Грците гневни поради стиховите од македонската песна за Евровизија

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување
:music1::party3::music2::music4:

Инаку за евровизијава, кога и да помислам дека неможеме следната година да пуштиме полошо, македонските "композитори" прават уште по батал песна.
Хаха... за да собереш еден милион дислајкови навистина треба талент :)

Кога ќе се преведе песната на Англиски и ако се пее на Евровизија на Англиски никаде нема да се спомне ова Македонец и слично...99,9% сум сигурен...

Од сите песни до сега, ова е убедливо, ама убедливо најлоша. Текст катастрофа, мелодија никаква, руски изрази потслушнати/недослушнати и неразбрани, тема никаква... До сега не ми беше гајле за Евросонг зошто знев дека ќе имаме просечен настап а сега прв пат ми е срам затоа што ќе ни се смеат луѓе. Песнава е толку лоша што покрај неа онаа песна на Мартин Вучиќ со која отиде на Евросонг изгледа како да е во топ 10 хитови на сите времиња...

Не брзај со заклучоци, може догодина ќе биде уште полоша. Инаку ова е очекувано од Грција, на се да се имало примедба, ако почнаат да кенкаат, може да очекуваме од Германија 12 (ради тоа што ептен им се гадни грците)

Не брзај со заклучоци, може догодина ќе биде уште полоша. Инаку ова е очекувано од Грција, на се да се имало примедба, ако почнаат да кенкаат, може да очекуваме од Германија 12 (ради тоа што ептен им се гадни грците)
Кај се брзаш.Јас не очекувам ни полуфинале да поминат.

Ние осмина финале не можеме да поминеме со песнава :pos::pos::pos:

ццццц куртони пробушени.... ќе биде по наше,неможе да не изнегираат,постоиме јбг! ќе го јадат кад-тад... :)

Кога ќе се преведе песната на Англиски и ако се пее на Евровизија на Англиски никаде нема да се спомне ова Македонец и слично...99,9% сум сигурен...

Ке ја усерат песната на англиски ако ја направат.Влатче го слушав во живо еднаш како пее англиски и бољеее е на македонски.Далеку подобро.

Лоши луѓе...ама им се собрало, ем грци ем педери.
За возврат им честитам за големите успеси на соседите во рејтингот со "Македонија" од Дадо Топиќ

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=6&ved=0CDgQtwIwBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DfHBpuyLWb6I&rct=j&q=makedonija%20dado%20topic%20dado&ei=rqR4TdzLKNDCtAbY8r3oBw&usg=AFQjCNFO29GcerpRTiF_LnjIEryivwEV_g&cad=rja

И нас ни сметаше пред неколку години она бугарската „Митре ле’’ (или како и да се викаше) па си ја пееја Бугариве. Сега треба и ние да си ја пееме оваа на Евровизија и тие јужните комшии да не ни јадат по многу ташаците! Нема што да кажуваат тие за песната

Ни какалин ни камаја???? од кој јазик се зборовиве?? На руски имаше една песна КАЛИНКА МАЈА.... Дегенска работа, ни русиве нема да ја разберат песнава :kesa:

Секогаш кога ќе склопам некој тапа риф ја пуштам песнава и се тешам дека може полошо.

Од кога некој си граѓанин, Велопулос, се зема за релевантен показател на севкупното грчко мнение за македонската песна за Евровизија? Јас сум сигурна дека 90 проценти ја немаат ниту слушнато, а камоли разбрано и тумачено композицијата со која ќе настапи Влатко во Германија. Во суштина, не ми се допаѓаат манипулациите на македонските медиуми со кои се прави атмосфера на меѓудржавна и меѓунаицонална омраза меѓу двете земји, која најчесто не се темели на реален и вистински фактор на мразење, туку на наш комплекс на пониска вредност и барање влакно во јајце. На крај краева - многу ми е гајле некој си Велопулос што мислел за моето право да се самоидентификувам, кога практично државниот врв го дава името, а притоа не ми кажува.

Ке ја усерат песната на англиски ако ја направат.Влатче го слушав во живо еднаш како пее англиски и бољеее е на македонски.Далеку подобро.

treba site da te razberat,a i tekstot e interesen iako e namestena t.e sekoj znaese deka ke bide vlatche a ako nekoj odnapred sportski natprevari,festivali znaci ili ima mnogu gataci ili ima mnogu mafija .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom