Груевски: Молкот на ЕУ - реприза на наци маршот

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Гејлада милениче на ЕУ, Гејлада ГОЛЕМ сојузник на Руската Федерација... ај упм од кога некој може да седи на 2 стола? Зарем Гејлада ќе се станува тоа што беше Југославија (Руски систем со Западни пари)?!

Мора да има нешто што ние Македонците насекаде и овде на форумот не гледаме. Мора да има нешто што во сите наши анализи го препушќаме! Мора да има нешто поради што ЕУ молчи а Русија вежба во Гејлада!

п.с. Па дали бараа концензус за тоа дали Русија смее да вежба во водите на НАТО? Дали за тоа им требаше концензус? А? О... едни!:kesa:

ЕУ неможе да им писне на Русите, барем не во зима :)

Зависат од ресурсите на Русија кои ги има во изобилство, така да тоа е интересот.

Русија веќе почна да преговара со Германија за подводен гасоводот преку Балтичко море, со цел да се заобиколи Украина и Полска, за да неможат да го попречуваат доставот на гас, а со тоа да им ги ослабат позициите.

Со овој гасовод Западна европа ќе биде осигурена со непрекинат дотур.

Другата стратегиска игра на Русите преку завземање на Српскиот и Хрватскиот пазар на ресурси со што ќе го условат и Балканот со ресурсите од гас и нафта. Со тоа ќе си ја зацврстат тука позицијата и ќе обидат да шират влијание, за да ги истиснат Американците и Европските мршојади.

Така е тоа денес, војните се добиваат не само со оружје, туку преку економска доминација.

Преку гасоводот од Грција моментално се покрива и недостигот на гас во ЕУ поради прекинот во Украина.
Затоа, неможат да писнат ни А ни Б.

BC i posle 3 lita viski i 200-300 grama kokaince ke nema tashaci da kaze takvo nesto,toj ke go dudla na Evropoliticarite plasejki se da ne gi navredi...

Abe ovoj gvujo odlepil skros be. :vozbud::vozbud:

Богами...
Или е луд мудоња, или договарал нешто што ние не знаеме, или има план...ова нема да помине без реакција во секој случај.:)

Богами...
Или е луд мудоња, или договарал нешто што ние не знаеме, или има план...ова нема да помине без реакција во секој случај.:)
Bate, poslikovito ke ti objasnam:

Koga cel zivot si idel po kal i prevozno sredstvo ti bilo magareto, i koga posle toa eden den po nekoja slucajnost ke se kacis u 101 ke pomislis deka si u lambordzini, pa ke probas do 300 da krenes, a toa sirototo do 150 maksimum i ke zariba.
Ama stosot e vo toa sto ti ne znaes sto e toa da zariba, oti cel zivot na magare si javal, pa od neznaenje ima pleme da mu rasplaces na 101-ot. Do kraj...do bandas.... :toe:

To e to, celata prikaska....:):) :toe:

Koga cel zivot si idel po kal i prevozno sredstvo ti bilo magareto, i koga posle toa eden den po nekoja slucajnost ke se kacis u 101 ke pomislis deka si u lambordzini, pa ke probas do 300 da krenes, a toa sirototo do 150 maksimum i ke zariba.
Ama stosot e vo toa sto ti ne znaes sto e toa da zariba, oti cel zivot na magare si javal, pa od neznaenje ima pleme da mu rasplaces na 101-ot. Do kraj...do bandas.... :toe:

Можеме само да се надеваме дека нема да биде така. Али како што се одвиваа до сега работиве...

Дај боже да не си прав...ама не е и тоа далеку од умот...право да ти кажам, ништо не ме изненадува веќе, ’бем ти политиката...:toe:

Дај боже да не си прав...ама не е и тоа далеку од умот...право да ти кажам, ништо не ме изненадува веќе, ’бем ти политиката...:toe:
Abe 'bem ti politika, i ja toa go vikam.... i kraj kraeva ne me ni zagrizuva tolku toj nepismeniot sofer koj saka do 300 da zagura, nego ona publikata koja se ubeduva megu sebe deka ovoj ipak e majcin sofer, i ako treba ima so motorot da ratuva, ima ko flinstonsi so noze da butka, ama do 300 ke stigne pa sto bilo neka bide...
I plus go bodrat, ajdeeee, mozes ti , mozes..... dobar si , na prav pat si....:toe:

Брисел засега не ја коментира изјавата на премиерот Груевски во која тој вчера рече дека молкот на ЕУ пред грчкото вето наликува на молкот на европските држави во нацистичкиот период.

Дали Брисел ќе продолжи да ја игнорира изјавата на Груевски?
Или ќе се обидат да ни поделат неколку "воспитни"?

И да, зарем на некој не му е јасно кон што цели Брисел?

Некои глупости не заслужуваат, коментар.
Инаку дека Груевски ќе добие воспитни, ќе добие, но не од ЕУ, туку од својот народ, затоа што се повеќе наликува на Сакаашвили.

files
files

Sto da vi kazam brakja, stvarno ne mozam da razberam mnogu od vas. Komentirate ovde, EU taka, Rusija ovaka, nie onaka... ne znam zoshto mislite deka Makedonija sp 2 mln naselenie (kolku eden sreden evropski grad) od koi edna tretina so malcinstvo koe e mnozinstvo vo edniot del i so stvarno drugi politicki prioriteti, drzava koja e na 15-16 godini, ima otvoreni prasanja i problemi so skoro site sosedi, zemja bez izlaz na more, bez komunikacii, so srutena ekonomija moze da bide nekakov faktor i da tera nekakva pravda. Da, imalo e slucaevi vo istorijata na takva ostvarena na delo pravda i David e pobedil Goliat, ama David ne e vreskal "kaj mi e pravdata, kaj mi e pravdata". I Svajcarcite se najbogati i ziveat vo sgovor poveke od 400 godini so takvi ludaci kako germanci i francuzi kakvi sto bea samo pred 50 godini, ama namerija nacin da se razberat so site, da si namerat dobar prijatel (da si platat).
Sekako mislam politikata so EU, so Bugarija, so Grcija koja ja vodi Gruevski e propast. Za Srbija ne mislam da sboram, zosto so Srbija nema politika. Sto kazat ot gore toa pravi. Molam se na Gospod da ne sum prav.
Ajde pozdrav i srekjni Bozikjni praznici.

Не знам што сте се уплашиле?!?!?!?

Зарем, ако не се кажеше ова што се кажа, ЕУ, НАТО и кој сè не, ќе ја променеа политиката кон Македонија? Исто ќе продолжеа со срања. Вака барем јасно им е дадено до знаење дека поддржуваат срање.

Мислам, баш поради тоа што сме една педа земја, вие мислите дека ако *не* правиме ништо, ќе го загубат интересот кон нас? Помина Букурешт 1913 и пак не го загубија интересот кон нас. Помина Букурешт 2008 и пак не го загубија интересот кон нас.

Она што на Македонија ѝ треба сега (а и за секогаш понатаму) е многу да се збори за неа, да биде во центарот на вниманието, да стане светска тема број еден. Зашто само така луѓето можат да сфатат колку глупости самата Европа направила, не најмалку со тоа што ја формирала Грција, која сега ја одржува, а тие само си го прчат и од време на време си прават револуција, насилство и убивања (нели, прогласена е за „лулка на демократијата“).

Ова што Груевски го прави е сè само не пропаст, зашто тој отворено ги застапува интересите на Македонскиот народ да биде Македонски и да живее во Македонија, за разлика од сите останати кои немаа проблем со тоа да бидеме FYROMци и да живееме во FYROMија.

Мислам, на крајот на краиштата, Груевски на последните избори доби со огромно мнозинство, што значи - самите сме го изгласале. Направи избори и се соочи со гласот на граѓаните. Ако направил нешто лошо, зарем мислите дека ќе добиел толку многу гласови?

Е па штом бил повторно избран, продолжил во исто темпо. И тоа е сè што прави. Ако не ви се допаѓа тоа, на следните избори нема да го гласате. Толку.

OVIE MORONI OD EU NAVISTINA SE KRETENI OD STARATA DAMA EVROPA USPEEJA
DA JA NAPRAVAT PROSTITUTKA.:tapp::drk:
:zlo::cug:

ако е така, што тогаш гласате за еу на анкетите
не конкретно вие што се пишувале на темава
општо зошто македонскиов народ на анкетите покажува 80 и нешто ако не и 90% поддршка за ЕУ

да се огледаме на хрватите, 30 и нешто, и нив им скисна веќе од уцените

а ние само се тртиме
е сеа еден решил да не се трти, ама со глава у ѕид не се иде, ќе му се разбие главата

не знам кај ја дал таа изјава, со која во принцип се согласувам, ама многу е битно каде, како и со кого ја дал

ако е за пред камери тури му пепел,
ако е во радовиш, пробиштип, кривогаштани, подмочани, прдејца, долно или горно дупени полиј ја со вода

такви работи се разглабаат во берлин, париз, лондон, мадрид, рим, брисел (додуша у овие двава на Б мислам беше да се прошета) само кој да го викне таму да отиде

Некои глупости не заслужуваат, коментар.
Инаку дека Груевски ќе добие воспитни, ќе добие, но не од ЕУ, туку од својот народ, затоа што се повеќе наликува на Сакаашвили.

files
files

Ne zasluzuvaat ama ti zasluzuvas.Eve ja 5 kolona kvinslinzi.Tocno ti i drugarite treba najakktivna uloga da odigrate.EU nema da uspee nisto bez vas.A pocetokov ti e odlicen nema sto.
Inaku arno si rekol covekot.Poarno otkolku da slusam izjavi za toa kako sme spremni za kompromis.I onaka k*rvava EU samo lae vo prazno.Samo cekam denot koga amerikancive ke dignat race pa ke gi ostavat sami da se spravuvaat so Al Kaedite i talibancite.E togas ke vidime kolku ke gi cini nivnoto "bratstvo i ediinstvo" i konsenzus........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom