Google Translate и на македонски!

• Креатор на темата Креатор на темата Serengeti
  • Време на започнување Време на започнување
Добро де, гугл транслејт и така не е за професионално преведување, колку да разбереш суштината на некоја вест од нет, или брз превод на нешто попросто. Во сите јазици има неколку фрази на кои буквално не може да се добие превод и затоа малку смешно се преведувани.

Како и да е, редно беше веќе, честитки :vozbud:

Пријателе преводот не е 100 % точен пробај да направиш превод од српски на македонски со помош на ова ке видиш како малце грдо ке излезе преводот не точен

Абе што си напнал, ако не ти е по ќеф не ја користи алатката, не те тераат со сила да ја користиш.:smir:

Едит: Има таму едно Contribute a better translation долу десно под преводот, искористи го ако не ти се бендисува како е преведено.

Беше најавувано за во Септември, али еве малце подраниле :). Супер работа, благодарност до преведувачите.

Беше најавувано за во Септември, али еве малце подраниле :). Супер работа, благодарност до преведувачите.

И јас така знаев, али добро е шо подраниле.
Многу им благодариме.

(редно беше)

Мислите ли дека Српската и Хрватската верзија на чичо Гугл се толку добро направени?
Пробав неколку пати да преведам нешто и или добивав некоја глупост или воопште не добивав превод :kesa:.
Не сум запознаен како оди сето тоа ама мислам дека ние можеме да дадеме најголем придонес со збогатување на фондот на зборови, може ли ние да правиме апдејт или не?
Во секој случај вест за поздравување, сега Грчките педери ќе пукнат од мака :vozbud:

Браво доста ќе помогне :) Како порачано за од септември демек ученициве ќе се замараат со барање проекти од интернет лол

Супер е ова браво...само што има мали не многу значајни грешки во преведувањето...

Уште една убава вест за Македонија. Преводот не е идеален но има опција доколку забележите лош превод, преведете сами и притиснете на „Contribute a better translation“

Конечно им текна да направат на Македонски.Малце задоцнивме зад соседиве но во секој случај сега е тука и мн ме радува.:vozbud:

моја нова занимација, цел ден преведувам разно разно текстови и страни и мочам од смеење, мешање на полови времиња, се осеќам ко да сум на Битпазар :icon_lol:

Сепак комплименти на тие што се потрудиле, ни завршија доста работа, фала кои и да сте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom