Greenout

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Грин аут имаат интересни текстови и песни...Мноооогу поразличен стил од било кој на рап сцената во Македонија...Башка некако ги репрезентираат чил-аут луѓето во Скопјево.

Најкул песна со креативен текст...

Текстовите им се мнооогу добри..
Мај фејворит сонгс:

Супер се!!Сега почнав да ги слушам..Првата песна што ја слушнав беше Факалависта...и потоа се заинтерсирав за групата...:)

Може ли текст на Р.Н.С. - Потежок од тешки времиња..
спаѓав во групата на (неш зборот ми тера како да вели турски) деца никогаш не се арчев кога падна борба не ни знаев дека цврски плачат има проблеми знам и сам ги сносувам но не откажувам соочи се ништо не кажувај зошто,исто ко нешто да си постигнал ќе плачеш остани до крај знаеш за вистина па зашто лажеш
солзите на лицето штом дојдоа знаеш дека врне дожд,во река дека ќе паднеш,не губи надеж појаките момци коа ме тепаа им стоев,колорот во црно бело повторно го боев можеби ќе паднам 2ра година да немам надеж останав со господ,тоа го можев ,играта незапира не запирај ни ти во сите правци,јас имав текстови додека сите мои другари табли некој се во вена некој зема се некој се бетар некој немаат надеж во сето време колку и да е тешко остани до крај на нозе зошто животот е кучка како шило боде колку може,се поише трпи зошто секој ден е тежок слабите губат контрола се предаваат на гневот

јас сум ко росачи(благословен од сите племиња)
јас сум ко сифилис(поопасен од него премина)
јас сум ко камен цврст(во делот дразнам како тело...(пљу да му се невиди не го разбрав зборот ама ај))
во сите сенки ја сум сонце потежок од тешки времиња

јас сум ко камен цврст(во делот дразнам како тело...(пљу да му се невиди не го разбрав зборот ама ај))

Сите мој другари кога највеќе ми требаа и ти со нив ми сврте грб не дека требаше па земаш тешка тема нема шема према сета цена вена без крв е како стадо без прв без почит нема другарство,покрај се не се депресирав напротив креирав,секое чувство јас го пишував на листот чисто исто не е важно дал сте сега тој што беше без да знам колку вложуваш пак нема да сум сам зошто знам да опстанам имам почит и за кучка нели животот е кучка вели секој што го видел добро како матка вели ко цели стигнат цели стихови злото ве дели зошто имаме сите тешки мигови и лесни мрачни денови и светли јас од нив креирам стих и песни но некогаш не се издржува но не биди сам имаш со тебе некој знам се надевам

поминав 15 години проблеми што се котат покрај мене гледам луѓе што се потат за последна нота,денеска е тоа утре можеби ќе не си тука,денес за утре не треба понатака еднината ве мачи боли вистината боли денес болката ќе трае утре задутре ја мати сета свест животот ќе ти удри шамар покрај се,ќе ти го свртат грбот сите што ги сакаш луѓе ќе имаш црни денови,врнежливи се ќе се смени денеска се овде сите утре никој не те цени кога ќе сватиш дека секој те користи сите исти девојки лажат и на двојки кога пазат сега ти прави здраво па ти боде нож во грб и кога исмева во фаца цело време биди цврст кога ќе немаш моќ на тебе ќе се качат послаби ќе немаш сили ама не плачи покажи им заби тешките времиња кога тогаш и кај тебе дојдоја не се одкажувај од надеж зошто таа остана никогаш немав многу материјално имав знаење во стилот бел на трипот друг пат се нема каење

се надевам помогнав:smir:можда иам некоја грешка..толку разбрав:toe:а песнава напамет ја знаам(само некои зборови)..првата што ја слушнав беше оваа...интересно е тоа што преку некои песни Тони дава пораки..
Поз!:е.нее:

Еве и текстот на Комшиски муабет, сега го напишав. Мислам прочитав некаде дека го бараа...

Комшиски муабет

[Tonyo San]
Шетајќи се низ маало во прекрасен есенски ден
слушам музика на дискмен кој ми е подарок за роденден
од мојата втора мајка и најдобра другарка
збориме сленгови кои секој не ги сфаќа
повторно немам батерии, да купам нови серии
па нема трафики, ене продавници
културно си влагам, продавачот не знам зошто зјапа
ја му викам добар ден, тој мисли ќе му крадам
а не ни имав такви мисли, нејќам белји
разгледувам да најдам што ми треба, дур ме следи вели
побрзај, купи и оди не сакам проблеми од типот
на гратис од детските фаци што ми матат води
реков, чекајте зошто ме вреѓате вака
тоа што носам поширока јакна не значи ќе крадам
само сакам да си купам ја батерии да слушам
ќе си платам како секој друг, и фала пријатно се губам
башка мислев бакшиш да оставам
тој вика дечко извини што те сомневам
али знаеш како е деновиве во ова маало
викам не знам, задржете го кусурот и чао

Одејќи накај дома напизден си мислам
колку време на луѓево во маалово им викам добар ден
на комшиката од влез, таа мене поглед
ко да сум рекол нешто кое не е во ред
си викам заеби кога за некој ден дознавам
во маало пуштен е муабет, подрумот е ограбен
а крадецот е комшија од зградата,
време кога секој во секој се сомнева

Правиме галама и се тресе цела зграда
кога Green Out се во куќа
појачај басот да пука

[LD Pistolero]
Се врти муабет во влезот дека фатен сум на дело
сите комшии се Шекспир, јас во филмот сум Отело
гори село, а бабата се чешла не и чуе
секој сам ќе биде пцуен, така сакал така му е
чудни луѓе, дилерот од подоле е фатен
само што се ожени и од затвор уште не е вратен
нема струја, децава ги ваделе бушоните
па види го на што личи со тоа панталоните, до колена
вие касните да чистат па се дерете под прозор
до сабајле сте на улица, па не сте деца
лушпи од банани пак на скали гаси пали
пак се жали, светлото вредело пари, има стари
куќен совет мора да се свика, вака не ми било никад
да го пијам од екипа, оној вика мора да се чисти отпадок
петиција дајте ми потпис да го тргнеме од патот
ама како, цела зграда корумпирана
почнувајќи од полицаецот над мене, вистина ви зборам
зошто тука растев тука живеам,
од вакви фејк муабети целосно се изолирам
сите вие треба ли да сте дел од мојот наслов
болат од вас само ушиве и во средина прстот
немам многу за да толкувам во ваши очи
мојот молив, моја почит пишувам додека молчиш
искинати ве сошив, утредента знаев долго
не треба да прегрнам поради сношти
добродушен сум па прости,
моливот се скрши, но со вашите карактери го наострив

појачај басот да пука​

Само остај ми да пецнам - текст(по барање на Цего-90)

Тони

Еј Пеше(кажи брат(во позадина)) може ли да те прашам нешто (прашај ме(во позадина))
дали си подготвен да го превртиме и светов дај ми само шат* и следи ме во секој чекор
влегувам да бидам и прв ти чувај ми грб од врв остар ко вектор дали си доле со мене види ги кучките јас тргам по нив ти заеби* додека сум жив покривајме.

Пеше

Ако изгинеме?!?

Тони

Тогаш мене криви ме за се јас ќе се погрижам за се грубо* да остане

Пеше
Еј Тони!(кажи брат(у позадина))може ли нешто да те прашам (прашај ме(у поз)) се сеќаваш ли денот кога се запознавме (аха(поз))па дознавме ??лука дрога легална и обратно по патот прав ќе зборам само вистина ќе биде подобро следи фу за среќна иднина па дај да пафнам биди тука буткаме и планина во глава кривина чувај ме за да те чувам биди точен не ми касни зошто неќам осамен да фурам дали вака мислеше ќе биде (животот на ивица (у поз.)) па ајде спремај ранец летаме кај Фица не е важно дали денот трае дваесетичетири без бетот приме* ретко праиме да е дваесетипет врти кај нено ??? го земам одма праиме трака праиме ршум праиме гргавац праиме лом да по незнам кој пат гринот мокри долен веш Чаки запеј го рефренот па да тргнам дома пеш

РЕФ:
Само остај ми да пецнам светот ќе го превртам вака или така кажи грин ааут и после се е убаво само земи го запали го

Само остај ми да пецнам светот ќе го превртам вака или така кажи грин ааут и после се е убаво само земи го запали го

Пеше:

Без разлика на критика се пулам како лирика ко куќа пуна плуќа хај ко змај на рефрен самурај знај до крај сум војникот од грин аут зелен како пак на шах ти крадам кралица со палица до шах мат
Веќе нема лошо доброто во џебот земи го лебот фрли го бедот види го светот превртен ко паметот па Тони кажи (чекај прво ти да завршиш(во поз)) нека гори мајкот кошто знаеш да го запалиш
Тони:

Пеше предупреди ги за светов ќе се преврти нема ни веќе школски немири па нема ни саботи нема ни недели отсега се петоци па нема ни веќе љубовни проблеми ти само пали го до облаци па навака добаци фристајлови на кој што гореме џокаци на кој што зореме* до облак кине кој што ќориме сокаци ,носиме докази дека сме грин аут во сиот блеф и искрен бев знам да парадирам ти гарантирам во дивата легија јас сум најдив пират,Пеше уште си со мене?!(и засекогаш ќе бидам(во позз.))веќе ти кажав ти влези во оган јас по тебе ќе дојдам прави што чувствуваш и ќе те следам ете ќе горам морам (и јас(во позз.))немора да ми кажеш тоа го знам и колку да закаснам те молам почекај морам светот да го превртам , во добро и во зло заедно сме па тогаш зошто чекаме тргнуваме светот да го превртиме.

ЛЕГЕНДИ: *-незнам дали е точен зборот
???-не го знам зборот

Повели...:smir:си велам ќе се снајдеш

ми треба мене, од Доблест или Пороци - Работам на Случајот.

сега и тој ќе го напишам:smir:

Еве и текстот на Комшиски муабет, сега го напишав. Мислам прочитав некаде дека го бараа...

Комшиски муабет

[Tonyo San]
Шетајќи се низ маало во прекрасен есенски ден
слушам музика на дискмен кој ми е подарок за роденден
од мојата втора мајка и најдобра другарка
збориме сленгови кои секој не ги сфаќа
повторно немам батерии, да купам нови серии
па нема трафики, ене продавници
културно си влагам, продавачот не знам зошто зјапа
ја му викам добар ден, тој мисли ќе му крадам
а не ни имав такви мисли, нејќам белји
разгледувам да најдам што ми треба, дур ме следи вели
побрзај, купи и оди не сакам проблеми од типот
на гратис од детските фаци што ми матат води
реков, чекајте зошто ме вреѓате вака
тоа што носам поширока јакна не значи ќе крадам
само сакам да си купам ја батерии да слушам
ќе си платам како секој друг, и фала пријатно се губам
башка мислев бакшиш да оставам
тој вика дечко извини што те сомневам
али знаеш како е деновиве во ова маало
викам не знам, задржете го кусурот и чао

Одејќи накај дома напизден си мислам
колку време на луѓево во маалово им викам добар ден
на комшиката од влез, таа мене поглед
ко да сум рекол нешто кое не е во ред
си викам заеби кога за некој ден дознавам
во маало пуштен е муабет, подрумот е ограбен
а крадецот е комшија од зградата,
време кога секој во секој се сомнева

појачај басот да пука

[LD Pistolero]
Се врти муабет во влезот дека фатен сум на дело
сите комшии се Шекспир, јас во филмот сум Отело
гори село, а бабата се чешла не и чуе
секој сам ќе биде пцуен, така сакал така му е
чудни луѓе, дилерот од подоле е фатен
само што се ожени и од затвор уште не е вратен
нема струја, децава ги ваделе бушоните
па види го на што личи со тоа панталоните, до колена
вие касните да чистат па се дерете под прозор
до сабајле сте на улица, па не сте деца
лушпи од банани пак на скали гаси пали
пак се жали, светлото вредело пари, има стари
куќен совет мора да се свика, вака не ми било никад
да го пијам од екипа, оној вика мора да се чисти отпадок
петиција дајте ми потпис да го тргнеме од патот
ама како, цела зграда корумпирана
почнувајќи од полицаецот над мене, вистина ви зборам
зошто тука растев тука живеам,
од вакви фејк муабети целосно се изолирам
сите вие треба ли да сте дел од мојот наслов
болат од вас само ушиве и во средина прстот
немам многу за да толкувам во ваши очи
мојот молив, моја почит пишувам додека молчиш
искинати ве сошив, утредента знаев долго
не треба да прегрнам поради сношти
добродушен сум па прости,
моливот се скрши, но со вашите карактери го наострив

појачај басот да пука​
имаш мали грешки
болд 1. кој к*р ...
болд 2: секој стан..
болд 3: за чистачка
болд 4: усни скинати
болд 5: кого...
според мене мислам тие грешки ти се:helou:

Доблест или Пороци по барање на Шмики

Работам на случајот:

Отсекогаш во животов те* ќе ме чека знаев секое зло секое добро ќе се врати штом го праев знаев што ме чека тогаш штом ќе подам рака знаев дека исто со кучка тежи животот на вага тестови на детски песни вести преблаги за мудар ЕмСи животни стапици што не ми идат мене секси пратев се мачев секој ден да нема лузни качен да видам раце крајот на рај ко самурај да направам сабунку со преку 200 порази во битките против се што како пророк предвиде ко џамбо џет би летнал годините 16 ко назаред во грешен свет јас најдов мир сепак во сиот бес јас сум ко рист џаенрист синхадеф(во сите песни скоро го има а не го разбирам баш) во сиот ум во моите луѓе од срцев ум па животот со фактите ти докажа дека си ништо но сепак не му верувај живеј го исто ко чистро бистро ни во секој живот со срања кој не гонат ќе тонат кога сонам да се разбудам а солзи ронат како да ставам вистина врз лага но кога исто како ништо кога пак назад се враќам сеќавам на секој немир и другари на сите мали лузни тури флека* секој те прелетна како џанак нек* ме прави мек на борбата трае век знам и кога ќе ми пројде рокот ете пак знам не знам за вам но јас за вас ќе разберам знаев кога црн е денот пробував а знаев дек ќе победам и еве дознав дека не сум пилотот исто ко шилото биде циркузот на животот.

Види дали може во часовникот да вратиш песок никогаш не помислив на животот ко толку тежок дали секогаш е вака но само штом си дете некогаш е може бетер секој така е ти рече којшто незнам веќе на кого ли да бидам гневен оставам да расне срањето одем во веце може не сум уште роден за да бидам среќен и кога останав последен барав некој после мене деген сега .??? ти смрди со постанокот и тврди да сме први штом ти носат ова вдуша болен.Останав доле кај што почнав горе и никогаш не сватив зошто вие се браните везден од ќотек потег за да ролам мора живот врви никогаш не осетив на своја кожа а тркалото се сврти,сеуште брзи,одсекогаш сме биле тврди можеби животот е оној кој не грди секое утро секој ден секоја вечер исто незначи дека си ми другар ако си се насмеал на вицот може при здраво да ме гушнеш одма штом ќе згусне ти си прв што ќе ме бутне сепак секој немир како куршум и ако видам длабоко во животот ме боли срцево сеуште е повредено очекував се да биде розово но место небото го видов срањето да гинам крваво.!!!

Толку...хух..повели Шмики..Поз:smir:

имаш мали грешки
болд 1. кој к*р ...
болд 2: секој стан..
болд 3: за чистачка
болд 4: усни скинати
болд 5: кого...
според мене мислам тие грешки ти се:helou:

Фала на корекциите.
И уште една грешка забележав сега, појачај басот да лупа требало.

Ете сега мислам дека е во ред.
mysmilie_208.gif

Екипо, избришав 15 мислења, да не видам офтопик и играње и допишување текстови. Бан од тема е следно. :back:

Како поезија и култура почит, но како музика далеку од тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom