Божино
4815162342
Нема да биде над 400 евра, 16-та.
2 недели откако ќе го донесат that is.
Океј е, ама пак иритира што на таа пара што ја имаат плаќаат смешна сума, а ние...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема да биде над 400 евра, 16-та.
2 недели откако ќе го донесат that is.
Океј е, ама пак иритира што на таа пара што ја имаат плаќаат смешна сума, а ние...
ги гледам видеата со Нексус 5 и сериозно размислувам да го шитнам 4-кава и со тие пари да го порачам новиов.Телефонот е сон
Зошто да го порачуваш, за 1 недела ќе го имаат во Ledikom.
2 поста погоре.
Немој да ги заборавите даноците, во USA Nexus 5 е околу 400 долари, не 350, исто е и за другите телефони, додајте едно 10% на цената.
Едит, според ценовниците на Ледкиом, сите телефони се едно 50 евра плус дури и после конверзија од долари во евра, што значи мојата пресметка од 400 евра после некоја недела откако ќе го донесат е spot on
На кратко ако е во USA 350$, претвори во евра, и додај уште 50.
Хмм, не се ни 50 евра!!
Даноците не им се толку големи мислам, вариараат од држава во држава. Некој на нетов пред некое време прикачи документ каде 10-20 долари доплаќаше+ на сумата за Нексус 4 и тоа беше за данок и за достава.
И ти држи муабетот за повекето работи ама ако тргнеме од првичната сума од 350 долари на Гугл Плеј односно 16 000 денари и додека да стигнеме до сумата од 400 евра од ледиком односно 24600 денари се губи секаква смисла на цената на Нексус (+50%). Ако се најде некој да го донесе од Америка ок, во спротивно не ми се исплати, барем мене
Ок, кој телефон би го купил од кај нас кажи ми?
Е тоа е посебен муабет, пишав и на друг форум жива патетика се телефоните кај нас за околу 200 евра кога ке се споредат со Некус 5, ама 400 евра за телефон ми е многу
E тоа е сосема друго, значи едно е да не сакаш да потрошиш 400 евра за било каков телефон, а друго е да алудираш на тоа дека не вреди за N5 да се дадат 400, затоа што N5 според мене вреди комотно ~ 550 евра, без разлика која е цената во Америка, јас споредувам хардвер vs хардвер, според имлементациите N5 е знаменосец телефон, и со самото тоа јас него би го купил и за цена еднаква на онаа за која кај нас се нудат LG G2, HTC One, итн. Тоа што е субенциониран од Google не значи дека зголемената цена би го направила да не вреди, само би ја направила истата недоволно достапна, ништо друго.
Ниту еднаш немам речено дека не вреди, далеку од тоа, но јас тргнав со намера да купам телефон од 10 000 денари, па ај ок нека е и 200 евра, па ај нека е и 260 евра па и 300. Но со просечна плата 400 евра за телефон се многу
Немој да ги заборавите даноците, во USA Nexus 5 е околу 400 долари, не 350, исто е и за другите телефони, додајте едно 10% на цената.
Иначе да, али тоа е, ако имаш некој во USA да ти го донесе, би било супер. Пак е многу поефтин од S4, HTC One, iP5s, и слично.
Едит, според ценовниците на Ледкиом, сите телефони се едно 50 евра плус дури и после конверзија од долари во евра, што значи мојата пресметка од 400 евра после некоја недела откако ќе го донесат е spot on
На кратко ако е во USA 350$, претвори во евра, и додај уште 50.
Хмм, не се ни 50 евра!!
Galaxy S4 = 27.000 во USA $585, разлика во цена = 1100 денари.Note 3 = 32.600 во USA 759$, разлика во цена = 1300 денари.iP5s = 41.200 во USA 864$, разлика во цена = 2600.што значи очекувајте оваква цена, во најлош случај (зборам за после 2 недели откако ќе го донесат, на старт се изгор)350$ во USA, (околу 400 со данок) кај нас околу 400 евра, за 16GB верзијата.
....