Горанци, Торбеши = еден ист род

• Креатор на темата Креатор на темата goranec87
  • Време на започнување Време на започнување
Vi garantiram deka ne e on Makedonec, nikoj ne e tolku glup za da ne razlikuva nacija od vera.

И тука е актуелна ова тема.Многу необразуваниот народ ја мешаат националноста со религијата.Па Македонци не можат да бидат само христијаните, можат и муслиманите.Во последно време тука многу се вмеша политиката или партијата на Фиат Цаноски кој го популаризира поимот торбеши кај населението.Сега ова население е поделено на многу гранки.
Многу мал дел се сметаат за Македонци а голем дел веќе се привлекуваат кон Албанците.За себе ги користат имињата како што се муслимани и македонци муслимани.Ова е многу актуелно прашање и треба да се обрне внимание пошто некои никаат дека се најстарото Македонско племе -Ториани ..

Wow. :)

П.С. Ти си тој истиот што на Јутуб поставуваше видеа дека Александар Македонски бил горанец? Дека бил муслиман? :smir:

или тој што става клип на јутуб дека потекнувате од најстарото македонско племе..торианите

Мор чим муслиманите во Босна формираа своја националност според вера ова не е ништо ново :toe:

"Ne kaze se uzalud da je gori poturica nego Turcin"...

Истото важи и за посрбените “Македонци“, кои глумат дека се поголеми Срби отколку правиот Србин.

Ako gorancite se custvuvaat nesto posebno , togas taka i ke bidat , nikoj nema da moze da gi prikaze : makedonci , albanci , bugari.

Primer torbeshite od Strusko mnogu malku znaat albanski , ali mnozina od niv se custvuvaat albanci .

еј ај не лупај глупости тие воопшто не се чувствуваат како Албанци иформацијава ти е ... Не пишувај нешто што не знаеш Македонците муслимани што живеат во Струга тие знаат што се и тие не се исламизирани кога дошле Турците туку тие (поголем дел од нив) претходно го прифаќаат Исламот

почукнат човек од овој горанец неам сретнато :vozbud:гледајте му ги само видеата за александар македонски на јутуб :pos2::pos2::pos2::pos2: си збори дечкото како ќе му текне без никакви историски докази :pos2::pos2:изгледа живее во близина на џамија па урлањето на оџата у глава го удрило

Додадете до Торбешите и Македонци,и насловот ке има смисла

Или се правиш луд или си влезен во некоја тешка исламска секта.Трето нема.:toe:

да знаеш дека и јас на тоа помислив,му ги отворив клиповите на детево одамна на тубе,сеа го глеам туа,мора да е во секта,помогнете му,утре ке стави експлозив на себе,недај боже,малце ми забегуе глеам многу сака да лафе за верите,сигурно дедо му не му кажуел волку,ама како сака он нека се декларира,плус тоа и несака да написе Македонија,мора да е замацан у некоа дебела каша.ееее а детево има 22 години само,кај ојде световввввв

пред 3 години читав една книга за Тиквешијата,ке се потрудам да ја најдам и да постирам тука нешто,во неа убаво пишуваше за потурчените богаташи од тиквешкиот крај,поточно за некои села во полето на Кавадарци и Неготино,кои после првата светска војна и после втората заминале во Турција,ама не во Измир,таму најчесто заминувале дебарчани,овие од тука оделе понајуг,во Дијарбакир и кој ли град беше,знам дека заедно со курдите живееле сега и остварувааат контакти си наши семејства од кавадарци,тогаш нивниот број бил 23,000 а истот толку имало и православни во Тиквеш

а за детево нека си биде шо он си мисле,знаете како е може некој влече други корени ама си се смета како сака,еве и јас од кај знам шо ми се корените,ама викам дека су Македонец и никој неможе да ме разубеде у тоа,свакате,воа го пишеше на нашки поике за да ме разбере и нашиов:pos2:

горанец87 добар е ..
кажува како што требе..

почукнат човек од овој горанец неам сретнато :vozbud:гледајте му ги само видеата за александар македонски на јутуб :pos2::pos2::pos2::pos2: си збори дечкото како ќе му текне без никакви историски докази :pos2::pos2:изгледа живее во близина на џамија па урлањето на оџата у глава го удрило

ИМАМ ДОСТА ДОКАЗИ...ГЛЕДАЈ ГИ САМИОТ ..ИЛИ НЕМАШ ОЧИ ..:pos2:

попот тебе ти направил нешто што нетребе сто ваков..:pos2:

еј ај не лупај глупости тие воопшто не се чувствуваат како Албанци иформацијава ти е ... Не пишувај нешто што не знаеш Македонците муслимани што живеат во Струга тие знаат што се и тие не се исламизирани кога дошле Турците туку тие (поголем дел од нив) претходно го прифаќаат Исламот

Za Struga ne ti vredi ova , mozebi si mislel za nekoj drug kraj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom