Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Куќиштето го чистам секоја недела. Барем тоа немој... :D Куќиштето има два отвори за графичката и еден за кулерот од CPU-то.

Иначе собата ми е топла доволно за мене да не ми биде ладно. Не е многу блиску до греалката што ми е поставена на ѕид..

Епа исчисти си ја графичката :)

Мене исто така ми се случи со 8800GT TOP, во нормални услови си имаше 80 степени... ја отворив, извадив цел џемпер (прашина) од неа, и после се си беше во рамки на нормалата.

Како и да е при нормална работа, мсн & firefox, оваа графичка шо ја иам температурата и е 80 степени. При играње, достигнува температури и до 110 степени. Што значи и грее малку повеќе од шо треба... :)

Многу ти грее...

1.Лош проток на воздух во куќиштето
2.Лош контакт на кулерот со графичката
3.Лош кулер :) single-slot
4.Прашина
5.Сјебан вентилатор на кулерот

Бирај ....

Треба да ги намалиш температурите ...

Не е битно. Ја поставив новава 4890. За сега се ми изгледа топ. Фала богу и е далеку помалку бучна и појака од прошлата. :)

Епа ај создравје да ја грееш низ игри:pos2:

Иам за давање ATI PCX HD 4870 X2 2GB GDDR5 Sapphire..

КОлку ја даваш
??:pos2:

Имам лек за сите што се на стари агп плочи :tv:

Денес на плоча K 7 ica турив Sapphire 4670 со 1 гига

Графика лудило.

26785-1.gif

Денес на плоча K 7 ica турив Sapphire 4670 со 1 гига

Графика лудило.

26785-1.gif

Најди ми некоја HD3850-ка со 512 DDR3 за AGP. Ми треба за другар4е.

me boli glavata nesto

Става нова графичка, пушта Windows, глеа нешто сменето - па тоа loading screen-от сеа е во 32 битни бои. ОМГ!

Е добро де, каде ја има? :)

Овака ќе направиме, јас не работам со крајни , но можам да ти направам услуга со фирма соработник. Ќе идеме без маржа така да ќе ја добиеш по дилерска цена.

SPH-HD3850G512HTD ATI Radeon HD 3850 AGP 8X 512MB DDR3 256bit, 668/1656MHz, Dual DVI/TVO, Single Slot Fan Cooler, HDTV, Lite Retail

4650 денара.

Денес на плоча K 7 ica турив Sapphire 4650 со 1 гига

Графика лудило.

26785-1.gif

Имам едно прашање. Денес графичкава ја приклучив преку С видео на ТВ, никако да добијам боја. Што и да сменам во сетингот сликата на ТВ останува црно бела. Дали знае некој у што е цаката ?/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom