Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам едно прашање. Денес графичкава ја приклучив преку С видео на ТВ, никако да добијам боја. Што и да сменам во сетингот сликата на ТВ останува црно бела. Дали знае некој у што е цаката ?/

Пробај на графичката да средиш Detect TV.
И мене ми правеше вака на SCART, али не го средив. :/

Иначе, за HD3850-ката ќе ти кажам деновиве, да ми потврди другарот дека ќе ја зима само. :)

Иначе, за HD3850-ката ќе ти кажам деновиве, да ми потврди другарот дека ќе ја зима само. :)

Исто и јас го имав тој проблем порано знам дека шиклирав нешто во опциите за подесување на сликата од ТВ преку компјутер.... само штиклирав и то е то

Ве молам помогнете ми околу избор на графичка:
ATI HD 4870-512 DDR3 ili
Nvidia GF 9800 1gb DDR2

ATI HD 4870-512 DDR3 ili
Nvidia GF 9800 1gb DDR2

ATI HD 4870-512 DDR3 без никакво размислување, ако користиш монитор поголем од 22" добро ќе биде да ја земеш верзијата со 1gb.

ATI HD 4870-512 DDR3 ili
Nvidia GF 9800 1gb DDR2

Подобра е оваа и поскапа
ATI HD 4870-512 DDR3

a таа доле е поефтина и послаба во однос на горната
Nvidia GF 9800 1gb DDR2
и колку шо знам 9800-цата е ДДР3 не 2.

ATI HD 4870-512 DDR3 ili
Nvidia GF 9800 1gb DDR2

Ati HD 4870 512 DDR5 без двоумење, многу подобра опција и исто така има DDR5, а не DDR3 меморија.

Да не сака некој ГФ 8400??Пишете во приватни пораки да него користам форумов за лични цели...

Имам едно прашање. Денес графичкава ја приклучив преку С видео на ТВ, никако да добијам боја. Што и да сменам во сетингот сликата на ТВ останува црно бела. Дали знае некој у што е цаката ?/
Епа тоа ти е кога не си земал MSI, да земеше MSI не само боја, 3D ќе ти беше сликата :)

Сериозно, ако е стар телевизорот веројатно сигналот од графичката е NTSC, треба да го смениш во PAL, некаде во драјверите треба да има опција. Мене истото ми се дешаваше, ама на понови телевизори тоа нема врска така да може нешто друго да е.

Не сум го зденал убаво кабелот на Графичката. :tv:

Народе што велите.. имам другар сака нов пц ама има бесна графичка и не планира да ја мени... ама ме праша...
GeForce 8600 1gb DDR3 или GeForce 9400 1gb DDR2 јас сум за првата

Првата е подобра али ако сака да има вистинска графичка карта која вреди колку толку нека земе Ати 4670 или 4850.

Народе што велите.. имам другар сака нов пц ама има бесна графичка и не планира да ја мени... ама ме праша...
GeForce 8600 1gb DDR3 или GeForce 9400 1gb DDR2 јас сум за првата

Да му кажеш на другар ти дека има многу “бесна“ графичка, нека ја чува за внуците, нека не ја менува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom