Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Retki se tie 95 % se interasi :)
Во моментов Интер нема ама баш никаква врска со муабетов и темава, на крај краева и ја поназад пишував за неговите просечни утакмици со Интер сезонава ( а истото беше одговор на прашање зашто бил лош со Ерменија и Словачка каде влезе и повреден ), и лошата реализација која тој ја имаше лани за Интер ( што е одговор за оние кои го потеа дека не му била добра реализацијата во македонскиот дрес ) ...
Во моментов станува збор за играч кој тера за националниот дрес на Макеонија, не за играч на Интер.
Размисли малце, каква корист би имал ја или било кој друг фан на Интер ако го брани на форум само зашто играл таму а е дел од македонскиот состав ... не бе, нема никаква логика

^ И што всушност кажа со овој пост ? Ни самиот гарант незнаеш, од една страна благе везе нема со темава, повеќе ме анализираш мене и Мурињо, од друга буквално ништо не кажуваш, еве, два пати ти го читам постот, нит ме демантираш, а тврдиш дека зборуваш уз факти, нит си ги потврдуваш изнесените ставови за темава од поназад ...
Кажи каде јас го пренасочувам муабетот, убаво ти рече Неразуро од поназад, боље да се скриеш некаде наместо вака да се бламираш, од една страна добро е што ова е форум па никој не ни знае кој си, од друга, добро е и што не си ставил колкава возраст си, за да се тешиме ние овде дека станува збор за 12 годишно дете кое пред 2 години добило компјутер, бидејќи ставовите такви ти се, малоумни, не дека те вреѓам со ова него еве сите можеме да те прочитаме за да дојдеме до тој заклучок.

До тој степен ти е глуп начинов на размислување, што од една страна тврдиш дека и други се согласувале со тебе а ја тука таков не видов, може еден - двајца, од друга тролаш дека само интераши биле со таков став а позади Тутор на пример, е изгорен фан на Јуве, а Капо изгорен фан на Милан ... и сега што правиме, незналицо фантазерска ?

п.с. Него до тој степен што незнаеш што да ми одговориш, поназад ми пиша дека не сум бил прозван со твоите постови изнесени на форум ( клучен збор ), индиректно виткаш опашка и бегаш од дискусија, а кога влагаш во истата, ми тераш ваков бљувотина муабет.

:pos2: ако не студираш на филозофија тогаш си го згрешил факултетот!!!
за болдот... пиши ми шо те интересира за мене, град/село се ќе ти кажам и ако сакаш на нова тема отворено ќе дебатираме нема проблем!!! и години ако те интересираат за да не се тешиш 27!!! и јас за тебе велам дека размислувањето ти е ко за 10 годишно дете, па.. ми бегаш од поставените прашања за разлика од кои јас ти имам дадњено одговор!!!
ако има нешто нејасно еве постави овде одма прашање и ја со цитат ти одговарам!!! директ!!!
а то дека 2-3 го напаѓаат пандев, заеби, сите ја свиткаа опаката кога илезе тн. демант на статијата шо не би ме изненадило и самиот пандев да ја има пуштено!!! ПАК ЌЕ ТИ ПИШАМ!!! НАВИВАЧИТЕ НИКОЈ НЕ СМЕЕ ДА ГИ МЕША!!! нивно право е како ќе реагираат на играта на било кој поединец!!! платиле карта и за тоа го имаат целосното право да негодуваат!!! ако нешто не им се допаѓа!!!
пс. само на оваа страна гледам 3-4 што се незадоволни од него!!! ама изгеда ти тие постови не ги читаш!!!:smir:

Јас не разбирам за шо се напаѓа Пандев, од шо се брани Пандев овде....
Последно и конечно ко шо разбирам јас е дека не е задоволен од свирежите и однесувањето на публиката, а не се повлекува. Тогаш шо е поентата на муабетењто за негово повлекување се уште? То готово. Сега за ова другово, ко шо реков, ама ич не е во право, не гледам зошто некој не би свирел за изданието против Ерменија на цела репрезентација. Ако тој давал 100% секогаш, па и на тој дуел, тогаш има некои други многу сериозни проблеми и тој ко капитен нека излези нека кажи шо е како е. А не, свиреле навивачите, не знам шо. Не знам зошто сега би го напаѓал, но ко капитен има обврска да биди....капитен. Ако не, можи комотно да се повлечи барем од капитенската позиција, то е то.

И јас сум еден од многуте скопјани кој искерено се израдуваа на тоа дека Пандев се откажува од репрезентацијата. Може има срека му се погодија коцките да заигра во голем клуб, но дефинитивно тој не е играч за такви големи клубови. Тој е играч за тимови како Лацио, Чезена, Бари, Малага, Ница, Сошо и други(максимум). За Македонија искрено јас не му памтам добар натпревар изигран во официјаен натправар (може изиграл некој пријателски натпреваро кој беа наместени и за него да му расте цената, и за сите ддруги играчи). Сеуште му ги паматм утките во Исланд и со Шкотска кој не отргнаа од шансите за бараж. Затоа Пандев те молам не играј за репрезентација, подобра ке биде со Тричковски, Гуровски и некој млади албанчиња кој читам играат по странство.
Ќе го видам наредна година (или за 2 години) кога ке моли да игра за репрезентација за да се продаде, зашто освен Турново и нема ниеден тим да го бара.
Се надевам и Јонуз (во него не верувам) или некој нареден селектор од типот на Горе или странец (кој има каракетр и свое јас) конечно да го изостави од репрезентација (барем на некој меч) и да покаже и докаже дека оваа репрезентација може без него да биде и подобра.

Дел Пјеро Пандев за 2-3 години ќе има 20 милиони на контото нема потреба да се моли на никој.10 години игра во Италија ти ќе солиш памет за кој е за кај е.Абе ти помапемтен и од Мурињо и од Бенитез.
Тој е Кока Кола за тебе ти си мивка:vozbud::vozbud:
Кажал не му се допаѓа односот на публиката да не игра за Северна Кореја да молчи демократија кажал што мисли подобро ли е зад грб да збори.
А во Турново викаш ќе дојде:vozbud::vozbud:
PandevMourinhoMala.jpg

jose-mourinho-goran-pandev-2010-1-25-5-11-17.jpg

27957_125257060827045_125158644170220_253369_4408948_n.jpg

И јас сум еден од многуте скопјани кој искерено се израдуваа на тоа дека Пандев се откажува од репрезентацијата. Може има срека му се погодија коцките да заигра во голем клуб, но дефинитивно тој не е играч за такви големи клубови. Тој е играч за тимови како Лацио, Чезена, Бари, Малага, Ница, Сошо и други(максимум). За Македонија искрено јас не му памтам добар натпревар изигран во официјаен натправар (може изиграл некој пријателски натпреваро кој беа наместени и за него да му расте цената, и за сите ддруги играчи). Сеуште му ги паматм утките во Исланд и со Шкотска кој не отргнаа од шансите за бараж. Затоа Пандев те молам не играј за репрезентација, подобра ке биде со Тричковски, Гуровски и некој млади албанчиња кој читам играат по странство.
Ќе го видам наредна година (или за 2 години) кога ке моли да игра за репрезентација за да се продаде, зашто освен Турново и нема ниеден тим да го бара.
Се надевам и Јонуз (во него не верувам) или некој нареден селектор од типот на Горе или странец (кој има каракетр и свое јас) конечно да го изостави од репрезентација (барем на некој меч) и да покаже и докаже дека оваа репрезентација може без него да биде и подобра.

Како го бараше Мурињо јас стварно незнам.... Штета што Мурињо не знае повеке фудбал од тебе, па немаше да го земе.... Ке видиме за 2 години во Турново дали ке биде, јас баш се сомневам. ццццццц
и како да се објасне на секој фудбалски познавач, дека не е исто да се игра со играчите на Интер и Лацио околу тебе, и македонската репрезентацијата околу себе.....

Начелно се сложувам со тоа дека, ако е капитен, Пандев мора да ги издржува и тие исвиркувања и мора капитенски да го води тимот. Тоа подразбира дека во некои моменти ќе мора и да застане на прес-конференција и да им се обрати на навивачите и да побара од нив поддршка, а не исвиркување. Зашто, во секој случај, никогаш не се исвиркува сопствената екипа - секогаш противничката. Тоа нашите навивачи треба да го знаат и да го практикуваат.

Ете, Пандев изгледа не е навикнат на тоа, или барем се одвикнал, бидејќи постојано игра за големи клубови со силна навивачка традиција. Како и да е, не ги оправдувам нашите навивачи, но сепак е точно дека Пандев мора капитенски да застане и да им каже две-три работи. Да се биде капитен подразбира авторитет и, ако Пандев е капитен, ќе мора истиот авторитет да го спроведе на дело.

Искрено се надевам дека ќе се предомисли и дека ќе се врати во репрезентацијата. Зашто сепак ни е потребен, а македонската репрезентација сепак има одредени квалитети (што се покажа на натпреварот со Русија, кој, според мене, несреќно го загубивме и заслуживме барем реми), кои со него само уште повеќе ќе дојдат до израз.

^:pos: Малку си назад со вестите :)

Пандев ги демантираше пишувањата во Вест, и рече дека сака и ќе настапува за нашата репрезентација чим се врати по повредата :)

Изгледа тој што ги има анкетирано е србин/хрват... Оти на крај го приметив и тој што му е тренер дека зборува на српски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom