- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
FOTO Doboj: U automobilu pronađena mrtva cijela obitelj
Samo u Doboju u kojem se voda povlači, pronađeno je više od 20 žrtava. U jednom...
DNEVNIK.hr
Страшно

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и тоа мене не ми е јасно, може да предвидат колку толку первентивно да се спречеше да нема толку поплави,барем да исконтролираа да беше минимум нешто а не сеа да дојде до катастрофални размери..Dardan-ia е баниран на некое време. Неколкумина добија казнени поени. Десетина мислења отидоа у канта.
Ве молам, сите постови со помалку од 5 збора ќе ги бришам, без банални расправии околу тоа што им било или не било потребно и десет пати прикачување на те едни слики.
Темава треба да помогне со подобро информирање, пренесување на најбитни вести и со дискусија да се дигне свеста кај луѓето, бидејќи во голем дел од причинетата несреќа сносиме вина ние самите.
Овие дождови можеа да се предвидат неколку недели порано и превентивно да се обезбедат луѓето, уште по првите неколку дена од обилните дождови можеа властите и во Босна и Србија да почнат со припрема и да реагираат моментално, со цел да спречат било какви жртви, а во втор ред и материјалните штети да ги ограничат на минимум.
Ништо од ова не беше превземено, во меѓувреме како државен приоритет Дачиќ повторно се слика со дете некое кое демек до спасува од водата, а српски владика изјавува дека поплавите се казна заради геј парадата.
Каков коментар е потребен за вакви “водачи“ на народот, катастрофа.
Ќе видите дека и после поплавата, освен величање на храброста на Дачиќ и бришење на критиките од сајтот на Курир, ништо нема да биде направено ниту сменето.
Исто впрочем како кај нас, само гледаме и фаќаме сеир, наместо да превентивно да се осигураат градовите и ниските региони. Ме интересира дали воопшто и имаме спремено план за акција во случај на природна катастрофа.
Џабе илјадници луѓе одат за Србија кога нема кој да им обезбеди ни вреќи ни лопати.
бтв глеам сеа на вести на србскиве, нас не не спомнуваат воошто, демек претсетаделот се заблагодарил за помошта од регионот со акцент на големата помош од Русија и Америчката амбасада...барем да кажеа дека пратиле еден камион вода,хеликоптер,струја или војската колку толку..
Ако има негде кај што објавиле поправете ме[DOUBLEPOST=1400350695][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1400350793][/DOUBLEPOST]ccc
I jas toa go pomisliv. Namesto da gledame kako poveke da pomogneme nie gledame koj kolku pratil...Слушав јас прееска, и Македонија ја спомнаа. Не дека е битно, реално не треба да им се помага со цел заблагодарување.
слушнав една интересна информација пред извесно време на тлевизија - во некои продавници производите им ги покачиле за 4 пати од реалната цена. - експрес реакција на тоа инспекција одма увидела на таквите дубари па соопствениците веднаш ги притвориле и ке ги судат...
ц ц ц на цела трагедија некој сака да профитира - ситни души....
Има таква која функционира у Македонија, имам другар кој членува во неа.и да се оформи некоја како единица од доброволци.
слушнав една интересна информација пред извесно време на тлевизија - во некои продавници производите им ги покачиле за 4 пати од реалната цена. - експрес реакција на тоа инспекција одма увидела на таквите дубари па соопствениците веднаш ги притвориле и ке ги судат...
Вучич денес во една негова изјава спомена дека сите тие ситни души се упасени.слушнав една интересна информација пред извесно време на тлевизија - во некои продавници производите им ги покачиле за 4 пати од реалната цена. - експрес реакција на тоа инспекција одма увидела на таквите дубари па соопствениците веднаш ги притвориле и ке ги судат...
ц ц ц на цела трагедија некој сака да профитира - ситни души....