Ѓорѓи Иванов кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата kolize
  • Време на започнување Време на започнување
Досега немам никогаш кажано за кој ќе гласам или сум гласал, ама мојот глас, дефинитивно ќе оди кај проф. Ѓорѓе Иванов!

Лично ми е многу добар пријател, и е почесен член на „Македонскиот институт“ кој се погрижи за достоен пречек на Македонците чувари на Александровата империја, далеку на Хималаите.

Ретко интелигентен и способен човек, Македонист, онаков каков што сите сакаме конечно да видиме на чело на нашата држава!
Tocno...no ne treba da se glorificira..nitu omalovazuva...
Nekoj treba da e prezident i to...
овој кај мене дефинитивно не проаѓа, познавајќи го уште од периодот кога секој втор месец му беше гостин на томиќ во неговиот глас уште кога ја водеше емисијата на крт и атв (амазон)
I ova e tocno...ama ne vervam GI da se izglupiral vo stil na samiot Tomic...
Ivanov e anonimec vo Internacionalnite odnosi, i sferi, bez tronka iskustvo vo diplomatija i megjunarodna politika.:toe::toe:

Kolku toj covek moze da lobira za Makedonija?

Da ne ispadne kako Brane, da moze najdaleku do Romanija da otide na oficijalna poseta???:toe::toe:
Tocno...ama ti si pameten coek pa zamizi...utre kojznae sto ce im tekni...steta nema godini inaku firerot himself bi se kandidiral i za ova...ionaka lider e 1!

Ivanov e anonimec vo Internacionalnite odnosi, i sferi, bez tronka iskustvo vo diplomatija i megjunarodna politika.:toe::toe:

Kolku toj covek moze da lobira za Makedonija?

Da ne ispadne kako Brane, da moze najdaleku do Romanija da otide na oficijalna poseta???:toe::toe:

Бране е добар дипломат ама со многу погрешни ставови и цели... добар пример си дал.
Борис Трајковски , да му е лесна земјата, не го познававме воопшто кога се појави на политичката сцена, го осудувавме за тоа што е и што не е, ама ја претстави Македонија многу подобро и на многу повеќе места, одколку било кој од нас замислувал.

Во една прилика професорот ќе изјави,цитирам:

Само еден пример, тоа сега јавно е соопштено преку медиумите, низ Македонија дневно проаѓаат од 70 до 100 кг хероин, а според други извори вкупно низ овој простор годишно проаѓаат 4000 тони хероин, што на пазарот чини од 200 до 400 милијарди долари годишно. Немаме ни институции ни власт кои тоа можат да го сфатат - или се над мозаикот и гледаат дека нешто се прави, но немаат моќ да ја добијат претставата за тоа што нí се случува, или пак се добро платени и потплатени да не го забележуваат тоа.

Добар избор, од секогаш со задоволство ги имам слушано емисиите во кои гостувал. Реален човек, скромен, голем Македонец. Го знам и како професор, студирам новинарство па имав можност да слушам две негови предавања. Негативно за него можат да зборат само оние кои не го познаваат. Тие што го знаат незнам што лошо би кажале за овој човек.
Факт е дека за поголемиот дел од јавноста, посебно за оние кои го слушаат мислењето само на познатите фаци од ВМРО и СДСМ, а не слушаат и мислење на професоти, политолози и интелектуалци Иванов е непознат, но според мене мислењето на голем број скептици ќе се промени кога ќе започне кампањата, има што да се слушне од човеков, паметен избор.
Доколку и официјално биде кандидиран за претседател ќе гласам за него.

Во една прилика професорот ќе изјави,цитирам:

Само еден пример, тоа сега јавно е соопштено преку медиумите, низ Македонија дневно проаѓаат од 70 до 100 кг хероин, а според други извори вкупно низ овој простор годишно проаѓаат 4000 тони хероин, што на пазарот чини од 200 до 400 милијарди долари годишно. Немаме ни институции ни власт кои тоа можат да го сфатат - или се над мозаикот и гледаат дека нешто се прави, но немаат моќ да ја добијат претставата за тоа што нí се случува, или пак се добро платени и потплатени да не го забележуваат тоа.

Mozeli da dadesh link do citiranoto.

Какви значи неосновани аргументи прочитав тоа е чудо едно. Во ред, ја разбирам одлуката тие што не го знаат. Али за ЃОРЃИ ИВАНОВ да речеш дека е лижи гз и дека е човек кој се пика, стварно треба да си на работ на разумот.

Ѓорѓе Иванов е човек со морал и цврсто изградени принципи и секој би требало да сака да биде барем пола човек од него. Човек кој постојано промовира чесност и морал, човек кој кажува дека треба до врвот да се стигне со исправена глава, а не со ползење. И за таков човек да вадиш муабети, како што прочитав пред некоја страна, треба навистина да немаш образ за да речеш нешто.

А инаку, не е толку анонимен како што мислите. Можеби за широката народна маса да, но во интелектуалните кругови и те како е почитуван. Да земете да прочитате некоја негова статија, да видите колку тој човек мисли добро на државата, колку е интелигентен, а има уште многу работи кои не би ги спомнувала сега.

Башка е политолог. Тоа му е најголем аргумент. Политолозите ја знаат СУШТИНАТА НА ПОЛИТИКАТА, ЈА ПОЗНАВААТ ПОЛИТИКАТА И ЗНААТ КАКО ДА СЕ СПРАВАТ СО ПОЛИТИКАТА.

Па Валандовчани веднаш прифаќаат,како и не би кога едно Валандово дава толку паметни луѓе како Гошев,Иванов и плејада други “борци“.:pos2:

ABC немој со тие селски логики те молам, бидејчи по истата таа логика и тебе можеме да те сметаме дека си за верување колку и на бучковски пошто нели и бучко е од прилеп.

Инаку ако навистина доде до изборот Иванов предложен до дпмне и Керим предложен од сдс можам да кажам дека ќе биде силен судир кој нажалост од широките народни маси нема да препознает поради вистинската разлика помеѓу двајцата.
Вистинската разлика е во тоа што Керим е според мене премногу моќен за да седне на позиција на претседател од која што позиција ќе може многу да направи, како добри работи така и многу штета.
Од друга страна пак Иванов сигурно не ја поседува дипломатската моќ на Керим и повеќе ќе биде умерен личност која нема да има агресивни настапи како што би го направил тоа Керим, бидејќи во нашиот систем претседателската функција пред се има дипломатски предзнак.
И не заборавајте и едниот и другиот се доктори на науки, разликата е што едниот е редовен професор другиот е почесен професор со по неколку гостински предавања годишно.
Ама џабе целиот муабет кога пак победникот ќе се решава воглавно според тоа кој како би бил претставен на широките народни маси од страна партијата од кои би биле предложени.

ako se gledaat anketite i ako se realni deneska toa znaci deka kerim nema sansi za pretsedatel zasto partiskata masinerija na vrmo ke go dovede gorgi ivanov za pretsedatel.a za toa dali ima kvaliteti e neblagodarno da komentiram zasto ne gi imam sledeno negovite nastapi.a to sto e od valandovo ne znaci nisto zasto od sekoj grad ima uspesni i propadnati luge.

Тој што ја знае `играта` и може и те како да го разреши `ребусот` во кој што се наоѓа Македонија се вика Срѓан Керим.

Ѓорѓи Иванов,ако навистина му е советник на Груевски треба да се повика на одговорност.
Неговите совети (кои што можеби се и најдобронамерни и водени од патриотски побуди) се покажаа како кобни по македонската дипломатија!
Не заринкаа у води од кои што нема искачање,а не само што ни влегуе вода у бродот,него и самите `најдобронамерно` прават додатни дупки,така што јас веќе најдобронамерно не се сомневам само во нивната компетентност,но и во вистинитоста на нивната (дпбне-овска) добронамерност.

Секој еден политичар,исто како и менаџер,мора и треба да ги остави на страна емоциите и личните ставови приликом извршувањето на својата должност (менаџирање криза у случај со Македонија) и треба да се труди да постигне максимум во дадената ситуација.
Досега во Македонија оптимум постигнал само Киро Глигоров,за максими не е добро ни да разговараме.

Јас мојот избор никогаш не сум го правел на основ на партиски,човечки,ораторски,факултетски итн способности.
Што ми значи ако е од мојата партија а е неквалитетен?
Што ми значи ако е добар човек ама не постигнуе резултат?
Добар е вероватно и оној што копа на нива,па не го тураат за Претседател.
Што ми значи ако е оратор а неговото ораторство е пред се наменето за јавните собири у Македонија а на маса,онаму каде што се одлучуваат и разрешуваат (или не ) проблемите на Македонија е тутуле-бале?
Што ми значи ако е добар професор?
Нека си остане таму и нека создава кадар.
Најдобрите теории обично се неизводливи у пракса.
:toe:

Мене ми е важно ДА БИДЕ ДЕЛОТВОРЕН, т.е. ДА ПОСТИГНЕ РЕЗУЛТАТИ.

Ок, за човеков једино што знам е дека е професор. Има ли тој некакво, било какво практично искуство во политиката? Едно е теорија, друго е пракса.:helou:

According to my humble opinion...
Читам тука дека професоров бил добар, чесен, фин, сталожен итн. ОК. Не го познавам, го немам видено и искрено верувам дека е таков. Според мене нас не ни треба фин, мирен... нас ни треба некој со орлови канџи, крвник, питбул, најголемата курва во дипломатијата и пошироко, за де не извади од гомнава.
Единствениот фактор кој влијае на моето расудување не е што е по националност, вероисповест, вокација, туку дали е ЗА Македонија. Мислам дека Срџан е.
Друга работа што забележав во дискусијава..., а албанските гласови?
А што ако за Срџан гласаат сите албанци и СДСМ?
За крај, мислам дека ова од СДСМ не беше искрено и добронамерно, ова беше поентирање на ситно (другите веќе пишуваа, не би сакал да се повторувам)

According to my humble opinion...
Читам тука дека професоров бил добар, чесен, фин, сталожен итн. ОК. Не го познавам, го немам видено и искрено верувам дека е таков. Според мене нас не ни треба фин, мирен... нас ни треба некој со орлови канџи, крвник, питбул, најголемата курва во дипломатијата и пошироко, за де не извади од гомнава.
Единствениот фактор кој влијае на моето расудување не е што е по националност, вероисповест, вокација, туку дали е ЗА Македонија. Мислам дека Срџан е.
Друга работа што забележав во дискусијава..., а албанските гласови?
А што ако за Срџан гласаат сите албанци и СДСМ?
За крај, мислам дека ова од СДСМ не беше искрено и добронамерно, ова беше поентирање на ситно (другите веќе пишуваа, не би сакал да се повторувам)

Тоа што нас ни треба е ЛИСИЦА (не курва). И ни се погаѓаат лисици, ама тие се секогаш концентрирани на својот интерес, наместо државниот. Ни треба човек што за Македонија ќе биде јагне, а за светот лисица. (упм, направив цела зоолошка овдека:icon_lol:)

Ja, сега за сега, сум за Керим. Пак поискусен е.
Ама добро, Керим нема ни прифатено да се номинира и уште не е ни почната кампањата, така да ништо не се знае... освен едно, не гласам за Љубета, наш, ваш, Брат, јуначиште патриотско, го пратија во Хаг крвопијци клети, убав тој на мајка, таму во зандани да ми лежи, бу-ху-ху, шмрк, шмрк....:pos:

Mozeli da dadesh link do citiranoto.

Се разбира,ама сакате се да ви “надробат“:

http://www.ego.com.mk/star/arhiva/broj1/3.htm

ABC немој со тие селски логики те молам, бидејчи по истата таа логика и тебе можеме да те сметаме дека си за верување колку и на бучковски пошто нели и бучко е од прилеп.
Инаку ако навистина доде до изборот Иванов предложен до дпмне и Керим предложен од сдс можам да кажам дека ќе биде силен судир кој нажалост од широките народни маси нема да препознает поради вистинската разлика помеѓу двајцата.
Вистинската разлика е во тоа што Керим е според мене премногу моќен за да седне на позиција на претседател од која што позиција ќе може многу да направи, како добри работи така и многу штета.
Од друга страна пак Иванов сигурно не ја поседува дипломатската моќ на Керим и повеќе ќе биде умерен личност која нема да има агресивни настапи како што би го направил тоа Керим, бидејќи во нашиот систем претседателската функција пред се има дипломатски предзнак.
И не заборавајте и едниот и другиот се доктори на науки, разликата е што едниот е редовен професор другиот е почесен професор со по неколку гостински предавања годишно.
Ама џабе целиот муабет кога пак победникот ќе се решава воглавно според тоа кој како би бил претставен на широките народни маси од страна партијата од кои би биле предложени.

Бучко е од Демир Хисар бе,не сме толку во Прилеп “опуштени“ ебаго.:smir:

На Македонија и треба председател “аџамија“,макар да бил и по малку арамија кога знае на секој педофил од Брисел или од САД да му најде капаче и да му ја затвори муцката,таков беше Васил Топурката кого не го респектирам воопшто,ама капа му симнувам кога треба да се изнајде човек спремен да се дочека на нозе како мачка,иако малку подебела,сепак како и да го фрлиш нема да го начекаш неприпремен.
Штета што му спремија пакет за проневера на пари од кој лично тој можеби ќареше по некој “мрсен ручек“.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom