Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јок, за една хај енд карта 90 степени е нормално/висока температура поготово кај дуал гпу графичките 4870x2 GTX295 и 5970.
мојава загреват 43-42 степени добро е ?:АТИ 4650?
вреди ли 4770 за 100 евра(нова) и општо дали е добра графичка
мојава загреват 43-42 степени добро е ?:АТИ 4650?
Толку ти “загрева“ додека си на MSN? \
Или кога пушташ игра со се на Ultra Low и/или OFF на 800х600?
Пушти ја Crysis на High со еве 1440х900 и види колку ќе крене :smir:
НЕ! не играм на 800x600 туку откако си купив нов монитор (да се пофалам) ја играм Аватар играта на штотуку наведената 1440х900 и ко не напрам минимајз одма уклуцвам во драјверот на ати ако имас сшушнато пиши таму темп вртежи на перката и има за оверклок и температурата на графицкава е 45-до 47 мислам дека се разбравме нема причина зошто да лажам!
Што мислите за ова?
Не е за мене.
Дајте некое инфо
Дали вреди, каква карта е, нова стара(шо и игледа е)
Нема логика (никаква) да имаш таква температура!
Таа е температура во рамките на онаа што треба да ја имаш во мирување (кога не играш) нешто не ти е како што треба,претпоставувам драјверот поточно ати овердрајв. Симни и инсталирај некој друг програм за мониторинг на температури.
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1467&pageID=6198
Работи на пониска температура но не толку ниска, околу 55 или 60 треба да ти биде.
Многу пари за стара графичка.... и плус што е на старо... :nesvest:
добро за драјверот ама и во ГПУ-з е истата за 1 до 2 повисока е и толку ако инсистирате дека не е во ред нешто ке пробам??
Ако се работи како што треба, не се замарај со решавање на непостоечки проблеми (реални)
Што се вика, не си ја барај бељата, со преинсталирање драјвери и слично не за друго, ќе треба да се малтретираш. Иначе таа температура е дефинитвно ниска, нереално.