HearthStone

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Ок тоа го сфатив дека ке останат картите, но испаѓа џабе ја почнав кампањата кога за 3 месеца ке можам истите карти да ги крафтам . Испаѓа 700 голд дадов за Јајцето, 2 та Пајаци, и картите за Друидот и Роугот на Клас Челинџ :(
Пa не сум рaзмислувaл зa тoa, aмa вaљдa пoлеснo е дa сoбереш 700 гoлд негo дoвoлнo дaст зa дa ги крaфтaш.

Пa не сум рaзмислувaл зa тoa, aмa вaљдa пoлеснo е дa сoбереш 700 гoлд негo дoвoлнo дaст зa дa ги крaфтaш.
Може држи вода и ова твоево, но муабетот ми беше дека скоро ниедна од тие карти не ми требаат а морам да дадам 700 голд за да ги отворам следните нивоа. Сега кога ке се смени тоа немам зашто да давам по 700 голд за секое ниво кога можам да си собирам даст само за картите шо ми требаат.

Не се знае што карти ќе има во наредната експанзија, ама како што стои моментално ситуацијата кога ќе се тргнат картите од Naxx и GvG, сите класи го јадат освен друид. Мада веројатно ќе бидат сменети некои карти од basic/classic, така да можно е и комбото FoN+SR да биде нерфнато.

Иначе ја направив и играм стандард Dragon Warrior, чисто да видам како ќе изгледа.

Не гледам причина зашто би се нрфало FoN, SR комбото кај друид.

Ок тоа го сфатив дека ке останат картите, но испаѓа џабе ја почнав кампањата кога за 3 месеца ке можам истите карти да ги крафтам . Испаѓа 700 голд дадов за Јајцето, 2 та Пајаци, и картите за Друидот и Роугот на Клас Челинџ :(
3.500 gold << 11.160 dust

3500 gold ти купува 35 пекови * 5 карти = 175 карти
за да собереш 11.160 dust од 175 карти тоа е просек од = 63 dust по карта или 318 dust по pack

Ако мислиш дека RNGesus е толку многу на твоја страна -> крафтај
Јас мислам дека е паметно што си го купил првиот wing пошто ќе моеш да ги купиш сега и останатите :)

Башка да не збориме за “искуството“ со винговите, босевите, интеракциите, и ИНТЕРЕСНОСТА на квестовите сами по себе.

Ја мислам дека тоа е најголемиот минус за секој што ќе ја почне играта после пачот - што нема да ја искуси Наксрамас.

Да и не, не може да се збори ништо пред да се видат картите од новата експанзија. Доколку стварно се случи нрфот, тогаш друид ќе ослаби ептен како класа, пошо once you lose board control as druid, there's no coming back.

Ќе има сигурно доста интересни карти во новата експанзија и сигурно ќе ги прават со цел да ги избалансираат сите класи, знаејќи дека ќе изгубат некои од најкористените карти. Ама секако рекоа и дека ќе направат некои промени на веќе постоечките бејсик и класик карти.

Дефинитивно е промена која ќе ја направи Кард Стоун поинтересна игра за играње. :D

3.500 gold << 11.160 dust

3500 gold ти купува 35 пекови * 5 карти = 175 карти
за да собереш 11.160 dust од 175 карти тоа е просек од = 63 dust по карта или 318 dust по pack

Ако мислиш дека RNGesus е толку многу на твоја страна -> крафтај
Јас мислам дека е паметно што си го купил првиот wing пошто ќе моеш да ги купиш сега и останатите :)

Башка да не збориме за “искуството“ со винговите, босевите, интеракциите, и ИНТЕРЕСНОСТА на квестовите сами по себе.

Ја мислам дека тоа е најголемиот минус за секој што ќе ја почне играта после пачот - што нема да ја искуси Наксрамас.

Мене муабетот не ми беше за пековите него за картите од мисиите. Прашањето ми беше дали поише се исплати од сите мисии да си ги искрафташ само картите шо ти требаат наместо да ги купуваш сите мисии и да ги собираш една по една ? (настрана муабетот дека искуството за картата во декот ти доаѓа поклон у мисијата).

Па да не ме разбереш погрешно , нема ни еден месец како ја играм играва. Негде околу 15-20 јануар почнав и на почетокот 300 - 400 голд поебав на пакови зашто нубец бев и појма немав дека се купуваат мисиите со квестан голд. Ја мислев само со долари.

Денес го купив и вториот дел од Накса и го завршив. Незнам дали следните 700 голд да ги дадам за Black Rock и League of Explorers, да ги почнам барем за да не ми ги кикнат и тие мисии со некој следен пач.

Денес го купив и вториот дел од Накса и го завршив. Незнам дали следните 700 голд да ги дадам за Black Rock и League of Explorers, да ги почнам барем за да не ми ги кикнат и тие мисии со некој следен пач.

Ако планираш да играш Wild, а не Standard, обавезно докупи го Naxxramas пошто таму има некои карти што се играат во многу декови.

Ако планираш да играш Standard, најпаметна инвестиција ти е да купуваш Classic card packs пошто дознавме дека Classic карти секогаш ќе се играат во стандард. За Blackrock Mountain и League of Explorers засега не се секирај многу, у наредни година дена нема да ги тргнат.

Ако планираш да играш Wild, а не Standard, обавезно докупи го Naxxramas пошто таму има некои карти што се играат во многу декови.

Ако планираш да играш Standard, најпаметна инвестиција ти е да купуваш Classic card packs пошто дознавме дека Classic карти секогаш ќе се играат во стандард. За Blackrock Mountain и League of Explorers засега не се секирај многу, у наредни година дена нема да ги тргнат.
Aj aко може подетално објаснување (од тебе или од нет whatever) за Wild и Standard.
Какви се разликите меѓу типовите на играње, картите?? ( ја досега сите декови си ги правам според моја логика,тактика и стратегија и ништо не препишувам , затоа појма немам што е разликата во некој типови на класи на херои освен на Dragon и Mech каде што нивното име си кажува).

Aj aко може подетално објаснување (од тебе или од нет whatever) за Wild и Standard.
Какви се разликите меѓу типовите на играње, картите?? ( ја досега сите декови си ги правам според моја логика,тактика и стратегија и ништо не препишувам , затоа појма немам што е разликата во некој типови на класи на херои освен на Dragon и Mech каде што нивното име си кажува).

Стандард е формат на играње кој ќе се воведе кога ќе излезе следната експанзија оваа пролет. Во тој формат ќе се играат само класик сетот плус експанзии од тековната и претходната година. Сите претходни експанзии нема да се играат во стандард. Што значи дека кога ќе излезе експанзијата, во стандард ќе се играат Classic + новата експанзија + експанзиите од претходната година: Blackrock Mountain, The Grand Tournament и League of Explorers. Naxxramas и Goblins vs Gnomes нема да се играат во стандард.

Во Wild нема рестрикции како во стандард. Значи се играат картите од сите експанзии. Тоа е единствената разлика.

И тоа е единствената рестрикција кај стандард - експанзиите од кои можат да се користат карти. Освен тоа, нема други рестрикции и можеш каков сакаш дек да направиш со картите кои ти се на располагање.

Стандард е формат на играње кој ќе се воведе кога ќе излезе следната експанзија оваа пролет.

И тоа е единствената рестрикција кај стандард - експанзиите од кои можат да се користат карти. Освен тоа, нема други рестрикции и можеш каков сакаш дек да направиш со картите кои ти се на располагање.
Тоа значи дека ке не обврзат натпревариве и таверната да мора да се играат само со Стандард форматот (т.е. со картите што се актуелни од последните експанзии) и испаѓа за џабе се картите за Вилд формат (освен за новите мисии) !!?!

Тоа значи дека ке не обврзат натпревариве и таверната да мора да се играат само со Стандард форматот (т.е. со картите што се актуелни од последните експанзии) и испаѓа за џабе се картите за Вилд формат (освен за новите мисии) !!?!

За Tavern Brawl не знам како ќе биде, ама за играње вака ќе може и Standard и Wild, со тоа што ќе има посебно ranked за двете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom