Hа пописот во Бугарија нема да има графа Македонци во анкетниот лист

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Што очекуваме бе луѓе - погледнете им ги разноразните написи и се ќе ви биде јасно -
а згора на тоа и коментарите. :nesum:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Ма сите бугари ми се исти.Со еден збор "душмани" на Македонскиот народ.
Абре платениче, ние jадем доматите со корените, а?
Знам ви платеници албански и српски од 80 години. Сакате да не скарате. Ние, бугарите или ние од Пиринот сме душманите, а вие од Тирана, Приштина или Белград сте пријателите. Накраи ке ги натерате во источна МКД и скарани со источните комшии. Бес избор. Ама они да си решат. Засега оште ги сакаме како наи блиски.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Знам ви платеници албански и српски од 80 години. Сакате да не скарате. Ние, бугарите или ние од Пиринот сме душманите, а вие од Тирана, Приштина или Белград сте пријателите. Накраи ке ги натерате во источна МКД и скарани со источните комшии. Бес избор. Ама они да си решат. Засега оште ги сакаме како наи блиски.
Abe covek stvarno neznam sto ti e makata...Kakva Albanija , kakva Srbija...

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Abe covek stvarno neznam sto ti e makata...Kakva Albanija , kakva Srbija...
МАКАта ми е Македониja и македонците. Оти там имам роднини и приатели. А за албанците ич на стапо не ми е. Они са како гупците. Плодат се како заици и като са ного требува да зимат тугото.
Србите ми са по срце кога не се занимават со МКД. Саовени са се пак и православни.:toe:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Зошто не ги оставите и Македонците во пиринска да си решат сами?Македонците во грција?А овде ќе проповедате слобода на изразување.Не реков бугарите од пиринот туку за мене сите бугари,а не и Македонците во пиринско.Ти што си ? Македонец или бугар?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
МАКАта ми е Македониja и македонците. Оти там имам роднини и приатели. А за албанците ич на стапо не ми е. Они са како гупците. Плодат се како заици и като са ного требува да зимат тугото.
Србите ми са по срце кога не се занимават со МКД. Саовени са се пак и православни.:toe:
I pak ne te razbiram. Аko gi pocituvas Makedoncite ke bides pocituvan tuka nema pricina za panika.

No ako si tip vo stoilot na onoj klovnot Bozo ili pak na "VMRO-BND" koi negiraat se sto e Makedonsko toagas negledam pricina da se zamar so Makedoncite i Makedonija...

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Зошто не ги оставите и Македонците во пиринска да си решат сами?Македонците во грција?А овде ќе проповедате слобода на изразување.Не реков бугарите од пиринот туку за мене сите бугари,а не и Македонците во пиринско.Ти што си ? Македонец или бугар?
Дедо ми е од Егејска Македонија. И се е спасил во Б'лгариа. Не кум Србиа, Албаниа или вардаеско. И повеклето егеици.
Ела во Пиринот да видеш колко македонци има. Оди во егеиско да видиш и прашаш, немои само да читаш книги. Шетаи, гледаи и прашаи.
Еве един поздрав за тебе оти ова е само дискусиа. Нели? оти сички сме арни ора.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Дедо ми е од Егејска Македонија. И се е спасил во Б'лгариа. Не кум Србиа, Албаниа или вардаеско. И повеклето егеици. Ела во Пиринот да видеш колко македонци има. Оди во егеиско да видиш и прашаш, немои само да читаш книги. Шетаи, гледаи и прашаи. Еве един поздрав за тебе оти ова е само дискусиа. Нели? оти сички сме арни ора.

Ние за тебе сме - вардаеско?Па што бараш на овој форум незнам татар еден.Може дедо ти бил од Егејска ама тебе те претопиле во право татарче.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Дедо ми е од Егејска Македонија. И се е спасил во Б'лгариа. Не кум Србиа, Албаниа или вардаеско. И повеклето егеици.
Ела во Пиринот да видеш колко македонци има. Оди во егеиско да видиш и прашаш, немои само да читаш книги. Шетаи, гледаи и прашаи.
Еве един поздрав за тебе оти ова е само дискусиа. Нели? оти сички сме арни ора.

Makedoncite megu koj i dedo ti begale kaj ke stignat, nekoj vo Makedonija, nekoj vo Bugarija no isto taka i vo Kanada , Amerika i Avstralija...Bugarija uspeala so razlicni metodi da gi asimilira Makedoncite edna od metodite bila i pitoma asimilacija sto podrazbira pridobivanje na Makedoncite so toa sto gi ubeduvale deka sme isti narod so Bugarite sto po nitu eden osnov ne e tocno) drugata metoda bila primenuvanje na sila , verojatno i samiot znaes kolku Makedonci gi izgubile zivotite po Bugarskite zatvori...Ako neznaes primeri ima milion...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Чуствувај се како сакаш, како бугарин, како македонски бугарин, како Македонец во Бугарија, бугарин со македонско потекло, со бугарско, со егејско...Ние немаме ништо против, лично јас, секој има право на своја определба.

Ние имаме против кога некој нас ни кажува како да се чувствуваме и ни проповеда бајки. Ова е Македонија, ние сме Македонци и ти немаш никакво право да ни ја кажуваш бугарската верзија на историјата. Таа може да си ја учите преку граница.

Во твоите постови чувствувам дека ја сакаш Македонија, но не како земја на Македонците туку предмет на Бугарија. Е тоа не сме должни да го слушаме. Јас да одлучувам ни еден нема да остане на форумов, ниту еден.

Kajgana Shop

На врв Bottom