Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според сите мислења Фулда се best buy во моментов, или по нашки најмногу музика за дадени пари. Јас ако се прашувам, би ставил Фулда.treba da kupam novi gumi pa me interesira mislenje za FULDA germanska marka se,neka kaze nekoj ako ima kakvi se posto se mislam da gi zemam ??????????
Брат ми пред 2-3 дена купи Nordman гуми (175/65R14, околу 2600 денари една)... исклучиво за снег, дури имаат и отвори за монтирање на клинци. Но, во Македонија забрането е возење на гуми со клинци. За перформансите и држењето инфо ќе добиете на пролетеднаш нека заврне снег па ќе видиме како ќе cе покажат
jas gi vidov Fuldata kristal montero 2 se modelot 70 evra se pa se mislam dali da gi zemam ili ne a sega imam Continental za niv nemam zborovi perfektni se ama se okolu 100 evra guma zatoa se mislam za Fulda segaСпоред сите мислења Фулда се best buy во моментов, или по нашки најмногу музика за дадени пари. Јас ако се прашувам, би ставил Фулда.
Значи што е цаката... во гумата доколку е наменета за снег, има специјални отвори на кои што се монтираат клинци по потреба (т.е. некои имаат, некои немаат). Отворот е сосем мал, место на врвот од крампонот и вака надворешно гледано, бери цевче од стило во него околу 3-4 цм да влези (не сум мерел колку е точно). Според она што можам да го видам, на крајот од отворот има метал (претпоставувам некој носечки дел од гумата) бидејќи притисокот на клинецот е голем кога возилото стои на него (а не е во снег).А по асфалт со такви ако поминеш?
Имаш инфо кој е увозник за Фулда за Македонија?jas gi vidov Fuldata kristal montero 2 se modelot 70 evra se pa se mislam dali da gi zemam ili ne a sega imam Continental za niv nemam zborovi perfektni se ama se okolu 100 evra guma zatoa se mislam za Fulda sega
Значи што е цаката... во гумата доколку е наменета за снег, има специјални отвори на кои што се монтираат клинци по потреба (т.е. некои имаат, некои немаат). Отворот е сосем мал, место на врвот од крампонот и вака надворешно гледано, бери цевче од стило во него околу 3-4 цм да влези (не сум мерел колку е точно). Според она што можам да го видам, на крајот од отворот има метал (претпоставувам некој носечки дел од гумата) бидејќи притисокот на клинецот е голем кога возилото стои на него (а не е во снег).
На другарот гумите имаат навој на кој се заштрафуваат клиновите и тие гуми се наменети за употреба со клинови без клинови не се препорачуваат да се возат така во упатството пишува иначе гумите се донесени од германија ама ретко ги вози
nemam primeteno deka pisuva datum na proizvodstvo na gumite...:nesum:edno nesto zaboraiv pogore da napomenam sekogas ama SEKOGAS koga kupuvate nova guma proverete go datumot na proizvodstvo na istata do sea dva pati se imaat obideno da mi piknat gumi po 3 godini stari
a so cena imaat tie yokohama odprilika??сега трошам yokohama ова ми е втор сет од истата марка и сум презадоволен од квалитетот, не велам дека не постојат и други квалитетни бренови, но го коментирам производот кој го користам.
поздрав...........