Грците гневни поради стиховите од македонската песна за Евровизија

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување
многу сте наивни, кои тинејџери? нели гледаш дека сите што се со владата поврзани идат на евросонг последниве години? толку е тешко тоа да се примети?

Ти стварно треба да си будала?

Можеби Владата ги пишувала сите оние стари народни песни од пред стотина година за да ги провоцираат денеска Грците?

Да не треба и тие песни да ни ги цензурираат?

Нема такво право ниту сила на светов што може да му наметне на некој како да се нарекува.

Доколку има потреба ќе образложам и од правен аспект во контекст на Европската Конвенција за Човекови Права и Повелбата на ООН, но не сакам политички дискусии за музика, иако темава содржи политички глупости.

Како и да е, оваа реакција на Грците треба гласно да се постави пред јавноста во светот и да се запознаат со нивната ксенофобија и национал-шовинизам, воедно да се искористи приликата да се повторат сите наши аргументи.

П.С. Влатко искрено, визуелно добро ќе не репрезентира, меѓутоа неговите вокални способности се жалосни. Сепак од моите пријатели во Источниот блок ги доби симпатиите и песната им се допадна.

Поздрав,
Б

E де, кажи ми ти ако си запознат со ситуацијата? Дали зема пари или пее волонтерски?
Кој и како се замешани јас и ти сигурно нема да откриеме, нели? Тешки пари се во игра тука. И таму. И евровисијата исто.

Аха, ми светна сега, додека Влатко се подготвува за Евровизија, а Грците се обидуваат да не саботираат, ЗОТЕ наш, пак се подготвува за предизборната кампања.

Затоа имајте разбирање за неговата душевна состојба.

сега се гледа зашто влатко беше наместен да победи, и се гледа сета позадина на ова кај нас дека има политика бидејќи однапред се знаеше реакцијата на грците и сега со која цел го направи ова владејаќката партија акј нас не знам ама ќе видиме што ќе искочи од сево ова.

Ај бе па и ти сеа, се изнатреска... од Грција да не треба и дозвола да барам и во веце кога ќе одам да не ги навредам случајно... Песна е побогу, како сакаме така ќе биде, нема од нив дозволи да бараме и цело време да пазиме на све за да не им ги повредиме чувствата. ПЛАЧКОВЦИ!

Јас незнам зашто тајното здружение, Анти-алкохол не се бунат. Пропаганда на алкохолот има.

Еве ги спорните зборови:

дајте и вотка а мене ракија

многу сте наивни, кои тинејџери? нели гледаш дека сите што се со владата поврзани идат на евросонг последниве години? толку е тешко тоа да се примети?

Иди испери си го мозокот со детергент и сапун..Многу ти е контаминиран со политика

сите сте слепи, и тврдоглави, некој намерно направил таква песна бидејќи ќе ја зне реакцијата на грција. јас не ја оправдувам нивната реакција, ама ајде кажете ги сите претходни фестивали дали имало вакви зборови кај композиторите што пишувале песни? еве еден пример дајте ми. тоа докажува дека сум во право дека таква песна е нарачана. јас немам ништо против доколку одием и ја испееме на евровизија. но еве веќе се дигна прашина и логички е некој да се замсили што ќе се случи понатаму, ако иам некакво сценарио, јас сега не можам да претпоставам како ќе с еодивива све поантака ќе видиме. ама уште нешто кореографијата е цела со не македоснки елементи и ак осакате ајс бев з апесната на мартин барем имаше македонска гајда и македонска носија во таа песна.

сите сте слепи, и тврдоглави, некој намерно направил таква песна бидејќи ќе ја зне реакцијата на грција. јас не ја оправдувам нивната реакција, ама ајде кажете ги сите претходни фестивали дали имало вакви зборови кај композиторите што пишувале песни? еве еден пример дајте ми. тоа докажува дека сум во право дека таква песна е нарачана. јас немам ништо против доколку одием и ја испееме на евровизија. но еве веќе се дигна прашина и логички е некој да се замсили што ќе се случи понатаму, ако иам некакво сценарио, јас сега не можам да претпоставам како ќе с еодивива све поантака ќе видиме. ама уште нешто кореографијата е цела со не македоснки елементи и ак осакате ајс бев з апесната на мартин барем имаше македонска гајда и македонска носија во таа песна.

Moре Зоте, и да е наместено , што сака нека е, гајле ми е .. Кеф ми е кога ги провоцираме говедата цигански, нека пукнат од мука, нека ги снема пи.ка им матер..Што се тресеш толку ако некој педер пишал у весник дека сме провоцирале, ај глеј си у твој двор и не се замарај за комшии и батали ги тие старско-селски изреки : Наведната глава сабја не сече.. Само ти еден против од 200 души ЗА..

И мене ми се свиѓаше поише песната на Мартин. Ама тоа е што е, оди Влатко. И дај без драматизирања, па на крај краева и нека не дискфалификуваат, ние сме Македонци и нема зошто да менуваме ништо од песната, тоа што се они плачипи*ки тоа е нивна работа. Нема заради Евровизија да пропаднеме. Битно е да си држиме до себе.

Ма кој ги врти гејците јужни веќе досадни се. Него дај да го испратиме Били д Звер со претставникот во Германија за да преведува ако го прашаат на германски нешто Влатче наш. Му идат фразите како Мацедониш на фифти од Кавадарци.

Најзаебано е што дечково што му се падна задачата да го испее ова срање од песна на крај ќе испадне Херој на нацијата! :pos:

Префрлајте го ова во ЧДА нек се шири дискусијава во сите правци, разбираш... :)

А бе текстот не е толку лош мене ми е интересен, ама гласот и музиката катастрофа се, а позади нешто трчкараат птичиња, тапа.

Teмава ич не е за во музика...ако смета некој од Администраторите или Модераторите да и најди поарно место нека ја префрли.

Прв пат забележувам на едно видео на јутјуб да има повеќе дислајкови од лајкови. Дури ни малолетните пи*иња не сврш*ваат на Влатче.

:music1::party3::music2::music4:

Инаку за евровизијава, кога и да помислам дека неможеме следната година да пуштиме полошо, македонските "композитори" прават уште по батал песна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom