Ѓорѓи Иванов е кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
mnogu ocigledno bese deka gorgi ivanov ke pobedi samo ne mi e jasno sto mu trebase na todor petrov da se blamira samo koga se se znaese.inaku neka mu e cestito na bivsiot sdsmovec do pred dve godini gorgi ivanov.no uste pozagrizuvacko e sto sdsm uste ne moze da najde kandidat za pretsedatel.
Па доколку не беше Петров, сигурно ќе беше оној коалициониот на Гвујо, Бранко Јаневски звани дублер.

Петров се бламираше еден ден, ќе заборават луѓето дека некогаш и имало конвенција. Фрчко ќе се бламира од утре до денот на гласањето.

Петров се бламираше еден ден, ќе заборават луѓето дека некогаш и имало конвенција. Фрчко ќе се бламира од утре до денот на гласањето.
Да ти кажам право, тоа и не е баш мој проблем :toe:

Кој рече дека е твој?
Па гледам дека во контекст на мојот пост ти е репликата, али тоа и не е толку битно.

Битно е што Иванов како иден претседател на Македонија, судејќи по неговите досегашни ставови, во наредните 5 години ќе се спротистави на секој обид за било каква промена на името.

Нели ?

Edit:

Абе кај отиде ада и остали, како негови верни подржувачи да ми ги потврдат позициите околу името на идниот претседател ?

Офтопик:
Лечиме фрустрации?

Он:
Очигледен беше изборот на Иванов после поддршката од Груевски и останатите.
Мислам дека и грешка од страна на Петров што се вклучи во последниот ден од терминот за пријавување кандидатура.

Честито за Иванов.

mnogu ocigledno bese deka gorgi ivanov ke pobedi samo ne mi e jasno sto mu trebase na todor petrov da se blamira samo koga se se znaese.inaku neka mu e cestito na bivsiot sdsmovec do pred dve godini gorgi ivanov.no uste pozagrizuvacko e sto sdsm uste ne moze da najde kandidat za pretsedatel.

Па гледам дека во контекст на мојот пост ти е репликата, али тоа и не е толку битно.

Битно е што Иванов како иден претседател на Македонија, судејќи по неговите досегашни ставови, во наредните 5 години ќе се спротистави на секој обид за било каква промена на името.

Нели ?

Во контекст на постот погоре беше репликата, не на твојот.

Незнам ништо за ставовите на Иванов не сум ги слушнал уште.

Нели ?

Edit:

Абе кај отиде ада и остали, како негови верни подржувачи да ми ги потврдат позициите околу името на идниот претседател ?

Добро би било истиве небулози да си ги расчистиш за кандидатите на опозицијата.
Односно... барем не се повторувај на секоја тема и во секој пост, не само што е досадно туку иритира постојано да биде иста темата на дискусија.

Едит:

Повели:

Видео 1.
Prof. Gjorgji Ivanov - Antichka politichka misla

Видео 2.

Трибина-Проблемот на грците со нашето име, и притисоците што ги трпиме за негова промена

Видео 3.

Гостувањето кај Миленко

Видео 4.

Кажи ми кој досегашен кандидат покажал поголемо знаење во однос на историјата поткрепена со аргументи, кој друг досега искажал вакви политички ставови и дали овие ставови ти асоцираат на пасивен и тивок човек кој ќе дозволи некој друг да му ја наметнува политиката?

За жал и ќе стане претседател...
Зауздан од Грујо ќе се покорува на партијата (бидејќи неговиот брат беше еден од поглавните на царината, беше фатен со шверц, и Гријо ја среди работата да не оговара пред законот)

Овој пат сум разочаран од ВМРО

пс. Не сум комуњар, повеќе клонам накај ВМРО

Добро би било истиве небулози да си ги расчистиш за кандидатите на опозицијата.
Односно... барем не се повторувај на секоја тема и во секој пост, не само што е досадно туку иритира постојано да биде иста темата на дискусија.
Значи ти како подржувач на Иванов тврдиш дека неговите ставови ќе останат непроменети во наредниве 5 години ?

Нели ?

И????

Што има лошо во тоа:toe:

Значи ти како подржувач на Иванов тврдиш дека неговите ставови ќе останат непроменети во наредниве 5 години ?
mnogu e jasno ..Ako Gruevski si gi smeni stavovite i toj ke si gi smeni

ako ostanat nepromeneti na Grujo i negovite ke ostanat nepromeneti

Bratot, фала за видеата, го изгледав последното, човекот има јасно изразени Македонски ставови, штета за опозицијата нема да можат да го етикетираат тука.

Сега останува нормално вообичаеното "како Грујо така тој" дудлање, во недостаток на аргументи или саглам противкандидат.

КОлку и да ми се антипатични Вмро со некои потези у скоро време, секоја им чест за Иванов . Иванов го добива мојот глас, не зашто е предложен од вмро туку зашто пред се го почитувам како пофесор и научник. Според мое мислење Професорот Иванов е најкомпетентниот и најкфалификуваниот кандидат за претседател којшто некогаш сме го имале. Докажан како политиколог, како добар познавач на историјата и како стабилна личност пред се.

Дали било кој од нас може да тврди и гарантира нешто за некој друг?
Јас неможам ниту си ја земам таа слобода.

Приметливо е дека по секоја цена се обидуваш да ставиш сомнеж на Иванов, и ја разбирам таа потреба.
Но неможам да ја прифатам наменската политика овде која се обидува да ги израмни позициите на останатите евентуални кандидати како оние од опозицијата би имале поголеми шанси да се промовираат.

Во однос на Иванов и неговите ставови и способности, ќе се повторам, кажи ми кој досегашен кандидат покажал поголемо знаење за историјата, кој досега излегол поспремен со тоа знаење и спремност да се спротивстави поткован со аргументи, кој друг досега искажал вакви политички ставови и дали овие ставови навистина ти асоцираат на пасивен и тивок човек кој ќе дозволи некој друг да му ја наметнува политиката?

Јас само се надевам дека Иванов нема да ја доживее судбината на Киро или Трајковски, со оглед на противниците кои ги привлекуваат неговите ставови.

Значи, да заокружам. Настрана политиката на ВМРО и Груевски, да се обидеме да го дискутираме само Ѓорѓи Иванов како кандидат за Претседател.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom