GTX 550ti 1GB DDR5 vs ATI HD 6790 1GB DDR5?

• Креатор на темата Креатор на темата C/S/F/L
  • Време на започнување Време на започнување
Ти благодарам што не напиша
..AMD Radeon Devil13 ќе ја стопи НА GTX 690....HD 7850 ја топи НА GTX 560 Ti
Конечно!
--- надополнето: 26 септември 2012 во 00:53 ---
Се извинувам за оф-топик.

П.С. Не се расправајте со дечкото за безврска муабети. Он се изгорел и е среќен, еден куп има такви. Би сакал да продавам хардвер на вакви луѓе.

не ви држам предавања, напротив, да не се противам нема ништо да научам. и осатнувам фан на Nvidia :P

целосно против AMD.
watch-out-we-got-a-badass-over-here-meme.png

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Леле човече колку само поима немаш од ова што го пишуваш.

BTW, 550ti vs HD6790 -> HD6790 all the way.
P.S имам Енвидиа во моментов.

GTX 790 не е ни најавена, а што се однесува до постоечките графички, цврсто сум уверен дека PowerColor AMD Radeon Devil13 ќе ја стопи GTX 690. И тоа што ти цркнала тебе ати графичка, немој да мислиш дека сите така прават. Немој да мислиш дека на некој друг му нема цркнато GTX 260, GTX 280, GTX 560 и така натаму, се случуваат такви работи без гајле. AMD имаат милион пати подобри цени, особено кога станува збор за mid-range сегментот, ти си се изгорел со GTX 560 што е под знак прашалник дали ќе успее да искористи цели 2 гига бајти без да има огромни падови во перформансот. HD 7850 ја топи GTX 560 Ti, а да не правиме муабет за обновената GTX 460 т.е. GTX 560.
Да, PowerColor AMD Radeon HD 7990 Devil13 ќе ја стопи GTX 690, а ASUS MARS III ќе ја стопи Devil13...

kako prvo i ja sum mnogu protiv ati, zemav HD 6850 ati gddr5, i posle 3 dena ja vrativ so sila ja drzev si vikav aj ke najdam nesto sto ke me zadrzi, ne be covece, na sekoj 10 minuti iskaca katalizator, stavi ja ovaa igra toj katalizator, stavim ja onaa igra toj katalizator,,zemav 460 nvidia fabricki overklokuvana,zivot vidov, nit amd procesor nit ati graficki, NIKAD

kako prvo i ja sum mnogu protiv ati, zemav HD 6850 ati gddr5, i posle 3 dena ja vrativ so sila ja drzev si vikav aj ke najdam nesto sto ke me zadrzi, ne be covece, na sekoj 10 minuti iskaca katalizator, stavi ja ovaa igra toj katalizator, stavim ja onaa igra toj katalizator,,zemav 460 nvidia fabricki overklokuvana,zivot vidov, nit amd procesor nit ati graficki, NIKAD

добро значи ваквото размислување те прави ТОТАЛЕН идиот. Што мислиш дека само на AMD корисници се дешаваат срања? Мислиш дека на некој не му ЦРКНАЛА nVidia графичка 2/3 дена по купувањето? Овој твој проблем првпат го слушам јас, а користам AMD графички (5670, 5770, 6770, 6850 и допрва ќе купувам 7770) и процесори(955 и 1055Т) скоро 1 година. Којзнае каков драјвер си инсталирал и како успеала софтверска грешка да те натера да го смениш хардверот.
Позадоволен си сега со GTX 460? Ајде да ги пробаме со мојата 6850ка ќе видиш дека гадно си се сјебал. Не само што троши повеќе, не само што е постара генерација, па и не поддржува multi-monitor туку е и послаба.

добро значи ваквото размислување те прави ТОТАЛЕН идиот. Што мислиш дека само на AMD корисници се дешаваат срања? Мислиш дека на некој не му ЦРКНАЛА nVidia графичка 2/3 дена по купувањето? Овој твој проблем првпат го слушам јас, а користам AMD графички (5670, 5770, 6770, 6850 и допрва ќе купувам 7770) и процесори(955 и 1055Т) скоро 1 година. Којзнае каков драјвер си инсталирал и како успеала софтверска грешка да те натера да го смениш хардверот.
Позадоволен си сега со GTX 460? Ајде да ги пробаме со мојата 6850ка ќе видиш дека гадно си се сјебал. Не само што троши повеќе, не само што е постара генерација, па и не поддржува multi-monitor туку е и послаба.
tvoe mislenje moe iskustvo, taka da sekoj so svoeto, osven intel i nvidia nisto drugo vo mojot zivot nema da kupam, sum imal i AMD procesori i ATi graficki taka da ne sum zadovolen od niv

дечкото не рече дека му цркнала графичката туку дека го нервирало апдејт да прави цело време и ја сменил со нвидиа која што И по мое мислење е подобар графички чип во однос на амд.
BTW Твојата 6850 во однос на ГТХ 460, разликата е 2% како и да гледаш на работите дали на некоја игра твојата ке биде подобра, или на некоја игра неговата ке биде подобра, ти гадно си се заебал ако мислиш дека имаш кузнае колку подобра графичка... не па понова генерација пффф или мулти монитор, нешто што гарант не си го искористил, а сепак си го платил повеќе...

дечкото не рече дека му цркнала графичката туку дека го нервирало апдејт да прави цело време и ја сменил со нвидиа која што И по мое мислење е подобар графички чип во однос на амд.
BTW Твојата 6850 во однос на ГТХ 460, разликата е 2% како и да гледаш на работите дали на некоја игра твојата ке биде подобра, или на некоја игра неговата ке биде подобра, ти гадно си се заебал ако мислиш дека имаш кузнае колку подобра графичка... не па понова генерација пффф или мулти монитор, нешто што гарант не си го искористил, а сепак си го платил повеќе...

Како и да е, 7xxx ги газат на 6xx тоа е тоа.

2 % во игри, 10 % помала потрошувачка. Баш се радувам на изборот и во ниту еден случај не би купил 460ка покрај 6850. <3

Кои се тие апдејти што во рок од три дена му се појавиле еден куп пати? Дали еднаш месечно излегува апдејт за графичка. Тоа ти е терање инает и избегнување на фактите. Конечно, секој со своето, секој има право да избере и како ќе ги потроши своите пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom