Грција: Полицаец ладнокрвно застрелал 15 годишно момче

• Креатор на темата Креатор на темата trendo
  • Време на започнување Време на започнување
i vecerva ne ceka dolga i teska nok...
vo solun vladee HAOS ...vo poveke delovi od gradot se krsi i se pali... anarhija....studentite go zazemaa fakultetot i od tamu se pregrupiraat...
neznam kako ke se odvivaat rabotite ...site se protiv policijata neznam kolku policiski stanici se napadnati dosega...
ne postoi policaec niz cela gejcija da seta sam niz ulica ....gi mavaat so kamenja so drva i so se sto ke im se najde pri raka....ke gori i vecerva cela grcija taka mi se cini......

i vecerva ne ceka dolga i teska nok...
vo solun vladee HAOS ...vo poveke delovi od gradot se krsi i se pali... anarhija....studentite go zazemaa fakultetot i od tamu se pregrupiraat...
neznam kako ke se odvivaat rabotite ...site se protiv policijata neznam kolku policiski stanici se napadnati dosega...
ne postoi policaec niz cela gejcija da seta sam niz ulica ....gi mavaat so kamenja so drva i so se sto ke im se najde pri raka....ke gori i vecerva cela grcija taka mi se cini......

море нека гори пепел нека се напрај ништо да нема....така треба за нив...

Јас прво многу се исплашив си помислив да не е Македонец ама тие почнале да тепаат свои деца жалосно е ова :toe:

abe zivotni se be ....ako ako neka osetat i oni malku zesko..eve sega vo ovoj moment frlaat molotovi i vo fakultetot...ako go zapalat i nego site ke im kazat bravo...
ova ni kaj nas go nemase za vreme na vojnata vO JUGO,,,,...

Зашто убиха Алексис – гледна точка на една б'лгарка, живеешта в Г'рција
http://javascript<b></b>:changeImag...fb004f8c3.jpg', 'Агенција &quot;Фокус&quot;')
Всички говорјат за големи размирици в Г'рција, но никој не пита зашто... П'рвите с'обштенија, които се четјаха в международната преса, св'рзваха с'битијата, като сбл'с'к между анархисти и полиција. Истината обаче друга...

На 6 декември (Никулден) група младежи се с'бират в едно кафе в кв. Ексархија, за да отпразнуват именнија ден на пријател.
Три - четири деца на в'зраст от 15 - 16 години прев'збудени от празничното настроение, при срештата си с патрулната кола започват да се д'ржат предизвикателно. Наричат полиците с различни нецензурни думи и правјат такива движенија. Тогава единијат от полицаите хв'рлја осветјавашта граната, којато след в'зпламенјаването, предизвиква вниманието на техни пријатели и други посетители в близкото заведение. Така б'рзо се с'бира група от 25 - 30 младежа, които започват за хв'рлјат по полицејската кола бутилки с вода. Неизвестно зашто двамата полицаи решат да паркират колата в близката пресечка и приближават групата младежи пеша. Предизвикателството на младежите изкарва изв'н контрол единија полицај и тој вади служебнија си пистолет и стрелја два п'ти. Единија изстрел бил фатален. Прострелва в г'рдите 15-годишнија Алексис Григоропулос, след което децата се уплашват и побјагват, а до см'ртоносно раненија остават негов пријател и една случајно минавашта от там жена. Те се обаждат на б'рза помошт и младеж'т бил откаран в болницата „Евангелизмос”, к'дето потв'рждават см'ртта му. В болницата медицинските служители намират в дрехите му телефон и са обаждат на номера на мајка му. С'обштават ј, че син'т и е пострадал и в е тјахната болница, но за всеки случај да не идва сама. Не след д'лго двора на болницата се изп'лва от деца - пријатели на убитото дете, доста по-к'сно идват служители от отдел прест'пност.
Само за броени минути новината за умишленото убијство на младежа се разпространјава чрез мобилни телефони и Интернет и сбл'с'ците с полицијата прод'лжават и до този момент.
Двамата полицаи отначало тв'рдјаха, че били нападнати от голјама група младежи, които хв'рлјали срешту тјах бомби „молотов”, но тази версија б'рзо се опроверга, чрез видео, направено от балкона на близка до с'битието сграда. Видеото бе показано по телевизионните канали оште с'штата вечер и от него јасно личи, че от страна на децата не е имало застрашавашти живота на полицаите нападенија, дори се виждат движешти се леки автомобили.
След като се разбра истината цјалата гр'цка обштественост е настроена остро срешту произвола на служителите на обштественија ред в страната. Дори и пот'рпевшите бизнесмени и т'рговци оневинјават вандалштината. Пред телевизијата председателјат на сдружението на гр'цките т'рговци каза: „штетите се в'зстановјават, но живот'т - не”. Повечето от тјах обвинјават цјалата система, политическа, социална, културна. Казват, че всичко е св'рзано и че днешните деца са жертва на това обштество, което сјакаш не ги желае.
Дилјана Бајрактарова – Атина.

Мое лично мислење е дека на бегање Бушовата администрација преку нивната тајна служба (ЦИА) им го потпикна на грциве.Не велам дека ЦИА го уби тоа дете ама изгледа начека шанса со тоа,затоа што за такви големи протести и немири позади мора да стои некоја структура организација која што ќе го организира тоа.Така да,тие моментално ја чувствуваат одмаздољубивоста на големиот империјалист САД.
Не е културно вака, ама ми го зема од уста.
Како ли да е, очигледно за вакви протести ( и тоа пред крисмас ) стои нешто, нешто што се надевам е во наша корист.

Зошто на толку едноставни работи стално се бараат светски заговори?
Затоа што Ал Капоне рекол: И сега да ме удри гром, тоа нема да биде случајно.

Jas mislam deka im e malce, toj policaec ako nemal potreba da go ubie Aleksandar togas vo pravo se deckite, i neka osetat i tie malce maka i problemi!!!!:violent1::devil3::oeoeoe:

Од она прочитано по нетов излегува дека полицаецот ги прекршил овластувањата и ладнокрвно го убил дечкото.
Сепак, сето тоа не претставува основ за такво дивеење по Грција и Европа во знак на подршка.
Си има систем, полиција, судови...и треба тоа да се реши во нивни рамки.
И, сосема е во ред што грчката држава на таков начин се справува со демонстрантите.
Мразам што го пишувам ова...но морам...правдата е овојпат на страната на државата Грција, не за убиството на дечкото, туку за справувањето со неоснованите дивеења и уништувањето на приватната сопственост на недолжни граѓани и правни лица.

Не се неосновани дивеењата Струмикс.

Убиството беше само повод за кулминација на ситуацијата. Правев муабет со еден Грк кој е кувар во еден ресторан близу мене, незадоволството во Грција беше компресирано досега и гневот изби неконтролирано бидејќи “средната“ класа во Грција е се' посиромашна, со примања од 600 евра, која не им стигнува за живот.
Голем број семејства живеат бедно, а убиството на детето беше примено како насилство од органите на Власта.

Па сега имаш уништување и на приватен имот, поради дивеење на хулиганите, сеопшта еуфорија поради гневот кој сега никој неможе да го контролира.

Jas mislam deka im e malce, toj policaec ako nemal potreba da go ubie Aleksandar togas vo pravo se deckite, i neka osetat i tie malce maka i problemi!!!!:violent1::devil3::oeoeoe:

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1463312990/bctid4357717001

dgmndfjgh4897546578.jpg

aj neka mu e gospod na pomos na karamanlis......
utre generalen strajk vo grcija i zakazani golemi demonstracii....
ke se zapali i ona sto ostana mi izgleda...denes za malku ke mi otidese kolata vo solun za malku im izbegav.....SARAJEVO SOLUN isto mu doagja...

ако сакаат и појачање ќе отидеме у грија,
важно да се разниша стабилноста,
племето нивно циганско:tapp:

aj neka mu e gospod na pomos na karamanlis......
utre generalen strajk vo grcija i zakazani golemi demonstracii....
ke se zapali i ona sto ostana mi izgleda...denes za malku ke mi otidese kolata vo solun za malku im izbegav.....SARAJEVO SOLUN isto mu doagja...

Trendo more Trendo

Od sto uplav si tolku fatil
jai v Soluna grada shoping si bil
pa police uniforma a la elinika si kupil, platil ?

I zosto tolku zal te fakja
kon demonot sto za zalenje najmalku e?

Ako tamu dim i ogon silen se kreva
ja sade ,kroce i bez vreva
Svoite maki brate ti gi skrati
ostavi se prosetki silni
dzadet fakaj i doma se vrati
Firomov nas milni
s's stremez za Eu
tebe ke preceka

Kajgana Shop

Back