Гробот на Исус?

• Креатор на темата Креатор на темата marko91
  • Време на започнување Време на започнување
marko91 напиша:
Cekam da gledam na discovery za grobot na Isus
Кога ќе даваат?
marcus напиша:
Добро може ли да ми ја кажеш твојата теорија за постанокот баш ме интересира?
Не си учел во школо како настанала земјата според научно објаснување. Си чул за "Биг бенг"?

јахутерминал напиша:
Кога ќе даваат?

Pomina ama vo tek sum za da vidam dali ke davaat repriza. jas sum na satelitska taka da na kablovska sega bi trebalo da dadat.

klik za eden klip od programata

јахутерминал напиша:
Браво:bravo:Еве ти marcus доказ, види ги последните 20 секунди на клипот ќе ти стане јасно.

Жалосно е што не сте во состојба да верувате во Библијата како пишан доказ, стар преку 6000 год. ама штом погледнете еден клип без пред тоа да сте добро запознаети со фактите му се поклонувате на Камерон, за уште една комерцијална сензација.

marcus напиша:
Жалосно е што не сте во состојба да верувате во Библијата како пишан доказ, стар преку 6000 год. ама штом погледнете еден клип без пред тоа да сте добро запознаети со фактите му се поклонувате на Камерон, за уште една комерцијална сензација.

pisan dokaz star 6000 godini! so zboris be?

kako sto vide.. grobot sto go najdoa pisuvase ISUS SIN NA JOVAN

Библијата има еден дел што се вика Стар завет кој е пишуван многу пред Исус и каде се пророкува нековото доаѓање. Реков јас прво прочитај потоа кажи што мислиш. А на гробот може да пишува било што тој гроб нема блага веза со Исус.

marcus напиша:
Библијата има еден дел што се вика Стар завет кој е пишуван многу пред Исус и каде се пророкува нековото доаѓање. Реков јас прво прочитај потоа кажи што мислиш. А на гробот може да пишува било тој гроб нема блага веза со Исус.

na nego pisuva deka e na isus. mislam deka za 5-6 godini se ke se razresi.

Ako gospod ne sozdal nas, togas koj go sosdal gospod?:raz:

Исправка. Се извинувам јахутерминал.Постојат пишани докази дека некои делови од од Стариот завет се најмалку 3313 год ,тоа е всушност петте книги од Библијата која Гсопод им ја дал на Евреите на Синај, но се верува дека има и постари. Марко Господ никој не го створил тој е алфа и омега почеток и крај.

marcus напиша:
Исправка. Се извинувам јахутерминал.Постојат пишани докази дека некои делови од од Стариот завет се најмалку 3313 год ,тоа е всушност петте книги од Библијата која Гсопод им ја дал на Евреите на Синај, но се верува дека има и постари. Марко Господ никој не го створил тој е алфа и омега почеток и крај.
Како што може на Камерон доказот да не е во ред според тебе, така и Библијата не е во ред според мене. Многу нелогични содржини прикажува Библијата.

јахутерминал напиша:
Како што може на Камерон доказот да не е во ред според тебе, така и Библијата не е во ред според мене. Многу нелогични содржини прикажува Библијата.

Самиот рече дека си ја прочитал само првата страна како може да донесуваш конечен заклучок врз однос на тоа. Докажано е дека Библијата покрај другото е и историска книга, со совршен хронолошки опис на настаните.

marcus напиша:
Самиот рече дека си ја прочитал само првата страна како може да донесуваш конечен заклучок врз однос на тоа. Докажано е дека Библијата покрај другото е и историска книга, со совршен хронолошки опис на настаните.
Епа немал некој друга работа и пишувал такви книги. А да ми кажеш ти како може да пишува така на гробот. Исус син на Јосиф?

јахутерминал напиша:
Епа немал некој друга работа и пишувал такви книги. А да ми кажеш ти како може да пишува така на гробот. Исус син на Јосиф?

Добро бре па нели го објаснив тоа, реков дека и двете имиња се доста чести. Сторијата за Исус е завршена кога после три дена најблиските отишле во неговата гробница, која патем ја чувале римски војници и ја нашле празна .( Е сега важниот дел ),по што тој им се објавил на своите апостоли. Така стои запишано. Значи бил мртов па воскреснал.

marcus напиша:

Ajde be. Gospod moze da bide alfa i omega a nie lugeto ne mozeme a

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom