Ѓорѓи Иванов кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата kolize
  • Време на започнување Време на започнување
Aгенцијата Рејтинг му дава предност на Срѓан Керим,кај нив тој убедливо води со 50% пред другите кандидати кој имаат многу помалку и ги делат останатите 50%.Значи традицијата продолжува,Македонија никогаш нема да има Македонец за председател.:toe:

АБЦ... уште не почнала официјалната кампања. Почекај, стрпи се уште 2-3 месеца :)

На аватар ми е.

При една таква блокада, во 1950 година, мајорот Планински, кај затвореникот Стеван Мишев (брат на стреланиот вмровец Ангел Мишев) најде метална лажица чија рачка беше приспособена во нож за сечење леб. Бидејќи такво нешто беше забрането, затвореникот мораше да биде казнет. Планински, на очиглед на многумина затвореници, просто ја масакрира жртвата. При тепањето во карцерот, на Стеван Мишев, од бес му ги кинел тестисите. По кусо време Стеван загинува при несреќен случај во затворот. Осудениците го пробиваа патот Охрид - Ресен, изложени на тешка присилна работа под исклучително неповолни временски услови. Дневното следување на леб и на вода беше по 250 грама, што беше под секаков егзистенцијален минимум. Од големата жега, работејќи на Галичица, затворениците често колабираа. Поради недостиг од вода, а за да се освежи болниот, недостигот од вода се заменуваше со мочање по лицето на онесвестениот другар.

И овде... на цена на триста бана нема да ти простам.
ПИЗДА ТИ МАТЕРИНА.

ти дете случајно и на орлов да не му си потомок?

а богами планински од курир до мајор по по по,,и како награда после заптија во идризово ))))....баш ме подсете да ја пребарам за Орлов книгана како неписмениот ко влегувал во кавадарци на коњ се распукал и коњот го превртил, полуписмен човек ..ах ко го пуштиле србија на официрска школа после ратот..викал цел живот во планина да сум во училница да не сум.........и после за награда ОЗН и управник идризово...е таков тој семката ја затре на вистинските родољуби.

ти дете случајно и на орлов да не му си потомок?

а богами планински од курир до мајор по по по,,и како награда после заптија во идризово ))))....баш ме подсете да ја пребарам за Орлов книгана како неписмениот ко влегувал во кавадарци на коњ се распукал и коњот го превртил, полуписмен човек ..ах ко го пуштиле србија на официрска школа после ратот..викал цел живот во планина да сум во училница да не сум.........и после за награда ОЗН и управник идризово...е таков тој семката ја затре на вистинските родољуби.
Глеј џонтра...
Јас чиј сум е јасно.
Ти рече... чиј си?
А да те поздравја с тази хубава песен от вашија крај.
http://uk.youtube.com/watch?v=R-u5pxr8c4g

jas sum na eden so go ranija na sremski front, ama na sila go odnele tamo

i so tie kursumi mene ne..mozes naalive filmoj da im prodavas so znamina i himni, ako tebe ti e karakterceto cuvasko ne obvinuvaj drugi za tvojata bolest.

АХ ЃОЛЕ
НИКАКО ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ

Ivanov e noviot predsedatel na RM

cestitki iaku ne se slozuvam so negoviot izbor

Фала на честитките да си дочекате и од вашата партија да има претседател на некои наредни избори:helou:
по откажувањето на Керим сигурен сум во голема победа не дека преттоа не бев толку сигурен туку сега се знае дека од сдс ќе стаат некој ептен бош кандидат а иначе за керим луѓето викаа ќе гласаме за него има меѓународно искуство....

Иванов е добар како личност (има добро реноме како правник), меѓутоа се плашам дека овој човек лесно може да потпадне под влијание и да биде само една обична марионета на Груевски. Неговите ставови воопшто не би се разликувале од лидерот и тој би станал само "машинерија" за потпишување закони и укази. За разлика од него Бошкоски е човек со лично јас, човек на кого не треба да му кажуваат каде и што треба да прави, кој ужива висок рејтинг кај народот и кој докажа што значи да се биде на браникот на татковината (во татковинската војна од 2001).
Бошкоски би бил претседател по мерка и институција која барем во ставовите и мислењата околу некои прашања би се разликувала од Владата, наместо да биде само нејзино "помагало".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom