Google Chrome (официјална тема)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Инсталирав Google Chrome и при секое стартување ми се појавува ова

Како да го исклучам ова известување.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Мене на скриншотов не ми изгледа ништо размачкано. И на двата прелистувача се е кристално јасно. Освен на левата страна, фонтот е поголем како да е зумирано и покрај тоа што викаш дека не е. Пробај да анинсталираш со revo па да инсталираш пак.
Не сум забележала дека си ме цитирал. Ти се чини дека е кристално јасно :P Не беше зумирано, туку се појави поради апдејтот на Chrome и беше проблем кој се јавил кај многу корисници.
Го средив проблемот со додавање на
/high-dpi-support=1 /force-device-scale-factor=1
во Target полето на Chrome по chrome.exe (десен клик > Properties). Решението го најдов на reddit, Ако не функционира од прва, треба во Task manager да се стопираат сите процеси поврзани со Chrome и да се вклучи пак Chrome. Ако е pinned за taskbar треба да се направи unpin и после одново да се закачи.
Дали некако ви изгледаат поглупави фонтовите во Гугл Хром со ова новово Microsoft’s DirectWrite API кое го имплементираа? Или ми треба време да се навикнам? :P
Пробај со ова што го пишав погоре, прочитај и тука за решение, или изгуглај chrome blurry font, можеби ќе треба да прочепкаш во flags-от на Chrome.

Последно уредено:
U

Unspecified

Гостин
Пробај со ова што го пишав погоре, прочитај и тука за решение, или изгуглај chrome blurry font, можеби ќе треба да прочепкаш во flags-от на Chrome.
Гледам, се разбираш од овие работи, па да те прашам зошто кај мене на windows xp, кој моментално го користам нема таков фонт односно нема никаков DirectWrite и тоа Chrome Blurry font на најновата верзија на Хром.
Исто е како да користам 15та верзија на Chrome со стариот фонт, нов нема никаков, го знам многу добро како е новиот и лично ми се допаѓа и сакам да ставам на win xp.
Што е проблемот?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.920
Најверојатно оперативниот систем ти е проблемот. Windows XP е постар, изгледа поради тоа...

М

Мартин^

Гостин
Што е ова по ѓаволите :mad:.. нонстоп ми се појавува кога скролам надоле-нагоре.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.920
И кај мене истото, понекогаш стварно ме иритира. Поновиве верзии на Хром се вистинска тапа...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
0014.png
Кога и да сакам да се поврзам на твитер, ми ја дава оваа порака. Истата порака е и на Гугл Хром, Хромиум и Баиду Спарк.
На мозилата без проблем ми отвора. Но работата е што сакам да користам само еден прелистувач. А не 5 за секоја веб страница.

Чаре?

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Кога и да сакам да се поврзам на твитер, ми ја дава оваа порака. Истата порака е и на Гугл Хром, Хромиум и Баиду Спарк.
На мозилата без проблем ми отвора. Но работата е што сакам да користам само еден прелистувач. А не 5 за секоја веб страница.

Чаре?
Ај види ја датата на компјутерот долу десно?

J

jinxed

Гостин
За првпат од кога излезе, денес се вратив на Мозила. За жал Хром веќе одамна не е тоа што беше, и се повеќе и повеќе избагирано работи. Милион мали проблеми и багови дур работиш на него, но и многу споро почна да се вклучува и лоадира страници. Со новиве апдејти последни тотално го упропастија Хромот.

Kajgana Shop

На врв Bottom