Грција ја одби македонската помош

• Креатор на темата Креатор на темата Helo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Три автобуси со тим од 60 македонски професионалци обучени да се справуваат со пожари денеска беа вратени од граничниот премин Богородица.
Еден од припадниците на тимот за А1 вели дека на самата граница грчките цариници им рекле дека на Грција не и е потребна помош од Македонија, по што автобусите се вратиле.
Во официјалното образложение на македонската Дирекција за заштита и спасување која ги испрати автобусите за грција стои: „И покрај добрата волја за упатување и пружање помош на Република Грција, не бевме удостоени со одговор за прифаќање на помошта од грчка страна“.
Поради тоа од страна на Дирекцијата за заштита и спасување беше донесена одлука за демобилизирање на припадниците на Републичките сили за заштита и спасување. Ќе ги прателе во Грција кога соседите ќе го побарале тоа.
И од Центарот за управување со кризи потврдуваат дека Грција се уште не одговорила дали ја прифаќа помошта.
„Се уште нема прецизни информации од грчка страна. Значи, оставено е да ни јават дали и кога ќе ја прифатат помошта. Инаку, би сакал да нагласам дека трите противпожарни возила со 26 професионални пожарникари беа ставени на располагање уште вчеравечер, значи уште во вечерните часови вчера можеа да преминат на грчка страна“, рече Панде Лазаревски, директор на ЦУК.
Македонија во неделата на Грција и ги понуди сите ресурси за гасење пожари со кои располага државата. Се договориле да им се испратат три противпожарни возила, 26 пожарникари и 60 припадници на Дирекцијата за заштита и спасување, обучени за гасење пожари.
Цела Европа се мобилизира да ги изгасне пожарите во Грција. Со огнената стихија се справуваат канадери, хеликоптери, пожарни и луѓе од Франција, Германија, Шпанија, Италија, Кипар, Норвешка, Холандија, Португалија, Романија, Србија и Словенија. Помош ќе пристигне и од Израел.
Доцна попладнево пристигна и реакција од грчкото Министерство за надворешни работи. Во дописот Грците се заблагодаруваат за понудената помош од земјите кои изразиле готовност да и помогнат на Грција во справувањето на пожарите, но додаваат дека засега не се потребни дополнителна опрема и луѓе за гасење на пожарите.

Не знам како можеме да бидеме толку добри спрема нив, да ги удоволиме со се и пак неблагодарност и понижување од страна на грците.

Абе нека изгорат живи, што им ебам матер. Кај не` влечат за нос, па и помош им даваме, па и не, фала викаат. Одите лечете се бе, ебате мороните.

Ние сме криви што се понижуваме да пракаме помош и да не враќат од граница треба да сватиме дека главна цел на политиката на Грција е да ја закопа Македонија по сите геноциди и понижувања ембарга што ги доживеавме од тие Грци до кога ке се понижуваме пред нив

Море пепел нека се сторат. Ебате скапандаците

Полошо ќе е било да ја прифатиле помошта и да ни барале визи за да влеземе и да им помогнеме:uvo:. Идиоти, нека изгорат и да останат без тие 150 села што изгореле како што остана Македонија без многу села поради нив.

Ако де нека се прават они дека се НАД НАС, ама ќе изгорат сите, да им еам се грчко..

Ние сме криви што се понижуваме да пракаме помош и да не враќат од граница треба да сватиме дека главна цел на политиката на Грција е да ја закопа Македонија по сите геноциди и понижувања ембарга што ги доживеавме од тие Грци до кога ке се понижуваме пред нив

Не бе брат, не се понизуваме ние, туку они се толку големи идиоти, што веќе не знаат што ќе прават, пошо скоро цел свет ја дозна вистината.

После ова, има една песна со која сакам да ве поздравам сите Македонци...

Ја посветувам песнава на нашиот јужен сосед, популарно наречен грција....

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=uw673bYMeqM[/MEDIA]

Или полежерната трака, уште толку да им дојде монотоно какви што се...
[MEDIA]
[/MEDIA]

The roof the roof the roof is on fire
We don't need no water let the motherfucker burn
Burn motherfucker burn

:sonce: :sonce: :sonce: :sonce: :sonce: :sonce: :sonce:

r171400_644329.jpg

r171420_644429.jpg

826627_b.jpg

826466_b.jpg

826471_b.jpg

826460_b.jpg

826477_b.jpg

826464_b.jpg

826634_b.jpg

826633_b.jpg

OGAN DA GO GORI
TOJ SHTO KE MI ZBORI DA TE ZABORAVAM !!!!!
Grev e na praznik nekomu da mu mislis loso ama gospode prostimi , neka izgorat !

Pomos..more neka izgore cela grcija...posle ova mnogu mi stanaa odvratni...glupa nacija.

Господ гледа и враќа :respekt:

:helou:

Работава била:
-На ти слепче очи.
-Не фала, ќор ќе си шетам.

Гледајте им го умот по постапкава на двоцевките.

Lele.... Grcive stvarno be gi trujat uste od doenje protiv nas... bog da cuva be sto im e problemov... Ma nega gorat ko se takvi... aaaaa nemam ni zbor da najdam.... edinstveno ce mi bide krvio ako nekoi arheoloski mesta se unistat drugo....

Inace nie si prativme pomos i uste ednas pokazavme kolkku sme GOLEMI... A tie kolku se ograniceni, i zabegani ebate

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom