Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

:toe:

Поентата ми е: графичка што троши премногу струја, грее ко печка и бучи ко млазен авион многу луѓе ја рачунаа за лоша серија. Немаше да биде лоша идеја да ја тргнеа графичкава од производство и да се фокусираа повеќе на GTX 500.

Бреј, ова бате ко авион бучи, него не сум ја отворил да ја видам у живо, али сумњам дека ќе ми ја собере во куќиштево + ќе мора да зимама некое појјако напајање. Сака струја оваа.

--- надополнето ---

GTX570....... пониска цена, исти или повисоки перформанси, поладна и помалце троши струја.

Немам на лагер 570 ка.

Иначе само за 7 дена ќе ми биде, да ги уживам малце игрициве, само Psiho (Psyside) може да даде толку пари за графичка. :tv:

Бреј, ова бате ко авион бучи, него не сум ја отворил да ја видам у живо, али сумњам дека ќе ми ја собере во куќиштево + ќе мора да зимама некое појјако напајање. Сака струја оваа.

--- надополнето ---

Немам на лагер 570 ка.

Иначе само за 7 дена ќе ми биде, да ги уживам малце игрициве, само Psiho (Psyside) може да даде толку пари за графичка. :tv:

GTX480 ќе ставаш на Athlon II X4 процесор?? :nenene:

Подобро земи HD 6850 и клокни го процесорот. Со GTX480 ќе имаш голем ботлнек.

GTX480 ќе ставаш на Athlon II X4 процесор?? :nenene:

Подобро земи HD 6850 и клокни го процесорот. Со GTX480 ќе имаш голем ботлнек.

Ај па ти, ја сум видел PC со G31 плоча на која лупнале 9800GTX :tv:

Ме интересира нешо Ако може да ми кажете: Дали GTX 460 има доволно моќ или е доволно јака Crysis да се игра на сите ефекти на Very High и Добра резолуција мислам дали ќе покаже солиден фрејмрејт Thanx Однапред :)

-

--- надополнето ---

E tuka si vo pravo. Ja igram Crysis novava 1h+ i tmperaturava mi na okolu 45 +2 -2. :)
Se na Full, AA x4, rez.- 1440x990-?.
Grafickata mie. ECSN9800GT-512MX-P RSV2

а на колку фрејмови ја играеш Crysis оти малце ми е чудно...... 1440х990 а и 4АА :nenene:

--- надополнето ---

Знам,докажано е.

Дури 1000 3ДМаркс подобра.

Само ние логичните,на кои не ни сецкаат игрите ни на HD3850 (DMC4 иде во 1920*1080 со фул детали i АА и AF max),не даваме 100 евра повеќе,за 10 посто подобри перформанси.

Секако,има и ентузијасти,кои сакаат да фрлаат пари :)

Ми нудат Sapphire HD 3850 AGP 512MB 256-Bits DDR3 користена Година дена..... Што мислите дали да ја земам..... HELP!

Ме интересира нешо Ако може да ми кажете: Дали GTX 460 има доволно моќ или е доволно јака Crysis да се игра на сите ефекти на Very High и Добра резолуција мислам дали ќе покаже солиден фрејмрејт Thanx Однапред :)

-

--- надополнето ---

а на колку фрејмови ја играеш Crysis оти малце ми е чудно...... 1440х990 а и 4АА :nenene:

--- надополнето ---

Ми нудат Sapphire HD 3850 AGP 512MB 256-Bits DDR3 користена Година дена..... Што мислите дали да ја земам..... HELP!
kolku pari najbittnoto ne go kaza

kolku pari najbittnoto ne go kaza

Па колку и да му ја нудат, со оглед што е најјаката графичка за AGP (или имаше и HD3870?!) би требало да ја земе, ако не планира да мења компјутер во брзо време...

5.000 денари

--- надополнето ---

немаше hd 3870 туку само hd 3850 која ви ја наведов горе и дали вреди да се купи за 5.000 денари :)))

Па колку и да му ја нудат, со оглед што е најјаката графичка за AGP (или имаше и HD3870?!) би требало да ја земе, ако не планира да мења компјутер во брзо време...
logicno :)

--- надополнето ---

5.000 денари

--- надополнето ---

немаше hd 3870 туку само hd 3850 која ви ја наведов горе и дали вреди да се купи за 5.000 денари :)))
nikako ne vredi toa za 5000 den za 2000 ako saka jas tolku najveke bi ponudil mojata jas ja kupiv 2500 den samo eden mesec stara

Мислам дека имаше и 4650 AGP, али 3850 е појака.

Може ли да ја тера Crysis na Very high i Добра резолуција како на пример 1280х768?

Sapphire HD 3850 AGP 512MB 256-Bits DDR3 или Galaxy PCX GeForce 9800GT 512MB DDR3 HDTV/2DVI која е подобра за игри??

Едно прашање: ако графичката е појака од процесорот, во случај кога процесорот е тесно грло, што се случува?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom