ГРУЕВСКИ И СТАНИШЕВ ЗАЕДНО

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Груевски на свечен концерт по повод 15-годишнина од дипломатски односи на Македонија и Бугарија

Премиерот Никола Груевски денеска ќе присуствува на свечен концерт по повод 15- годишнината од воспоставувањето дипломатски односи на Република Македонија со Република Бугарија.
Свечената академија, како што соопштуваа од владиниот кабинет, ќе се одржи во домот на АРМ со почеток во 18:30 часот.
Да, тоа е вообичаен проткол во дипломатските комуникации.

А, твојот проблем, е?

2 sredbi po red vo eden ili dva dena so Bugarski pretstavnici ili Bugarija,interesno.A so Srbija,Albanija ili Slovenija i slichen sosed ni pod razno.:raz:

2 sredbi po red vo eden ili dva dena so Bugarija,interesno.A so Srbija,Albanija ili Slovenija i slichen sosed ni pod razno.:raz:
Тоа НЕ се две средби по ред, туку серија свечености по еден повод. Пак, ќе повторам, вообичаена практика во дипломатијата.
Ова со концертот е неформалниот дел.

Под мотото “15 години европско пријателство и партнерство“, со низа концерти, изложби и други културни манифестации, Република Македонија и дипломатско конзуларните претставништва на 13 европски земји деновиве ja одбележуваат 15-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи.

Сојузна Република Германија, Кралството Данска, Италијанската Република, Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Француската Република, Кралството Холандија, Кралството Норвешка, Кралството Шведска, Република Бугарија, Република Албанија, Република Финска, Исланд и Република Полска беа земјите со кои во декември 1993 година Република Македонија воспостави дипломатски односи.

Активностите, стартуваа вчера со концерт во Домот на АРМ со почеток, организиран од Амбасадата на Франција и Францускиот културен центар во соработка со италијанската и германската амбасада.

Амбасадата на Кралството Холандија денеска по тој повод ја отвора неделата на холандскиот филм во Република Македонија, а истиот ден почнува и неделата на италијанската кујна во ресторанот „Густо“.

Амбасадата на Бугарија, пак, на 14 декември ќе организира концерт во Домот на АРМ во 18.30 часот.

Прославата на јубилејот ќе биде заокружена на 17 декември за кога е предвиден „Денот на отворени врати“, форма преку која неколку амбасади во земјава ќе им овозможат на граѓаните одблиску да се запознаат со работата на странските дипломатски претставништва. Вратите на Амбасадите на Кралствата Шведска и Норвешка ќе бидат отворени за јавноста од 14 до 16 часот, а Британската амбасада од 9 до 12 и од 13 до 16 часот.

Централната свеченост ќе биде одржана на 17 декември во Домот на АРМ. На свеченоста ќе се обрати министерот за надворешни работи Антонио Милошоски, а во името на странските дипломати во земјава, пригодни говори ќе одржат доајенот на дипломатскиот кор, Карл Виби амбасадор на Кралството Норвешка и Бернард Валеро, амбасадор на Франција во Република Македонија.

Манифестацијата ќе заврши со концерт на Македонската филхармонија, колаж од фрагменти карактеристични за земјите со кои Република Македонија пред 15 години воспостави дипломатски односи, како и со музички настап на полски уметници кои ќе се претстават со изведба на божиќни песни.
КАЖУВАЈТЕ ЈА ЦЕЛАТА ПРИКАЗНА.
Не вадете од контекст, како кукавици, и не пласирајте полу информации.

ВМРО е формирано да ги убива макеоднците. Јас ен гледам веќе ништо макеодонско во оваа партија и ме боли што сум гласал за нејзе. Полека ама си го покажуваат своето право лице.

ВМРО е формирано да ги убива макеоднците. Јас ен гледам веќе ништо макеодонско во оваа партија и ме боли што сум гласал за нејзе. Полека ама си го покажуваат своето право лице.
Кај конкретно во темата го виде тоа друго лице?

Што е важна темата...
:toe:
Тоа ти е исто као да погодуеш на квиз и да имаш коначно решение.
И Зоте ти зборуе за него.
Наместо (едноставно нели :) ) да одиш ред по ред.

Овој не прекрстил веќе :icon_lol:

А и не му првпат, од 10 поста 8 му се карикатура.

КАЖУВАЈТЕ ЈА ЦЕЛАТА ПРИКАЗНА.

Prochitana kniga i ti i takvite kako Grujo ste.Chovek potrebno e edna rechenica da prochita za da gi svati potezite na takov firer kako Grujo.

Pa ne bil valjda Buchko ili Branko Bugarija kaj tatarite da se slika pokraj site gluposti.Kje bide interesno koga kje plukaat takvite kako tebe kako za Ljubcho na vremeto taka i za ovoj.

f95e86db1061469e27c5680fa6b45d05.jpg

Премиер'т на Македонија Никола Груевски прис'ства на концерта за 100 години независима Б'лгарска д'ржава

Минист'р-председателјат на Република Македонија Никола Груевски, заедно с неговија гост, премиер'т на Б'лгарија Сергеј Станишев, дојдоха на концерта, посветен на 100 години независима б'лгарска д'ржава и 15 години от установјаването на дипломатически отношенија между Б'лгарија и Македонија, предаде репортер на Агенција „Фокус”. Концерт'т се провежда в Дома на армијата в Скопие. Тој е организиран от б'лгарското посолство. С'с своите изп'лненија тази вечер тук е музикална формација „Аква Делија”.
На концерта дојдоха много гости от политическија и обштествен елит на Македонија. Тук е в'ншнијат минист'р Антонио Милосовски и други представители на македонската изп'лнителна власт. Прис'стват и посланик Михо Михов, ген.-консул на Б'лгарија в Битолја Наум Крајчев, директор'т на Културно-информационнија цент'р на Б'лгарија в Скопие Спас Ташев и други. Сред пријателите на Б'лгарија се забелјазват оште Панде Евтимов и други.
Посештението на Станишев в Скопие се радва на голјам интерес от страна на македонските медии оште от тази вечер. Повече от 30 журналисти от всички скопски медии очакваха двамата премиери. Станишев обаче отклони в'просите им за утре.
По-рано тази вечер двамата минист'р-председатели имаха неформална срешта.

http://www.focus-news.net/?id=n1095985

ВМРО е формирано да ги убива макеоднците.

VMRO e Makedonska Organizacija ama nekoj seljak kako T.Aleksandrov naprail organizacija so isto ime VMRO i go koristel protiv MAkedonskite revolucioneri.A istoto i deneska se sluchuva,se gnasi bukvalno imeto na VMRO so (partija). VMRO e revolucionerna organizacija a ne partija.Ogromna greshka praat ako mislat deka SDSM i Branko e najgolemata shteta za Makedonija.

Што е важна темата...
:toe:
Тоа ти е исто као да погодуеш на квиз и да имаш коначно решение.
И Зоте ти зборуе за него.
Наместо (едноставно нели :) ) да одиш ред по ред.

ada i takvite kako nea nishto ne gi peri sea,sam Grujo si go shlakna so Bugarite,kaj da e kje dojdi denot koga kje zabega vo Egejot ili Bugarija.Koe od dvete neznam ama edno sigurno e.

Prochitana kniga i ti i takvite kako Grujo ste.Chovek potrebno e edna rechenica da prochita za da gi svati potezite na takov firer kako Grujo.

Pa ne bil valjda Buchko ili Branko Bugarija kaj tatarite da se slika pokraj site gluposti.Kje bide interesno koga kje plukaat takvite kako tebe kako za Ljubcho na vremeto taka i za ovoj.
Дали ти читаш уопште?

Гледаш ли дека средбата со Бугарската дипломатија НЕ Е ЕДИНСТВЕНА, туку е само дел од серија средби.

Ај на покрупно да повторам:
Активностите, стартуваа вчера со концерт во Домот на АРМ со почеток, организиран од Амбасадата на Франција и Францускиот културен центар во соработка со италијанската и германската амбасада.

Амбасадата на Кралството Холандија денеска по тој повод ја отвора неделата на холандскиот филм во Република Македонија, а истиот ден почнува и неделата на италијанската кујна во ресторанот „Густо“.

Амбасадата на Бугарија, пак, на 14 декември ќе организира концерт во Домот на АРМ во 18.30 часот.

Прославата на јубилејот ќе биде заокружена на 17 декември за кога е предвиден „Денот на отворени врати“, форма преку која неколку амбасади во земјава ќе им овозможат на граѓаните одблиску да се запознаат со работата на странските дипломатски претставништва. Вратите на Амбасадите на Кралствата Шведска и Норвешка ќе бидат отворени за јавноста од 14 до 16 часот, а Британската амбасада од 9 до 12 и од 13 до 16 часот.

Централната свеченост ќе биде одржана на 17 декември во Домот на АРМ. На свеченоста ќе се обрати министерот за надворешни работи Антонио Милошоски, а во името на странските дипломати во земјава, пригодни говори ќе одржат доајенот на дипломатскиот кор, Карл Виби амбасадор на Кралството Норвешка и Бернард Валеро, амбасадор на Франција во Република Македонија.

Манифестацијата ќе заврши со концерт на Македонската филхармонија, колаж од фрагменти карактеристични за земјите со кои Република Македонија пред 15 години воспостави дипломатски односи, како и со музички настап на полски уметници кои ќе се претстават со изведба на божиќни песни.

Kje moram da se povtoram, ada,dali ti kazhal nekoj shto znachi na forum da pishuvash so mnogu golemi bukvi, so boldirani bukvi, ili so vkluchen Caps Lock? Velat deka toa pretstavuvalo "derenje", ama jas mislam deka mozhe da znachi i lechenje na kompleksi. I obid da se nametne nekoj, nemajki drug nachin. Znachi ako mnogu ne me biva za politika, za psihologija veruvaj mi me biva.

I mnogu ubavo pishuva,Bugarija ni jazik ni nacija ne priznava toj kje ja pokanuva Bugarija da bara poddrshka za EU i NATO,koj e smeshniot se prashuvam :raz:

Kje moram da se povtoram, ada,dali ti kazhal nekoj shto znachi na forum da pishuvash so mnogu golemi bukvi, so boldirani bukvi, ili so vkluchen Caps Lock? Velat deka toa pretstavuvalo "derenje", ama jas mislam deka mozhe da znachi i lechenje na kompleksi. I obid da se nametne nekoj, nemajki drug nachin. Znachi ako mnogu ne me biva za politika, za psihologija veruvaj mi me biva.

I mnogu ubavo pishuva,Bugarija ni jazik ni nacija ne priznava toj kje ja pokanuva Bugarija da bara poddrshka za EU i NATO,koj e smeshniot se prashuvam :raz:
Или едноставно начин на некој што се прави слеп да му предочиш факт.
Немој со квази-психологизирање да се обидуваш да ги разводниш фактите.
Ваква џепна инстант психологија иам поминато многу одамна

Средбата со Бугарија е една во низата. Дипломатска процедура без особено значение.
Ако сакаш да инсинуираш за бугараштина, си ја утнал темава. Тука немаш ниту еден аргумент кој ти оди во прилог.

Ако сакаш да инсинуираш за бугараштина, си ја утнал темава. Тука немаш ниту еден аргумент кој ти оди во прилог.

Ajde de

Денеска вечер, Груевски и Станишев зедоа заедно учество на прославата на 15-годишница од признавањето на РМ од страна на Бугарија. Инаку, како што се знае, Бугарија е првата држава што ја призна независноста на Македонија.

P.S. Bugarija ja prizna Makedonija kako nezavisna drzhava ama Makedonskiot jazik i narod ne a Grujo e vo poseta na Bugarija.Sramota!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom