Z
Zoza
Гостин
Leka....gravot mi e tezok za jadenje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја отварам оваа тема и да разменуваме мислење и рецепти за подготвување на леќа и и грав
Зошто гравот можеш со повеќе работи да го искомбинираш, како на пример со месо.Кога ќе го додадеш и месото добива поголема хранлива вредност, за разлика од леќата.;-)
Мислам дека се работи за навика
Јас сум правел леќа со пржена сланина ( додека бев помлад). Сланината се пржи и се додава 10 минути пред крајот на варењето
Може се ќофте,Веројатно може и на друг начин да се комбинира со месо.
Но леќата има многу белковини речиси 30%. За споредба, сојата, која е растение со најголем процент белковини, има 35 - 40%
Месото има, во зависност од видот, од 17 до 25% белковини.
Што значи леќата е полна со белковини. Само треба да и најдеме погоден начин на подготвување
За 300 денари ќе земам 2 пици и кока кола!