Па клиент е купува ветер во магла и диплома безвредна со која што има големи шанси никогаш да не пронајде работа.
Клиент е, фирмата ако нема профит за да ги исплати професорите сменува таму услови за наплата на партиципација и културно забавни активности.
Бучо зошто вака??
Настрана дипломата бидејќи во основа е безвредно парче хартија.
Сега одиме со еден пример мада денес имав екстремно тежок ден-се запишуваш ти на факултет и го одбираш агротехнологија на пример,таму заедно напредавањата по ботаника од прва година,втор семестар запознаваш убаво моме и го бендисуваш а ете и она тебе па тешките студии продолжуваат и во арно и во лошо заедно сте.
Учиш,од книгите,минат година,две,па од земјоделски машини,па ботаника еко системи,методи за заштита на ратенијата и.т.н положуваш многу испити.
Во меѓувреме вие дипломирате женската твоја те запроси и те зема за маж кај неа дома во нејзините прегратки и дом и си уживате во љубовна идила.
Едно добро утро пиејќи ракија со дедо-ти(татко и)кроз шопска салата си муабетите колку револуционерно открити е бордовската чорба и стариот самоуверен ти вика абе какви чорби,орања,ова она-па јас цел живот сум на нива ти ли татко ти ќе го учиш како се прават деца,абе па колку Рж и овес сум вадел ти се фали старото, толку ти и внучето нема да изедите нит за 100 години и сесмее голтајќинја чашката и гледаш те бреца знаејќи дека заедно со ќерка му отворивте фарма на неколку километри од неговиот посед земја.
Бучо покрај што ти на факултет ќари женска која ти родидетуле метнато на неа

,ќерката на стариот-ами и земјата ќе ти ја даде ете веќе имаш 7 хектари,а останатите десет ги работи стариот со женичка му..
Продолжува дедото да се фали и ти вели јас ти велам по хектар гарант пак ќе имам поголем принос ако ти и ќерка ми ете се фалите семето било органско,па ми кажуваш приказни за оставање лента за тркалото на тракторот,па сеиш во правец од север на југ и пазиш на нагиб па дури и не ме послуша наместо само Рж ти посеа Рж и овес посеа Пченица и рж комбинирано оти на кинигите ти велеле така ќе имаш 25% појќе род,а ти криво и смешно ми паѓа наместо жито ти на секои десетквадрати садиш билкии инекои миризливи растенија наместо овес-хаха Билкар да не стана слатко се смее дедо ти.
Арно ама бучо он не знае дека таа тракторска лента ја врши работата побргу,троши помалку гориво,додека идеална комбинација е Пченица и рж а не рж и овес,додека оние билкине и растенијата,па научи бе бучо во книгата дека некои паразити,растителни вошки не можат да опстанат во таков хабитат а и други растенија одбиваат Хинсекти што значи служа ткако како репелант природен и го штитат поседот и од штетници,а ете добиваш и чаеви...и така помина времедојде сеидба на ред и иако ти имаше 7 хектари земја сепак бучо твојата нива даде поголем род за дури 30% од оној на дедо ти-кога виде стариот декаќерка му е кај маж домаќин,вреден штедлив ја препиша цела земја на име на фамилијарната фирма,сега жена ти зема кредит и одгледува цвеќиња има цвеќара,а ти планираш нешто со шеќерна репка чунки од неа велат имало био-дизел а горивото е скапо.
Гледаш сега-Ем,Жена,Ем,земја,внуче,добар дедосекоја недела сукано од бабичката...имаш фарма и си работиш а дипломата е за на ѕид,само за на ѕид работиш со УМОТ!!