Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Пишува во дескрипцијата на почетокот од видеото дека матичната е EVGA Classified. :)

Инаку 6 5970 = epic fail.

Еве ја матичната + споредба со една на Гигабајт којашто е стандард ATX:

combos.jpg

Фала. :)

Иначе, ова нека биде лекција за сите нас, не само за мене. Јас графичката ја однесов кај двајца сервисери (кои и ги почитувам), а и сите што ги прашував ми викаа "Чим покажува розеви линии и смрзнува, фрли ја"/"Графичката или работи или не работи, фрли ја". А гледам и на форумов се даваат слични совети за повеќето работи...

И ете, не било така. Ипак, сум дал околу 200 евра за неа на време, ќе си ја проверам цела прописно, ако треба и сам. И ете, ми се исплатеше. Еден мал отпорник, малце одлемен, цела графичка да поебе. И ако не проверев, ќе фрлев пари за џабе. Така да, мој совет од ова - проверувајте се темелно, ако прашате други, бидејќи не е нивно, ќе ви го дадат најлесниот совет: "купи ново".

--- надополнето ---

Мех, радоста беше кратка...пак истите розеви линии и замрзнување. Што е чудно, бидејќи од завчера вечер па се до сега, компјутерот работеше непрестано, гледав филмчиња и играв по некоја игра и немаше апсолутно никаков проблем...

Што ме наведе да помислам дали нешто друго можеби е проблемот?

Го отворив напојувањето, испадна дека два кондензатори се отидени...исто така, еден од SS кондензаторите на матичната мислам дека е отиден, тој до PCIe слотот. Тешко е да се види и примети...

Утре ќе го вратам на сервисот и ќе видам што ќе испадне.

MSI N460GTX Hawk Talon Attack или MSI N460GTX Twin Frozr II

Која би била подобра... 460ката работи на factory overclocked повисоки фрекфенции за разлика од 470ката.. Но 470ката има повеќе Stream Processors и не знам дали ќе можам да ја клокнам оваа до фрекфенциите на 460ката.

please help!

Која би била подобра... 460ката работи на factory overclocked повисоки фрекфенции за разлика од 470ката.. Но 470ката има повеќе Stream Processors и не знам дали ќе можам да ја клокнам оваа до фрекфенциите на 460ката.

please help!

470 ти е 320 bit
460 ти е 256 bit

За клокање, можеш.

Јас без размислување би одел на 470 (од овие две)

please help!
Споредуваш 2 графички кои се од различна класа. Ако ти треба за гејминг а не ти е битна цената, нормално дека поскапата е подобра. Но, ако си паметен корисник и се разбираш троа повеќе во компјутери - ќе земеш GTX 460 НЕ-клокана. Зошто? Затоа што тој "оверклок" од 5% на производителите го наплаќаат доста скапо, а ти ако земеш сам да ја клокаш картицата можеш да стигнеш и до 20% зголемување на перформанси.

Требаше него да го цитирам, инстинктивно тебе :)

Здраво
Имам Gigabyte Nvidia GeForce GTX460 1 GB GDDR5, а матична MSI p35 neo3
Сакам да ве прашам дали Dirext 11 работи на PCI-E 1.0?

Прашањето не ти е поставено добро требаше да прашаш дали PCI-E 1.0 Слотот ке ми работи на DirectX 11 сепак одговорот е тука.. ке ти работи. Гуглај следниот пат ;)

470 ти е 320 bit
460 ти е 256 bit

За клокање, можеш.

Јас без размислување би одел на 470 (од овие две)

6950 е исто 256 bit. Зошто е појака од 470ката? И дали вреди да дадам 3000 плус за 6950?

Не сум баш упатен во high end графичкиве sorry ако замарам :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom