GRAND club

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Хмм Гранд. Тргнав таа кобна вечер на отворање на клубот. Импресиите ми се следниве. Прво не знам како да стигнеш до таму треба да биде поставено на милионер и тоа за 3,000,000. Среќа повикав пријател и се снајдов. Второ на километар од од дискотеката колите беа паркирани пред други гаражи, бавчи, ниви итн кал до колена. Пред дискотеката хаос пуштање ни со FBI значки. Одма ми падна во очи големиот постер од Гога Секулич (позната по мега хитот Моје Гачице) што треба да гостува. Застанавме во редот. Надвор само машки. Женине ги пуштаа преку ред. Одеднаш чекаме ред и вратарот почна да се дере цитирам:
а)Абе вие народ ли сте стока ли сте, не се буткајте бе говеда.
б)Абе симинјај се од скалите бе не ми ги прљај мајмун на тебе ти зборам
ц)Став Мирно!!!!:salut: :tapp: :lud: :lud:
После Став Мирно!!! еден од позади му рече на вратарот
Иди лечи се бе. Сватив дека нема да влезам и патот назад. Тешко дека ќе се наканам друг пат да влезам.

Ај и јас да пишам ред-два три.
Можеби локалпатриотизмот ќе блика од мене, ама шо да праам субјективен сум до максимум коа се работи за дешафки у Општина Илинден (читај, НЕ Е СКОПЈЕ).
Првин тебе колега од синдикатот Бати да ти одговорам дека клубот сеуште нема турбо музика во него пуштено. Гога се очекува, забораиф за кога, но тоа ќе биде изолирана вечер, како што у МНТ на времето имаше сабота псајкоделик транс а у недела ЈУ вечер.
---------------
Кока-Кола1981
Истава работа ми ја кажаа и моите другарчиња, кои од оправдани причини не ги дружев на нивното прво идење у гранд.
---------------
Сусаро, аман бре машко, вака ли клабер се стануе, оп ново диско, оп одма на влез. Вака не се стануе праф клабер. Јес да сум ЗА да се видат сите нови места, да се доживеа атмосфера на клуб за над 5 иљади народ, ама на отворање сосема е нормално да се ствари ПРЕГОЛЕМА ГУЖВА, па 2 недели нон стоп идеше реклама на Сити радијо, не знам како ти младичу не си можел да процениш дека ќе биде тоа преполно и невозможно за влегување освен ако не отидеш уште у 10.
И јас беф таму на отворањето, но не со цел да влезам туку само онака од сеирџиска гледана точка. И ЗАКОН си поминаф, луѓето таму не знаеа што ги чека (ЛАДЕН ДОЖД и СИЛЕН ВЕТЕР). Јас беф облечен ко војник на зимска стража и немаф гајле, не знам како се чувствувале наредниот ден сите они шо беа по мајци, лесни кошули, сукњи бес хулахопки и слични оскудни стилови на облекување.
--------------
Јас вчера гледаф снимки од мобилен што снимаше другарка на сестра ми. И се воодушевив. Плус тоа ми се допаѓа како е уреден и ВИП делот (каде вечер галерија).
Овие оценки се сеуште без мое лично присуство во клубот, ама местото ветува. И тоа многу.

Надвор тиња,снег,ветар и познатата реплика Став Мирно :salut: и после тоа ерупција од воодушевување и смеење на решителноста на вратарот да воспостави ред и дисциплина...внатре незнам не влегов

svetloto da osobeno laserite, no lugeto i sabanska muzika so LASERI i mouving head SVETLA BESPREKORNO....HA HA HA:pos2:

Sussaro напиша:
а)Абе вие народ ли сте стока ли сте, не се буткајте бе говеда.
б)Абе симинјај се од скалите бе не ми ги прљај мајмун на тебе ти зборам
ц)Став Мирно!!!!:salut: :tapp: :lud: :lud:

ХАХАХАХ БРАВО!!
Став мирно бее!!!

Иначе не знам не сум бил, некои го фалат, некои не, некои викаат многу калаштури имало...

Знам дека RGB ласерот (у боја де) кошта 100.000 евра (или и мене ме лажеле)
а газдата е ропак, порано го произведувал кафето гранд (коа не беше познато), србите му го купија брендот, и со парите- дискотека, остало у банка у Швицарска!

THE_BOSS напиша:
Знам дека RGB ласерот (у боја де) кошта 100.000 евра (или и мене ме лажеле)
а газдата е ропак, порано го произведувал кафето гранд (коа не беше познато), србите му го купија брендот, и со парите- дискотека, остало у банка у Швицарска!

ja sum slusnal deka kosta 30 000 evra :) sekoj si kazuva izgleda svoja cena kolku kosta

луѓе вие не сте нормални шо давате такви глупи констатации, прво дискотеката се вика grand пошо ко шо кажа the boss газдата порано го праеше кафето гранд, а он дали го продал кафето или шо напраил нас мислам дека не ни треба да не интересира само знам дека дискотеката е нешо најдобро до сега во македонија а може и пошироко!!!

Neznam ne su bila, mi kazuvale drugi sto kako e i mislenjata se podeleni edni vikaat super ekstra bese drugi bez voodusevuvanje ok si pominale. Ali posle pocnaa tie pevacici da doagaat taka da ne ni planirav da idam. Ke vidime od septemvri kako ke bide.

Ја чекам коа ќе гостува Миле Китич да отидам :pos:

Маана на дискотеката е шо е у село. И толку. Во секој друг поглед е 2 пати боље од колосеум(не мора колосеум, читај: другиве) во неколку погледи:

1) Има прописен паркинг простор и чоек шо стои на влезот и НЕ НАПЛАЌА него само ти кажува дали има место или нема,а 4пати бев 4 пати имаше
2)Сепареата се далеку подобро уредени и просторно подобро осмислени за разлика од колосеум, левел, хард рок(после предматурските разбрав дека биле уништени од пикавци)
3)Секогаш има доволно место, не се тискаш, не те газат и невозможно е да ти изгасат цигара од панталони
4)Има огромна гардероба кадешто никогаш не чекаш повеќе о д 5 минути(само за тие шо го преферираат левел и процес)
5)На врата убаво те проаѓаат со метал-сензори(а не у процес, дур беше, на другар ми нож да му вадат)

Се на се одлична дискотека. Штета шо не е у центар па да видат колосеум конкуренција

Па не знам каде во грат би можело да се направи толкав простор во дискотека и да има и паркинг и све што треба.
Така да, немојте да се жалите далеку било :wink:
Бај д веј, мене ми е блиску, а сеуште не сум влегол таму, ЉОЉ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom