неделно да правиш пост секоја недела ќе губиш по пола килограм и нема никогаш ни да купиш ни шејк ни било кој суплемент.Пробај еднаш во неделата да не јадеш кога не си активна и кога едноставно нема воопшто да правиш некоја активност и ќе пиеш многу вода.Поз.
Ај пак одново, зошто не се разбираме очигледно... Секој треба да си најде начин како здраво да се храни, според тоа каков му е начинот на живот. Овие работи што ти ги болдирав, јас неможам да ги остварам. Како прво зошто имам забрана од лекар за интензивно вежбање (нешто со срцето има врска), единствено што смеам моментално е 1 часовно пешачење (кое и го правам). Јас кажав мене не ми пречи како вие си го одржувате здравјето (т.е како се храните и живеете), зошто вас толку ви пречи како јас се хранам, не ми е јасно.. Стеф откога знам за мене сум на диети и ниедна не била успешна (едноставно не се погодила ниедна според мојот начин на живот), ништо нема да изгубам ако пробам со Хербалајф..
Но и без јадење макар било еден ден во неделата нема да си го средиш организмот, зошто на еден организам секогаш му е потребна храна. Барем знам дека си нутриционист и овие работи нема што јас да ти ги објаснувам. Не сум експерт но знам дека доколку клетките не ја добијат потребната дневна доза на калории, не почнуваат да трошат сало, туку почнуваат да складираат, за да го припремат организмот доколку изгладнувањето трае подолг период. Значи со постење и без јадење ништо не си постигнал.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ај пак одново, зошто не се разбираме очигледно... Секој треба да си најде начин како здраво да се храни, според тоа каков му е начинот на живот. Овие работи што ти ги болдирав, јас неможам да ги остварам. Како прво зошто имам забрана од лекар за интензивно вежбање (нешто со срцето има врска), единствено што смеам моментално е 1 часовно пешачење (кое и го правам). Јас кажав мене не ми пречи како вие си го одржувате здравјето (т.е како се храните и живеете), зошто вас толку ви пречи како јас се хранам, не ми е јасно.. Стеф откога знам за мене сум на диети и ниедна не била успешна (едноставно не се погодила ниедна според мојот начин на живот), ништо нема да изгубам ако пробам со Хербалајф..
Но и без јадење макар било еден ден во неделата нема да си го средиш организмот, зошто на еден организам секогаш му е потребна храна. Барем знам дека си нутриционист и овие работи нема што јас да ти ги објаснувам. Не сум експерт но знам дека доколку клетките не ја добијат потребната дневна доза на калории, не почнуваат да трошат сало, туку почнуваат да складираат, за да го припремат организмот доколку изгладнувањето трае подолг период. Значи со постење и без јадење ништо не си постигнал.
Баш спротивно од популарната наука еден ден нејадење е побенефитно отколку која било диета на планетава.Прво што прави е го намалува инсулинот,го зголемува глукагонкот и се троши резервата глигокен прво после мастите,а мускулите се трошат после 3 дена не-јадење.Тоа е мит направен од компаниите како хербалајф и сите суплементации што ги има на светов дека не-можеш да преживееш без храна одреден период.Дури и луѓето на Крит од кој се состои медитаријанската храна го практикуваат тоа со религиозните обичаи што ги следат.Плус тоа што вели дека се складира масти е ако претераш и катаболизам или попознат како survival mode почнува после 3 дена нејадење или во калории тоа е околу 7000 согорени калории преземи само од мастите.Телото спротивно од популарната наука може да преживее од маситите преку глукогенеза со што мастите се претвараат во глицерол потоа во глукоза.Тоа што не-може да се откачи салото е посебен орган составен од алфа и бета клетки.Да ги речеме алфа-клетките мрзливи клетки а бета-клетките се ослободуваат за енергија.Повеќе сало повеќе алфа клетки што значи повеќе инсулин сензитивност.Кога вежбаш се подобруваат 3 фактори едно е што инсулинот реагира како што треба и го намалува шеќерот во крвта колку што е потребено и не реагира повеќе за да складира масти,друго е што со зголемената мускулна маса имаш побрз метаболизам и подобро ги гори јаглехидратите и 3-то те прави да се чувстуваш ти подобро од било кога и да бидеш подобрата личност од претходно.П.С не мора толку интензивно можеш да вежбаш со средно-низок интензитет најдобро е да почнеш да качуваш скали.Плус кардио вежбите го подобруваат кардиваскуларниот систем и спротивно од тоа што имаш проблеми со срцето најголем проблем мислам дека пушеше цигари ти е тој па се друго.Вежбај,зголеми го интензитетот полека и ќе видиш дека ќе има резултати.
--- надополнето: 17 август 2012 во 00:49 ---
Друго што заборавив да ти кажам е да се провериш за дијабетис тип 2 и инсулин сензитивност во нашата клиника и како реагираш на глукозата.Ако е супер тестот тогаш немаш проблем се што треба е да намалиш на исхраната и да пешачиш повеќе.Плус додај малку терет со ластици или со сопствена тежина и ќе видиш резултати.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Очигледно неможеш да прифатиш како јас одлучувам да се хранам.. Не ни барам да прифатиш, јас ќе се држам до мојот режим, ти држи се до твојот, ако имаме и двајцата резултати, тогаш супер, никој не губи... И само нешто да ти кажам (немој да се лутиш :) ), се додека не ти платам да ми бидеш приватен тренер и нутриционист, немаш право да ми кажуваш што е добро за мене, а што не (т.е да ми солиш памет :P) Знам дека ова го правиш со најискрени намери за да си го подобрам животот, но никогаш не сакам кога ме критикуваат за начинот на кој живеам. :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Очигледно неможеш да прифатиш како јас одлучувам да се хранам.. Не ни барам да прифатиш, јас ќе се држам до мојот режим, ти држи се до твојот, ако имаме и двајцата резултати, тогаш супер, никој не губи... И само нешто да ти кажам (немој да се лутиш :) ), се додека не ти платам да ми бидеш приватен тренер и нутриционист, немаш право да ми кажуваш што е добро за мене, а што не (т.е да ми солиш памет :P) Знам дека ова го правиш со најискрени намери за да си го подобрам животот, но никогаш не сакам кога ме критикуваат за начинот на кој живеам. :)
Само ќе ти кажам дека од кога мајка ми ја натерав да се храни како мене со малку вежбање без никакви апчиња и некој посебен режим.Туку и реков не се чувстувај виновна кога ќе се прејадеш едноставно најади се и не мисли на последиците.Значи само промената од не-јадење бел леб во интегрални житарици има и те каква промена.Плус е она по-задоволна и се фали на колешките :).Секогаш пред да почнеш било која исхрана провери си го шеќерот и тоа е најголемата причина зашто сме дебели.Да не зборам за резултатите за ХДЛ зголемен,ЛДЛ намален,глицериди намалени,крвен притисок нема,главоболки нема.Сите пари ги инвестираме во здрава исхрана.Знаеме некогаш да јадеме благо но секогаш гледам да не претерувам поз :)

F

FARANG

Гостин
Ishrana i vezbanje. Smeni mesto tipicni mak mandzi jadi aziski jadenje koj se baziraat na pretezno zivi ili malku przeni zelencuci i ke vidis odma rezultat. Neznam dali vo MKD moze da se kupi wok tava i sosovite koj se korsitat vo nivnata kujna ama ako moze probaj go toa. Prvo se e 100% pozdravo, vtoro za da zgotvis ne ti treba mnogu vreme, treto ke ti bide razlicno i interesno taka da sigurno ke eksperimetiras i ke uzivas vo toa. Stef ti napisa za vezbanjeto.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Audiofil те молам не ги труј сите теми со соларна јога и гледање во сонце. Темава е за Хербалајф, како што можеш да забележиш од насловот, доколку имаш искуство со него, слободно сподели го.
Stef Angel и ти исто така. И еден ден нејадење е шок за организмот и не придонесува на здравјето.
Доста со убедување во други методи, за нив имате соодветни теми.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.108
Поени од реакции
6.082
Audiofil те молам не ги труј сите теми со соларна јога и гледање во сонце. Темава е за Хербалајф, како што можеш да забележиш од насловот, доколку имаш искуство со него, слободно сподели го.
Stef Angel и ти исто така. И еден ден нејадење е шок за организмот и не придонесува на здравјето.
Ok no ne e vo red da brises informacii koi se povrzani so stetnosta na Herbalajf.
http://www.smedia.rs/spress/vest/555/Herbalajf-Zasto-je-Herbalajf-stetan-po-zdravlje.html
http://www.kurir-info.rs/otrov-u-zdravoj-hrani-clanak-80771
http://pokret.net/cms/index.php?page=upozorenje-za-javnost-mlm-kompanija-herbalife-prodaje-u-srbiji-proizvode-stetne-po-zdravlje

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
може ли некој да ми каже ако има користено од овие производи, но за зголемување на тежината...дали имаат ефекти и колку чинат отприлика??
da, proizvodite se koristat i za zgolemuvanje na tezinata vo muskulna masa, a ne vo salo. mojot mentor za 3 meseci ima kaceno 10 kila, pa ako si stvarno zainteresiran mozes da mi se javis da porazgovarame sto kako okolu ishranata. eve ti moj broj 078 464 714 pozdrav

S

Stef Bachatero

Гостин
Аха викаш дека убаво е да пиеш и да бидеш најаден цел ден а еден ден во неделата телото да направи пауза само со вода било штетно.Дај ми научна студија за тоа и кажи ми дека човек не може да преживее еден ден без јадење.Твоите баби и дедовци немале секогаш храна и не секогаш имале се што денеска имаме да купиме со пари.Ако мислиш дека е штетно баш спротивно многу е по-бенефитно и има луѓе што го практикуваат како начин за одржување на тежината.Подобро од било која диета и режим кој никогаш не успева затоа што секогаш ќе посегнеш по нешто вкусно и благо.Има и видео за еден човек кој е претерано дебел и само земал витамини и апчиња и ослабнал со користење на телесните масти.Секој човек може да ослабне ако сака не му треба ни прашок ни било кое апче,телото си ги има сите одговори на исхраната.
--- надополнето: 17 август 2012 во 13:39 ---
da, proizvodite se koristat i za zgolemuvanje na tezinata vo muskulna masa, a ne vo salo. mojot mentor za 3 meseci ima kaceno 10 kila, pa ako si stvarno zainteresiran mozes da mi se javis da porazgovarame sto kako okolu ishranata. eve ti moj broj 078 464 714 pozdrav
Хербалајф не зголемува тежина додатниот калориски внес и соодветно вежбање.Преку глава ми е од MLM шеми кој коштаат 3000 ден и се претерано скапи за нашиот стандард.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.108
Поени од реакции
6.082
N

Nessa Alcarin

Гостин
Аха викаш дека убаво е да пиеш и да бидеш најаден цел ден а еден ден во неделата телото да направи пауза само со вода било штетно......
Незнам колку е научна, ама и твоето тврдење не е баш од научна статија..
Извор: http://drbenkim.com/fasting-fast-one-day-week.htm
Доктор Ben Kim
(мој превод, не замерувајте)
Дали постењето од еден ден во неделата е добро за вашето здравје? За да одговориме на ова прашање, треба да погледнеме што се случува во вашиот организам кога почнуваш да конзумираш само вода.
Откако клетките ќе го искористат целиот шеќер кој се наоѓа во вашиот крвоток од вашиот последен оброк, телото мора да најде друг извор на енергија за вашите клетки. И првото место каде се обраќа е вашиот црн дроб и вашите мускули. И црниот дроб и мускулите го чуваат шеќерот во вид на гликоген и кога е потребно, гликогенот може да се разгради до глукоза, која сите ваши клетки може да ја користат за производство на енергија за нивните тековни активности.
За време на воден пост, вашите резерви на гликоген се исцрпени во рок од 24 часа (плус минус некој час) Откако ќе се потрошат гликогенските резерви, повеќето клетки почнуваат да согоруваат масни киселини за енергија - овие масни киселини доаѓаат од вашите резервите на сало, вклучувајќи го и масното ткиво околу вашите витални органи.
Две групи на клетки - вашите црвените крвни зрнца и вашите мозочните клетки - не можат да ги користат масни киселини за да ги задоволат своите енергетски потреби. Вашите црвените крвни зрнца и мозокот бараат гликоза, и штом гликогенот / гликозата од вашите мускули и црниот дроб се искористи, вашиот мозок и вашите црвени крвни зрнца можат да добијат гликоза од два извора:
Од глицерол, кој е компонента на вашите масни ткива.
Од вашите мускули - некои од вашите мускулните ткива се разградуваат и амино киселините од вашите мускулните ткива се користат за производство на гликоза за вашиот мозок и црвените крвни зрнца.
Јасно, не е во ваш најдобар интерес брзото „јадење“ на вашите мускули за да се задоволат енергетските потреби на вашиот мозок и црвените крвни зрнца за време на водниот пост од еден ден. Вашето тело го знае ова, а некаде помеѓу 2 и 3 ден на водниот пост, црниот дроб започнува да разџагорува кетони, кои за време на водниот пост, доаѓаат првенствено од распаѓањето на масни киселини од вашите масни резерви.
Откако вашиот црниот дроб генерира голем број на кетони, вашиот мозок е способен да ги користи кетоните за да ги задоволи своите енергетски потреби. Во овој момент, само вашите црвени крвни зрнца бараат гликоза што сеуште мора да се извлече од разградување на вашите мускули, но со што вашиот мозок повеќе не зависи од разградувањето на вашите мускули за енергија. Стапката со која вашите мускули се катаболизираат е намалена и вашите мускулите се поштедени колку што е можно - оваа состојба се нарекува "протеини кои штедат" - тоа е опстанувачкиот механизам кој е изграден во човечката физиологија да се справи со времето на глад.
Ако се вратиме на „поголемата слика“, треба да биде јасно дека од околу 2-риот или 3-иот ден од водениот пост, вашето тело ги исполнува барањата за енергија со согорување на масти преку вашите масни резерви. Најголемиот дел од токсини во вашето тело се складираат во вашите масни резерви, колку подолго се држи водниот пост, толку повеќе масти ќе изгорат и повеќе токсини ќе се елиминираат од вашиот систем. Ова е причината зошто гледаме елиминација на липоми, atheromas (акумулиран отпад во крвните садови), и други услови во врска со токсин акумулација во текот на еден подолг воден пост. Вашето тело не доживува значајна детоксикација во текот на првите 12-24 часа на водниот пост.
Вашето тело почнува да елиминира големи количини на токсини откако ќе почне да ги согорува вашите резерви на сало за брзо време. А тоа не се случува се додека не се искористат резервите на гликоген во црниот дроб и мускулите. Значи, кога постиш еден ден во неделата, се осиромашуваат резервите на шеќер во црниот дроб и мускулите, и се почнува со распаѓање на вашите мускули - овие се главните работи што ќе се постигнат во текот на првиот ден на водниот пост. Значајната детоксикација почнува ако се продолжи водниот пост и понатаму. Ова не е да се каже дека не постојат бенефиции за постот од еден ден во неделата, или дека не се елиминираат токсини на таков начин. Токсини се елиминираат со секој здив што ќе се земе. И вашето тело секогаш ќе ја зголемува брзината на детоксикација секогаш кога ќе добие повеќе одмор и / или ќе се внесува помалку храна, бидејќи тоа значи помал дигестивниот товар и повеќе физички одмор, кој секогаш резултира со повеќе расположливи ресурси за детоксикација. Наместо еден воден ден во неделата, мислам дека повеќе смисла има да се направи еден ден во неделата/месецот каде ќе се конзумира свежо исцеден сок од овошје и зеленчук отколку само вода. Со сокот, можете да го снабдите вашето тело со доволно хранливи состојки, и нема да ги осиромашувате шеќерните резерви во вашиот црниот дроб и мускулите, или да го разградувате вашето мускулно ткиво. Во исто време, бидејќи хранливи материи во свежо исцедените сокови се толку лесно сварливи, еден ден на сок брзо може да го олесни товарот во дигестивниот систем и да ја подобри тековната детоксикација до некој степен.
Но, ајде да бидеме јасни: Главната придобивка од еден ден на сок не е значајна детоксикација, тоа е концентриран период за одмор на вашиот дигестивен систем како и можност за органите кои се одговорни за тековнита детоксикација (црниот дроб, бубрезите, кожата, и белите дробови) да направат малку повеќе за здравствено-промотивна работа.
Да се сумира, јас би рекол дека тоа не е добро за долгогодишно здравје, да се пости еден ден во неделата само на вода. Ако сакате да му дадете на вашето тело период на одмор и интензивно чистење еднаш во недела/месец, подобро е да поминеш еден ден јадејќи сурови овошје и зеленчук, и да пиеш свежо исцедени сокови.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
4 месеци ми требаше да стопам 10 кг.А не сум изгубил ни килограм сало
Значи си стопил мускул, може затоа Неса се инати да го прифати твојот систем, она салце сака да симне :).

Дури и луѓето на Крит од кој се состои медитаријанската храна го практикуваат тоа со религиозните обичаи што ги следат.
Ако е Неса вегетеријанка никогаш нема да прифати да јаде човечко месо, на страна морални и етички бариери а плус и ќе заглави во затвор :).

Тоа што не-може да се откачи салото е посебен орган составен од алфа и бета клетки.
Каков е тој посебен орган и каде се наоѓа :)?

S

Stef Bachatero

Гостин
Значи си стопил мускул, може затоа Неса се инати да го прифати твојот систем, она салце сака да симне :).

Ако е Неса вегетеријанка никогаш нема да прифати да јаде човечко месо, на страна морални и етички бариери а плус и ќе заглави во затвор :).

Каков е тој посебен орган и каде се наоѓа :)?
Делуваат како посебен орган со различни клетки.
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/why-is-stubborn-fat-stubborn.html
Ако е вегетаријанка не значи дека е здрава :(

Kajgana Shop

На врв Bottom