HDMI

• Креатор на темата Креатор на темата djshema
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Веб-сајт
www.umdiaspora.org
Sakam da prasham dali vo MK ima moznost da se zeme kabel so koj lap top bi se povrzal preku svojot HDMI port vo televizor?

Vo golbala kaj nas televizorite imaat isti konektori od pozadi kako i po svetot? RCA, Composite, S Video, Coax?

Ova e 15 godishen star Sony TV koj najverojatno ima samo Coax i se nadevam RCA (Crveno, Belo, Zolto) mada ne sum siguren.

за 15 годишен стар тв тешко малце, другар сега зема нова плазма филипс и го поврза компјутерот HDMI у телевизор и монитор излез од компјутер и сликата е лудило. Кај тебе доколку имаш С-видео влез можеш преку свидео-свидео да го ставиш или с-видео -> скарт. Можда постои и кабел за ти тоа што го сакаш отиди во некој продавница за електро елементи и прашај, но и да има скапичок ќе биде гарант.:kafe:

Единствена логична варијанта на муабетов ми е, да на лап-топ-от имаш само HDMI излез, а немаш Composite/SVHS, и сакаш да го врзеш на телевизор, така?
Нормално.. не очекуваш HD слика...

Кабел, како таков, постои... а кај нас, највеќе шанси имаш да го најдеш во Логин, во Беверли Хилс. Таму ако нема - нигде нема.

Ај помош ако може. Пред малку земав HDMI кабел и го поврзав со телевизорот. Што треба следно да направам за да ми излезе сликата од лаптопот на телевизорот?

Ај помош ако може. Пред малку земав HDMI кабел и го поврзав со телевизорот. Што треба следно да направам за да ми излезе сликата од лаптопот на телевизорот?

Побарај во опциите на графичката картица треба да ја сетираш опцијата Clone Display Mode

Од компјутерот треба да ја префрлиш сликата на втор екран. Оди во Контрол Панел.
Обично , на лаптопот треба ја имаш посебно копче, ( во делот над Ф копчињата, мислам дека има сликичка нешто со два монитори) каде дирекнто се префрла....
После на ТВ треба да ја примиш сликата, одиш во менито....

Windows + P

Го поврзав телевизорот со лаптопот, но нема глас на телевизорот, пробав во сетинзите ги уклучив сите и пак нема глас тв, само гласот од лаптопот.
Дали некој знае што треба да направам?

Го поврзав телевизорот со лаптопот, но нема глас на телевизорот, пробав во сетинзите ги уклучив сите и пак нема глас тв, само гласот од лаптопот.
Дали некој знае што треба да направам?

Control Panel > Sound Settings > одбираш телевизорот > десен клик > Set as Default

Арно ама откако ќе го исклучиш мора да го повториш истиот процес и да си ја селектираш звучната на лаптопот за да имаш повторно глас на него.

Control Panel > Sound Settings > одбираш телевизорот > десен клик > Set as Default

Арно ама откако ќе го исклучиш мора да го повториш истиот процес и да си ја селектираш звучната на лаптопот за да имаш повторно глас на него.
http://www.youtube.com/watch?v=MCfiG3y2sPw
вака го средив и добро работи сега

Има разлика меgu Philips zero data loss 660 денари 1,5 м во мебиус другите варокс 290 денари 1.5 метра, се исплати ли 660 денари за филипсот

Кога ист филм гледам од двд плеерот преку hdmi и scart излез има разлика во светлината и квалитетот. Со хдми сликата е почиста, но доста потемна. Преку scart е "поразмачкана", полоша, но посветла. Исто се случува кога ги споредувам и другите филмови (во ави формат, xvid mpeg-4 или .x264). Досега не сум користел хдми излез па не знам дали е нормално сликата да е потемна. Двд плеерот е standalone па нема опции за корекција на бои и светлина.

Кога ист филм гледам од двд плеерот преку hdmi и scart излез има разлика во светлината и квалитетот. Со хдми сликата е почиста, но доста потемна. Преку scart е "поразмачкана", полоша, но посветла. Исто се случува кога ги споредувам и другите филмови (во ави формат, xvid mpeg-4 или .x264). Досега не сум користел хдми излез па не знам дали е нормално сликата да е потемна. Двд плеерот е standalone па нема опции за корекција на бои и светлина.
Смени ја од телевизорот напрај ја како што ти одговара.

некој да ми помогне за како да наместам од персонален ком HDMI ? ми подржува ко местам се кабелот ама нишо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom