Група Ц (MKD, GER, SLO, MNT) - Загреб

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Која екипа нема да се пласира понатаму?

• Германија

Гласови: 9 6,2%
  • Словенија

Гласови: 14 9,7%
  • Македонија

Гласови: 14 9,7%
  • Црна Гора

Гласови: 108 74,5%

• Вкупно гласачи
    145
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Нерешено или го поништија голот на Словенците?! За кој кур му дадоа црвен на Благотиншек? Ако е за неправилно изведен напад, значи не треба да важи голот...барем да има микрофон да објаснат одлуката зошто ја донеле...
Јас мислам дека тепаа Германциве.
По некоја логика голот е поништен поради тоа што Благотиншчек ја фати топката во нивна половина при изведување и ги наградија Германциве со пенал ради директниот црвен во последни секунди.

ЕДИТ: Стварно не ми е јасно ништо хахаха

Не е поништен голот на Словенија да е уште посмешно :pos: барем така седи на ЕХФ, за саат време може и тоа да се случи, да си смени некој :tapp:

Мое толкување е дека последниот гол е признат , а даден е пенал за претходниот напад на Германија каде не досудиле пенал . Хаос.

ова му е нешто како техничка лична во баскет, судиска работа...

@Ultracasual трај си бате и гледај си ракомет не се замрај со други....
Немам ништо против него, се освој како играч, респект за него, ама дека е ЛИГУШ ЛИГУШ Е, а воедно сега и ЦИРКУЗАНТ, кажи ми шо понашање е она застанва на гол демек тој ќе брани ? Го личи за она се што поминал низ својата кариера ?

Брат не ме заебавај, да ни се десеше нас ова што на Словенија им се деси од судиите овие 2 меча, досеа Трамп ќе го алармиравме преку интернет, Столе ќе ги убиеше судиите а Кире ќе го глумеше Вујо со плачењето. :D

@Ultracasual трај си бате и гледај си ракомет не се замрај со други....
Немам ништо против него, се освој како играч, респект за него, ама дека е ЛИГУШ ЛИГУШ Е, а воедно сега и ЦИРКУЗАНТ, кажи ми шо понашање е она застанва на гол демек тој ќе брани ? Го личи за она се што поминал низ својата кариера ?
Сериозно го сфати тоа дека застана за да брани? Гестот му беше вид на протест према судиите. Од кога сфати дека суспензија може да јаде се повлече. Инаку потег на место..

Toа е логиката ама на ЕХФ стои 25-25

Значи им го признаа голот а одпосле црвен за Благотиншек и пенал за Германија.

Ако е неправилно изведен центар, требаше да им го поништат голот и да шутира Германија за победа.

Фактички со одлукава и Словенија и Германија ги заебаа :pos:

Дур се дешаваат вакви моронизми ракометот нема да биде глобален спорт, ова е една од најголемите бруки што сум ги видел икада у кој било спорт...

Ја премотувам снимкава и стварно не ми е јасно каде згреши Благотиншек. Не беше влезен во нивна половина, едниствено ако сметаат дека неправедно го попречил Генсхајмер (што исто е смешно) или отпосле направил некој груб прекршок (што не се гледа од снимките).

Нас да ни направеа вакво нешто како што се во залез на кариерата одредени жбитаци и нема што да изгубат, судииве и записничка сега на костозглобно ќе беа.

Мое толкување е дека последниот гол е признат , а даден е пенал за претходниот напад на Германија каде не досудиле пенал . Хаос.

Ама во тој претходен напад Германците си дадао гол од игра. Не може и гол од игра и пенал )

Јас како што разбрав, пеналот и црвениот картон не е заради брзиот центар, туку после дадениот гол на Словенците, кога Германците ја фрлија топката на центар, Благотиншек или стоеше на центар или испружи рака да не дојде до изведување на голот од центар.

Јас како што разбрав, пеналот и црвениот картон не е заради брзиот центар, туку после дадениот гол на Словенците, кога Германците ја фрлија топката на центар, Благотиншек или стоеше на центар или испружи рака да не дојде до изведување на голот од центар.
Ама тоа е директен црвен, не и пенал, ако памтиш Столе направи така во СЕХА лани и лапаше и суспензија еден натпревар, попречи шут на празен гол.

Toа е логиката ама на ЕХФ стои 25-25

Значи им го признаа голот а одпосле црвен за Благотиншек и пенал за Германија.

Ако е неправилно изведен центар, требаше да им го поништат голот и да шутира Германија за победа.

Фактички со одлукава и Словенија и Германија ги заебаа :pos:

Дур се дешаваат вакви моронизми ракометот нема да биде глобален спорт, ова е една од најголемите бруки што сум ги видел икада у кој било спорт...
имаше и во аматерскаа кошарка на времето влезе секретарот на Фиба Џонс во терен и вратија изиграни 6 секунди ( СССР - УСА), демек бараал Тајм Аут а не му дале и се поништи кошот на УСА во последна секунда

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom