HELP имам проблеми со CD-ромот

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Фантом друже, како ке напраи бекап и како ке инсталира Виндовс ако цд-ромот не му работи? Ти текнуе????

Кај нас има едни ствари што ги викаме Universal Serial Bus, или нагалено USB.

Кај нас има едни ствари што ги викаме Universal Serial Bus, или нагалено USB.

Фантом ти си користел USB при форматирање на PC-то?
Дали твојот CD-ром испушташе чудни звуци кога ќе уклучиш некое CD?

Се откажувам, Chosen One ако сакаш послушај ме, ако не, нека ти е со срека форматот. Fantom не секој од нас има УСБ хард диск или УСБ режач, а за некои кои имаат 100 гига за бекап, стикче не им врши работа..

Па ај пошто наслово е проблеми со цд ромот и ја тука ќе си пишам. Ме зеза нешто цд ромот на лап топот, ретко чита цдња и некои што порано ги читал сега не сака, а и кога режам нешто ќе почне и одма престанува да режа, само го заебува цдто. И прво пишуваше дека не наоѓа никакво цд, за сеа да почне да пишува request could not be performed because of I / O error. Ако знаете да ми кажете дали е нешто сериозно, да го носам на сервис ли, има лек или нов да си купам?:tapp:

Ако е за лап-топ можеби му треба чистење. Има еден специјален чистач, цд е само има четче одоздола, но којзнае дали е до тоа. Мислам дека се менуваат комплетно цд-ромите на лап-топ, ама некој од поупатениве ке ти каже повеќе.

Се мењаат, не е проблем тоа, ама слим режачите се поскапички малце, мислам накај 60 евра. Однеси го на сервис да го отворат и да го зачистат. Со такво цеде со четкичка не пробувај, може да ти ја измести главата на ласерот, па да имаш поголеми проблеми.

Па ај пошто наслово е проблеми со цд ромот и ја тука ќе си пишам. Ме зеза нешто цд ромот на лап топот, ретко чита цдња и некои што порано ги читал сега не сака, а и кога режам нешто ќе почне и одма престанува да режа, само го заебува цдто. И прво пишуваше дека не наоѓа никакво цд, за сеа да почне да пишува request could not be performed because of I / O error. Ако знаете да ми кажете дали е нешто сериозно, да го носам на сервис ли, има лек или нов да си купам?:tapp:

So sto program rezas diskovi?
Najverojatno ti e ili prljav ili zaeban laserot. Kolku ti e star?
Mozes da probas so disk so cetkicka a mozes i da go odneses i da platis da ti go otvorat i iscistat :)

Се мењаат, не е проблем тоа, ама слим режачите се поскапички малце, мислам накај 60 евра. Однеси го на сервис да го отворат и да го зачистат. Со такво цеде со четкичка не пробувај, може да ти ја измести главата на ласерот, па да имаш поголеми проблеми.

do sega imam cisteno okolu 3-4 razlici edinici za kompjuter, na laptopot go imam cisteno i vo kola imam cisteno so takvo cd so cetkicka i ne sum imal problem do sega a ne sum ni slusnal deka nekoj ima, taka da ti si znaes sto kje pravis :)

Еве мал трик за поголем процент на квалитетно режање на цедиња преку NERO:

1) Ставаш празен диск
2) Уклучуваш NERO
3) Бираш што да режаш, на што, итн. ама НЕ ПОЧНУВАШ уште да режаш
3) Одиш во TASK MANAGER
4) Одиш во табот Processes
5) Го наоѓаш nero.exe таму
6) Му даваш десен клик -> Set priority -> High
7) Многу поквалитетно режање на цедиња и помалку FAILED :):):)

Еве мал трик за поголем процент на квалитетно режање на цедиња преку NERO:

1) Ставаш празен диск
2) Уклучуваш NERO
3) Бираш што да режаш, на што, итн. ама НЕ ПОЧНУВАШ уште да режаш
3) Одиш во TASK MANAGER
4) Одиш во табот Processes
5) Го наоѓаш nero.exe таму
6) Му даваш десен клик -> Set priority -> High
7) Многу поквалитетно режање на цедиња и помалку FAILED :):):)
Ја пробав твојава финта, ама зошто имав некој багиран неро 8 ми бапна BSOD (Blue screen of death), и сега морав да го реинсталирам (неро-то):):):)

Ја пробав твојава финта, ама зошто имав некој багиран неро 8 ми бапна BSOD (Blue screen of death), и сега морав да го реинсталирам (неро-то):):):)

Одма мењај го 8цата, тапа е, со багови и срања, башка и пошо не ти е лиценциран (ко шо треба) ќе го јадеш многу.

Земи си го последниот од серија 7, мислам дека беше NERO Ultra 7.9.5.0, пиши му сериски, напрај ја финтата што ја пишав, и немаш гајле!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom