Grunge (GRANZ) револуција

• Креатор на темата Креатор на темата kicodarker
  • Време на започнување Време на започнување
K

kicodarker

Гостин
Koga sme veke kaj revoluciite vo prethodnata tema nikoj ne iskomentira za Granz revlolucijata koja ja propagiraa nihilistickite i brzi Nirvana na koi sto im pripaga revolucijata , Pearl Jam koi sto so svojata harmonicnost i melodicnost so nivniot ten napravija bum i albumot e seuste najdobro granz ostvaruvajne nadmiuvajki go nevermind od nirvana koja ja ispecati nezbrizlivata strana na muzikata so nivnata smells like teen spirit kako i so samoubsivoto na kurt kobein koj sto ja zatvori tvoreckata strana na bednot no tapanarot dave grohl ne zastana tuka tuku kako frontmen i gitarist gi oformi few fighters sto nastapija VH1 rock honors vo cest na Queen i napravija bum vo muzickata scena.na we will rock you veruvale ili ne tropaa tri tapanari so skros isti udari.
pa grankata ja nadovrzuvaat soundgarden i alice in chains koi se poslednata alka od granzot.koga bidna revolucjata 1989-1990 vo pocetocite prodefiliraa okolu 200 benda no najmnogu se dokazaa gorenavedenite
pa ovaa revolucija zapocna vo Sietl rodnoto mesto na jimi hendrix i urbana sredina na kompjuteskata tehnologija
pa kakvo mislenje imate za nivnite sledbenici i spored vas koi se tie?

hmmmmmm.......ne gi sakam NIRVANA,a ic ne trpam da kaze nekoj (ti!!) deka oni se osnovaci na grunge-ot....ima milion grupi so bea pred niv GRUNGE!!

i FOO FIGHTERS mu se vika bandot !!!!!!!

a btw....kolku godini imas ti darkerukico??

Добро бе, барем да ги напишеше правилно ебате...
Иначе, имам и порано кажано, дека сите порано го купувале невермајнд само за да ја чујат тин спирит. И за мене, најбољи албум од Нирвана ми е In Utero...
И ниеден бенд неможе да го доведе својот стил на музика како што Нирвана го дигна гранџот.

Lou далеку од тоа дека Нирвана го измислиле гранџот, никој тука не вика тоа :) Во главно неподносливост кон нирвана имаат постарите рокери, и уопште незнам зошто

najgolem rispekt za Pearl Jem a ovie drugite ne se bas i tolku dobri

Гижо напиша:
Lou далеку од тоа дека Нирвана го измислиле гранџот, никој тука не вика тоа :) Во главно неподносливост кон нирвана имаат постарите рокери, и уопште незнам зошто

zboruvame za grunge....a najprvoto so go citam e NIRVANA.......ali dobro de,ja sum od staroto zelezo i izglea nikoj ne znae deka porano mu go vikale post-punk-band na toj so mu pukna glaata.....

i plus toa site kopiljaci ja zborat ednata pesna....ali ne mi e cudno..koa gi polnea pelenite gledaa mtv......:pos2: :pos2: :pos2:

иначе можеби поправилно е пост-панк, терминот гранџ е искомерцијализиран од sub-pop и остала машинерија, башка што после почнале да се прави гранџ мода т.е. конфекциска линија, катастрофа

п.с.абе тие копиљаци што ја знаат само едната песна толку и знаат :)

крајот на 80 десетите беше замирање на металот кој што се прослави во овие години и почетокот на гранџот. Правите металци уште од старт го отфрлија овој стил. Нормално е газада да не го сакаш овој стил никој од старата гарда не го сака. Ок Нирвана се Нирвана ама тука се Pearl Jem Аlice in Chains Soundgarden итн итн што оставија голем удел во музиката. и да не заборавиме дека гранџот беше и последната победниџка епоха на еволуција на рокот пред настане фрегментација и да се сведе денес се на само неколку квалитетни пост-гранџ имиња.

...grunge revolucijata pocna so SONIC YOUTH...

kicodarker напиша:
Koga sme veke kaj revoluciite vo prethodnata tema nikoj ne iskomentira za Granz revlolucijata koja ja propagiraa nihilistickite i brzi Nirvana na koi sto im pripaga revolucijata , Pearl Jam koi sto so svojata harmonicnost i melodicnost so nivniot ten napravija bum i albumot e seuste najdobro granz ostvaruvajne nadmiuvajki go nevermind od nirvana koja ja ispecati nezbrizlivata strana na muzikata so nivnata smells like teen spirit kako i so samoubsivoto na kurt kobein koj sto ja zatvori tvoreckata strana na bednot no tapanarot dave grohl ne zastana tuka tuku kako frontmen i gitarist gi oformi few fighters sto nastapija VH1 rock honors vo cest na Queen i napravija bum vo muzickata scena.na we will rock you veruvale ili ne tropaa tri tapanari so skros isti udari.
pa grankata ja nadovrzuvaat soundgarden i alice in chains koi se poslednata alka od granzot.koga bidna revolucjata 1989-1990 vo pocetocite prodefiliraa okolu 200 benda no najmnogu se dokazaa gorenavedenite
pa ovaa revolucija zapocna vo Sietl rodnoto mesto na jimi hendrix i urbana sredina na kompjuteskata tehnologija

...da ne zaboraj nekoja grupa?a?

grunge muzikata izleze od sonic youth...site drugi grupi so gi imas napisano proizlegoja od niv...ama tolku se razbiras od muzika:nesum: ne si ti kriv:nenene:

kicodarker напиша:
Koga sme veke kaj revoluciite vo prethodnata tema nikoj ne iskomentira za Granz revlolucijata koja ja propagiraa nihilistickite i brzi Nirvana na koi sto im pripaga revolucijata , Pearl Jam koi sto so svojata harmonicnost i melodicnost so nivniot ten napravija bum i albumot e seuste najdobro granz ostvaruvajne nadmiuvajki go nevermind od nirvana koja ja ispecati nezbrizlivata strana na muzikata so nivnata smells like teen spirit kako i so samoubsivoto na kurt kobein koj sto ja zatvori tvoreckata strana na bednot no tapanarot dave grohl ne zastana tuka tuku kako frontmen i gitarist gi oformi few fighterssto nastapija VH1 rock honors vo cest na Queeni napravija bum vo muzickata scena.na we will rock youveruvale ili ne tropaa tri tapanari so skros isti udari.
soundgarden & alice in chains се последната алка? добро бе за вас времето запира откоа ќе се појават некои добри бендови?
Сфаќам неприфаќање, Нирвана у нивно време ваљда биле како Линкин Парк за нас :)
пропушташ многу постари бендови ко Green River Mother Love Bone, Screeming Trees, Tad, после и Stone Temple Pilots, Mudhoney итн, револуција не прават само оние кои први се искомерцијализирале
најарно гижо да дае поширок придонес во темава па да се просветлиш малце...

pa polednata alka od togasnata muzicka revlolucija i tie 4 gorenavedeni benda se probija a prodefiliraa mnogu bendovi koi se podobri no ne se komercijalno istaknati a vredat i se uste alkata se prosiruva i ja cekame cetvrtata muzick revolucija makar sto do sega bidnaa nad 50 revolucii od muzicki aspekt no novinarite se decidni
prva muzicka revolucija - THE BEATLESS
vtora muzicka revolucija - SEX PISTOLS
treta muzicka revolucija ( sega za sega bi posledna ) - NIRVANA
a spored mene ima poveke muzicki revolucii pred i po Nirvana so sigurnost
a ovie tri samo go sobiraat kajmakot kako sto velese eden moj darg drugar Vortex no sekako ne se samo 4 rupi koi pripagaat na grunge revolucijata tuku se mnogu no ne gi nadminale cetirite
pa nazivot Granz doaga od dva novinari edniot o d USA a drugiot od GreatBritain koi ja narekoja ovaa revolucija povrzuvajne na hardrokot i indi rokot pa se podrazbira svrzuvanje na dva uspesni dela
i nema soredba megu LinkinPark i Nirvana i ostanatite zatoa sto liknkinpark se nedorasnati za sporedba a od linkinpark smetam deka mu verdi samo tapanarot koj sto e ucenik na tapanarot od Aerosmith no linkinpark ne se del od nikakva revolucija tuku se pop/metal komercijala
i sonic youth iako se oformeni vo dalecnata 1981 vo new yourk ne se del od ovaa granz revolucija zatoa ste jaki rastimani harmonicari i nemaat dopirna tocka so grangot koj se sviri na nastimani a ne na rastimani instrumenti ova e dokaz deka nema od nesto poim koj i da e ke se preoznae .sonic youth veruvam i siguren sum deka se opfateno vo ovie stila : AMERICAN UNDERGROWND , ALTERNATIVE POP/ROCK , INDIE ROCK , EHPERIMENTAL ROCK , COLLEGE ROCK i sekako POST PUNK vo sto benot ima vo ovoj stil 70% od svoeto tvorestvo.
drugi grazz benda ski ne se bs idealen granz se :babies in toyland , hole , l7 , mad season , love battery i nekede uste okolu 300 benda
i ne bidete vo zabluda za Sonic Youth tie se del od druga revolucija a nemaat nisto so Granzot

Sonic Youth како што кажа колегата погоре не се гранџ, туку се само инспирација на одредени бендови од овој жанр, башка што се од Њу Јорк, исто толкаво влијание а сепак негранџери се и Husker Du

kicodarker напиша:
i sonic youth iako se oformeni vo dalecnata 1981 vo new yourk ne se del od ovaa granz revolucija zatoa ste jaki rastimani harmonicari i nemaat dopirna tocka so grangot koj se sviri na nastimani a ne na rastimani instrumenti ova e dokaz deka nema od nesto poim koj i da e ke se preoznae .sonic youth veruvam i siguren sum deka se opfateno vo ovie stila : AMERICAN UNDERGROWND , ALTERNATIVE POP/ROCK , INDIE ROCK , EHPERIMENTAL ROCK , COLLEGE ROCK i sekako POST PUNK vo sto benot ima vo ovoj stil 70% od svoeto tvorestvo.
drugi grazz benda ski ne se bs idealen granz se :babies in toyland , hole , l7 , mad season , love battery i nekede uste okolu 300 benda
i ne bidete vo zabluda za Sonic Youth tie se del od druga revolucija a nemaat nisto so Granzot

...ABE BRAT OD SONIC YOUTH PROIZLEZE GRUNGE MUZIKATA...ako ne pa idoli na kurt cobain mu bea tie i ako tolku mnogu se razbiras za muzika zemi i sporedigi nastapite na NIRVANA i odnesuvanjeto na Kurt koga bese na scena so onie na SONIC... a to deka SONIC se "" alternative pop/rock i college rock bend:pos2: :vozbud: ...me prsna od smeenje...i zalno e so luge ko tebe prat muabet za muzika:toe: ...i ziti se od kaj gi najde tie 70%:pos2: da ne si analiticar:pos2: ...sepak milo mi bese so razmenivme mislenje ama :tapp: ...ej i najako od se ti bese to so grunge muzikata se svirela na nastimani instrumenti:pos2: ...aj pozdravce:lud:

не правиш една голема разлика...

има голема граница да бидеш гранџ и да влијаеш на гранџот.Sonic Youth беа голема инспирација за гранџот, како и Neil Young и Black Sabbath.Sonic Youth се врвот на алтернативниот рок, тие биле големи идоли, динамит кој ја предизвикал гранџ експлозијата. Нивните чувства и емоции се многу многу подлабоки и посериозни.Они се уметници, арт-рокери/пост-панкери, нивната идеологија е различна од гранџот а сепак слична. И најважно тие се многу почитувани од гранџерите.Тие се само огромна инспирација за гранџот.Е тука некаде ти си се збунил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom