Google Chrome или Mozilla Firefox?

• Креатор на темата Креатор на темата krume1995
  • Време на започнување Време на започнување

Google Chrome или Моzilla?

• Google Chrome

Гласови: 70 39,8%
  • Mozilla Firefox

Гласови: 106 60,2%

• Вкупно гласачи
    176
Google Chrome веќе 4-5 дена почнав да го користам, дупло побрз од Mozilla, и не оптеретуе RAM и процесор како шо прави Mozilla-та. Едноставно спие.:vozbud:

Google Chrome веќе 4-5 дена почнав да го користам, дупло побрз од Mozilla, и не оптеретуе RAM и процесор како шо прави Mozilla-та. Едноставно спие.:vozbud:

Во право си тоа го спомнав и јас мозила оптеретува рам многу повеќе веќе приметена работа...
Но сепак Хром се развива уште и мислам дека ќе му треба време...

Mozilla-та уште на уклучување зема 40-тина MB РАМ, и во текот на работата накачуе во зависност што се пребарува и слично, но сепак стига до 100-тина MB РАМ, ми се дешавало неколку пати да морам да го исклучам и пак да го уклучам ко демек „рефреш“ да му напраам.

А Google Chrome на уклучување само 15-тина MB РАМ зема, и сега видов покрај толку отворени сајтови и ред други ствари шо сум пребарувал, стигна до 28 MB РАМ, шо е задоволително.

Mozilla знае и процесор да оптерети, сум приметил покрај РАМ-от и кај CPU Usage пише 10-20 па некад дури и 40. А Chrome стои на 00.

Ѕверка е Chrome-ов.

Chrome е многу поедноставен за користење,побрз е и исто така има можност за инкогнито сурфање :helou:

Хром... Користи помалце ресурси и до сега не крашувал. Мозила користам заради одредени плагини само.

Јас порано си користев Интернет експлорер потоа прејдов на мозилла а сеа на Хром - пошо за мене е најбоље.:toe:

ХРОМ... сеа 2ра верзија излезе... најбоље е...

А и Chrome подобро изгледа :D

Google Chrome е подобар, ама го користам Мозила оти морам, поради Он.нет речникот.

Шкрипи фејсбукот на хромов...
Изгледа уште долго време ќе си ја користам мозилава

Google Chrome според мене е далеку поарен од Мозила.. А адоните и плагините се нешо друго..

Ни едното ни другото Safari

Ни едното ни другото Safari
па не пишувај на темава ондак...бРее...не ве разбирам...

Мозила FTW! едноставно е поуредна, по userfriendly и некако попрегледно е...башка навика си е навика...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom