Грција ја одби македонската помош

• Креатор на темата Креатор на темата Helo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас сметам дека главната причина зошто Грците ја одбија помошта е тоа што властите во Грција водат агресивна политика со која сакат да ги претстават Македонците во најлошо можно светло, а ако ја прифатат помошта ќе се урне митот дека сме evel народ, јасно!
-им рече учителката на првооделенците.

Каков човек може да се радува кога некој гори? Тоа што ги вратиле нашите е еден од многуте глупави работи кои ги направиле, али во никој случај не посакувам да изгорат... Замислете како им беше на нашите луѓе кога кај нас гореше. Се надевам дека тоа ќе помине и дека нема да има жртви... Ние сме ја понудиле нашата помош и тоа докажува дека сме народ со срце, а они треба да разберат дека во вакви случаи политиката се трга на страна и се мисли на животите на невини луѓе.

Каков човек може да се радува кога некој гори? Тоа што ги вратиле нашите е еден од многуте глупави работи кои ги направиле, али во никој случај не посакувам да изгорат... Замислете како им беше на нашите луѓе кога кај нас гореше. Се надевам дека тоа ќе помине и дека нема да има жртви... Ние сме ја понудиле нашата помош и тоа докажува дека сме народ со срце, а они треба да разберат дека во вакви случаи политиката се трга на страна и се мисли на животите на невини луѓе.
Bravo!Razumen chovek si.Ziva i zdrava i dano nikoj ne go tegli tova teglo shto oganja ne razbira ot politika i istorija.:smir:

Jasno deka ne e ubavo zhivi lugje da izgorat ama Atinjanite se nashi neprijateli, ni posakuvaat se najlosho shto mozhe da se pomisli pa teshko chovek da gi zhali. Ni tie ne ne zhalele posle 1913 koga izgorele i ispoklale edno cudo nashi sela.

Totalno se zdiven narod pa ova malku kje gi spushti na zemja da ne se zamisluvaat deka se od Gospod izbrani.

Ni gi zhalam ni im se sitam, neutralen sum.

Жално е тоа што се случува со циганиве. Сепак, и покрај сета омраза кон нив, има еден човечки дел во мене кој ги жали.
Да не заборавиме на Мелас и Каравангелис на пр. и сите тие МАКЕДОНЦИ убивани, силувани македонки, протерувани од таму во последните 150 години...
Господ гледа одозгоре и им враќа за постапките. Тоа ќе му дојде како некоја поетска правда...

Бог да чува и да брани.

Се се враќа, се се плаќа.

Они ја одбиле помошта, затоа што се параноични, мислат ќе им бараме услуга за услуга.
Е па ако сакаат нека изгорат, кога се глупи.

Да е било кој друг народ на планетава би осеќал малку жал ама за овие губам осет за човечност маааа пепел нека се направат матер да има ебам циганска.Еј да можам во тие авионите што гасат место вода да им турам бензин и да ги прскам од гореsd.Ама Грк си е Грк бе ни маваат шамари и кога им е најтешко значи не се даваат а ние ке им лижеме гз ко по обичај...

Жални и болни слики од жалосна Македонија и делови од Грција.Па стари велат дека со вода и со оган не се игра.Грците еднаш си поиграа со вода кога им го одзедоа на Македонците пристапот до морето,а сега се обидоа да си поиграат со оган.Јас пак мислев дека нивни специјалисти ја палат Македонија кога предходниот месец се труевме во чад низ Македонските шуми и пасишта.Сепак им изразувам на Грците сочуство за елементарната несреќа предизвикана најверојатно од човечки фактор без политички мисли во позадина,онака хумано и добрососедски.

Zalno?
Koga se sobraja vo Atina 2 milj zitelii da protestiraat za naseto ime , za nasheto obstojuvanje , spomna nekoj zalno togas ?
Ne mrazaat , ne plukaat vlice i vie gi zalite . Nevini bile ? Istite tie nevini luge , glasaat protiv nas . RAZBUDETESE ednash

Дали Грција понуди помош кога Македонија гореше пред два месеци? :raz:

Во Битола кога беа пожарите дојдоа мислам две цистерни...ама Битола и Лерин се во евро регионот и се во многу добри односи и постојано си помагаме

Во Битола кога беа пожарите дојдоа мислам две цистерни...ама Битола и Лерин се во евро регионот и се во многу добри односи и постојано си помагаме

Lerin se i onaka nashi lugje a granicata e totalno veshtachka.

Posle se shto prochitav, zvuchi kako bez nasha pomosh- izgore cela Grcija...:pos2: Inaku, barem jas sum blagodaren (a i malku iznenaden) shto imame razumna i humana administracija. Bar za razlika od 'patriotite', ovie razbrale deka vo pozarov nema da nastradaat nitu tie shto ubivale Makedonci, nitu tie shto ja vodat anti-Makedonskata politika...

A za Grchkata reakcija... Sigurno ne ja odbile pomoshta tie shto momentalno si go rizikuvaat zivotot.

Дали Грција понуди помош кога Македонија гореше пред два месеци? :raz:

Понуди и прифативме.Зошто тие не прифаќаат тоа е најверојатно од политички побуди.Сепак тоа е една од разликите помеѓу Грците и Македонците кој во животот се научени да простоваат што можеби е вградено во генетскиот код.

Канадери беа прифатени? Интересно : знаев само за Хрватскиот... :raz:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom