ГРУЕВСКИ И СТАНИШЕВ ЗАЕДНО

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не ја командува тој. тој е обична риба само . големите пари ги земаат други :)

Знам добро што е Кореком. Во него се пазаруваше само со Долари, марки и Динари . От тие червените. Ако не веруваш питај некој од постарите .

Прашаj ти постарите до каде одиш со лев во источниот блок :wink:
Па иди сега во Турциja и покажи лев.Во пол Србиja по магистралата платаш со лев и сега.

i toa sto vikas, ama ko go procitav kosa mi se krena, pa kaj sto najveke me boli tamo me giba..eb...si mu ja poganata usta . ))))))

Абе па и ти суицидниот да те изнервира ма дај бе :pos2::pos2:Ја со сласт го читам и му се восхитувам која лавчина е уствари суицидниот!Сам против сите !:pos2:

Прашаj ти постарите до каде одиш со лев во источниот блок :wink:
Па иди сега во Турциja и покажи лев.Во пол Србиja по магистралата платаш со лев и сега.
:pos2:
Lost in the world & reality...
Ало бе...
искочи малку од таа твојата замислена Бугарија и види ја реалноста.
Не треси глупости.
Со лев ... поминуеш само у Бугарија и нигде на друго место.

А што е уште пожално...иако сте у ЕУ...
уште човек не може да плати со еура ко човек кај вас.

Со ова што си го напишал,а верувам дека си го напишал и сватил како провокација од мојот претходен пост(иако јас не гледам провокација во мојот претходен пост) и самиот покажуваш дека имаш изгубено секаков чекор со реалноста во која живееш,така да не 7 ,77 год не те перат синко.
1 месец сум бил во БТ и никаде не наjдов ова шо тука го наjдов.Еве за това ти велам дека са изпуштени првите 7 години.Ни един не показа омраза ком бугарите.Сите ме прашаха со лубопиство и интерес.Ова беше целиот декември на 2007 година.
Зборови за омраза ком нас е полна лага.Омраза има тук,но не и во срцата на обичните македонци.

:pos2:
Lost in the world & reality...
Ало бе...
искочи малку од таа твојата замислена Бугарија и види ја реалноста.
Не треси глупости.
Со лев ... поминуеш само у Бугарија и нигде на друго место.

А што е уште пожално...иако сте у ЕУ...
уште човек не може да плати со еура ко човек кај вас.
А во Полска,Литва,Латвиа,Естониа можеш да платиш со евро?Во ЕУ са тиja држави?

Иди во Одрин,иди во Лулебургас,иди во Ниш,иди во Пирот,Босилеград и пробаj да платиш со лев,ке ми е навистина интересно да споделиш шо си видел.
Лично jaс сум платил во Турциja и Србиja со лев.

Само неразбрав шо лошо има да се срешнат 2-ма висши представители на двете ни држави???

Bugar,srbokomunisti nema vo Makedonskiot rechnik,ama zatoa ima vo Bugarskiot i Probugarskiot,Makedoncite pred mnogu godini se oslobodile od toj izraz taka da izumren e,potoa ne chudi se koga kje ti kazhat deka Bugari i Probugari lechat kompleksi so Srbite.I normalno imame dosie za takvite kako ogledalo,kje te zaboraev i tebe koga se vo prashanje Bugarite i Probugarskite stavovi.

Da si prochital barem eden broj od "Makedonska nacija" nemashe da tresesh zeleni za upotrebata na zborot srbokomunisti, toa zboruva za tebe i za toa od koja provinencija se tvoite mentori - nemate nitu M od Makedonskata istorija.
"Udbe nikad ne spava", sekogash e na branikot na SRPSHTINATA.:baeh:

Мораме да негуваме добро соседски односи многу работи не врзуваат со Република Бугарија,од наша полза е соработката со нив ,знаеме членка е на Европска Унија и како давениците сме и за сламка се факаме немаме избор мораме од две зла помалото зло да го избереме

Знам добро што е Кореком. Во него се пазаруваше само со Долари, марки и Динари . От тие червените. Ако не веруваш питај некој од постарите .

Не знаеш в'обштте што е то кк и с какви валути се пазаруваше ... не лажи и не заблуждавај хората които не знајат нема нужда да питат јас с'м одлично запознат с кк и с'м пазарувал постојанно там имам оште от старите ценови обменни таблици ... долари и западно германски марки приемаха можеше с британски паундове, френски франкове, италиански лирети, швејцарски франкове, австријски шилинги и финландски марки да се пазарува, важеха и чековете за валутни левове с които се плаштаха заплатите на нјакои специфични дл'жности а това с'с ср'бските динари ме разсмја откровенно голем виц ха ха ха

Не знаеш в'обштте што е то кк и с какви валути се пазаруваше ... не лажи и не заблуждавај хората които не знајат нема нужда да питат јас с'м одлично запознат с кк и с'м пазарувал постојанно там имам оште от старите ценови обменни таблици ... долари и западно германски марки приемаха можеше с британски паундове, френски франкове, италиански лирети, швејцарски франкове, австријски шилинги и финландски марки да се пазарува, важеха и чековете за валутни левове с които се плаштаха заплатите на нјакои специфични дл'жности а това с'с ср'бските динари ме разсмја откровенно голем виц ха ха ха

Значи толко и си пазарувал. Иди питај некој којто е бил в тоја бранш да ти каже.

Еве ги днешните факти-
Трговиja между двете држави- 674,6 милиона долара.
За БГ трговското салдо е положително со 24,352 милиона долара.
От БГ за РМ оди- нафтени продукти,црни метали,чугун,струja и друго.
От РМ за БГ оди-руди,селскостопански производи и други.

За првите 6 месеци на 2008 година БГ е вложила во РМ -35 милиона евро.
Основни бугарски инвестиции са:Уни Банк-Скопje,Захарни Заводи - Битола,„Велдер Груп" - Доjран,"Приста Ојл" и други.

http://lead.actualno.com/news_207128.html

Има уште какво да се сака.

Еве ги днешните факти-
Трговиja между двете држави- 674,6 милиона долара.
За БГ трговското салдо е положително со 24,352 милиона долара.
От БГ за РМ оди- нафтени продукти,црни метали,чугун,струja и друго.
От РМ за БГ оди-руди,селскостопански производи и други.

За првите 6 месеци на 2008 година БГ е вложила во РМ -35 милиона евро.
Основни бугарски инвестиции са:Уни Банк-Скопje,Захарни Заводи - Битола,„Велдер Груп" - Доjран,"Приста Ојл" и други.

http://lead.actualno.com/news_207128.html

Има уште какво да се сака.

to e deka ne obozavate :D... i nemoj da se falish so vakvi raboti.. SAMO DUSHMANITE SAKA DA NE KUPA.. Da ti ebam ja ironija najgolemi investitori ni se Gejlada i Tatarija... kupime so dve tri lazi

Aбе Станишев е ваш човек. Ние не сакаме ништо од МК. Вие сакате, ама додека, маленки сте об'рнали образот кам нас, ние дека ве сакаме а вие не плукате, газот ви е кум албанците.

Исконни македонски градови како Тетеово, Струга, пола Скопие станаа шиптерски, и само источна МК е чиста македонска. Да не дојде време кога вие ке не убедувате дека сме ист народ, а ние да не веруваме, оти тиа праат по 5-7 деца. Ајде малце со главите бе деца. И ке дојде време дека и на нас ке ни Писне(бугарски сбор). Ке кажат некои, ајде баста.

на кој се потсмеваш ? од 6 000 000 ,2 000 000 во Бугарија се Роми регистрирани...ај провери статистиките во Бугарија .. па ке видиш, официјални се. Во 1994 година на возрас од 0-19 години имаше 41% Роми , 32% Турци ,24% Бугари и 3% други

Не е виц. Омопирин тук е прав. Со југословенски динари се плашташе в корекомите на Златарево и Кулата. А може и в други погранични с СФРју. В Софија, Пловдив и в'трешността на страната не можеше да се плати с динари.

на кој се потсмеваш ? од 6 000 000 ,2 000 000 во Бугарија се Роми регистрирани...ај провери статистиките во Бугарија .. па ке видиш, официјални се. Во 1994 година на возрас од 0-19 години имаше 41% Роми , 32% Турци ,24% Бугари и 3% други

Глупости са това. Дај да видим линк к'м тези тв'рденија? Избива на свободни с'чиненија. 2 милиона роми? Леле мајко :)

Не е виц. Омопирин тук е прав. Со југословенски динари се плашташе в корекомите на Златарево и Кулата. А може и в други погранични с СФРју. В Софија, Пловдив и в'трешността на страната не можеше да се плати с динари.

И не само там . Аз лично сум плаштал на летиштето в Софија и там цените беха в долари, марки и динари. Ама като му кажувам на ова магаре, оно си манда ушите и неговата си знае.

И не само там . Аз лично сум плаштал на летиштето в Софија и там цените беха в долари, марки и динари. Ама като му кажувам на ова магаре, оно си манда ушите и неговата си знае.

Абе с динари се плашташе по корекомите около границата с југославија. На друго мјасто не можеше. Тија корекоми бјаха и по-ефтини. Бутилка Балантајнс беше 4 долара, а в Пловдив в корекома 7 долара. Моите рода от МК ми носеха динари и марки.
А иначе братовчед ми предната недела во Струмица беше платил в ресторант с левове. В Делчево и штип кога немам денари взимат и левове.
Нема ништо чудно. После идват в БГ и ги ползват.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom