Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Босна е кај кај попоплавена од Србија, а сега гледам на една босанска телевизија водител на лице месо кај што е си кажува вицови, у стил колку риби имало по улиците,крокодил у подрум, нилски коњи и сл... абе бог да чува:pos:

Mama idem napolje!
Vazi sine nemoj duboko!:confused:

Последно уредено:
Dardan-ia е баниран на некое време. Неколкумина добија казнени поени. Десетина мислења отидоа у канта.

Ве молам, сите постови со помалку од 5 збора ќе ги бришам, без банални расправии околу тоа што им било или не било потребно и десет пати прикачување на те едни слики.

Темава треба да помогне со подобро информирање, пренесување на најбитни вести и со дискусија да се дигне свеста кај луѓето, бидејќи во голем дел од причинетата несреќа сносиме вина ние самите.

Овие дождови можеа да се предвидат неколку недели порано и превентивно да се обезбедат луѓето, уште по првите неколку дена од обилните дождови можеа властите и во Босна и Србија да почнат со припрема и да реагираат моментално, со цел да спречат било какви жртви, а во втор ред и материјалните штети да ги ограничат на минимум.

Ништо од ова не беше превземено, во меѓувреме како државен приоритет Дачиќ повторно се слика со дете некое кое демек до спасува од водата, а српски владика изјавува дека поплавите се казна заради геј парадата.

Каков коментар е потребен за вакви “водачи“ на народот, катастрофа.

Ќе видите дека и после поплавата, освен величање на храброста на Дачиќ и бришење на критиките од сајтот на Курир, ништо нема да биде направено ниту сменето.
Исто впрочем како кај нас, само гледаме и фаќаме сеир, наместо да превентивно да се осигураат градовите и ниските региони. Ме интересира дали воопшто и имаме спремено план за акција во случај на природна катастрофа.
Џабе илјадници луѓе одат за Србија кога нема кој да им обезбеди ни вреќи ни лопати.

Dardan-ia е баниран на некое време. Неколкумина добија казнени поени. Десетина мислења отидоа у канта.

Ве молам, сите постови со помалку од 5 збора ќе ги бришам, без банални расправии околу тоа што им било или не било потребно и десет пати прикачување на те едни слики.

Темава треба да помогне со подобро информирање, пренесување на најбитни вести и со дискусија да се дигне свеста кај луѓето, бидејќи во голем дел од причинетата несреќа сносиме вина ние самите.

Овие дождови можеа да се предвидат неколку недели порано и превентивно да се обезбедат луѓето, уште по првите неколку дена од обилните дождови можеа властите и во Босна и Србија да почнат со припрема и да реагираат моментално, со цел да спречат било какви жртви, а во втор ред и материјалните штети да ги ограничат на минимум.

Ништо од ова не беше превземено, во меѓувреме како државен приоритет Дачиќ повторно се слика со дете некое кое демек до спасува од водата, а српски владика изјавува дека поплавите се казна заради геј парадата.

Каков коментар е потребен за вакви “водачи“ на народот, катастрофа.

Ќе видите дека и после поплавата, освен величање на храброста на Дачиќ и бришење на критиките од сајтот на Курир, ништо нема да биде направено ниту сменето.
Исто впрочем како кај нас, само гледаме и фаќаме сеир, наместо да превентивно да се осигураат градовите и ниските региони. Ме интересира дали воопшто и имаме спремено план за акција во случај на природна катастрофа.
Џабе илјадници луѓе одат за Србија кога нема кој да им обезбеди ни вреќи ни лопати.
и тоа мене не ми е јасно, може да предвидат колку толку первентивно да се спречеше да нема толку поплави,барем да исконтролираа да беше минимум нешто а не сеа да дојде до катастрофални размери..

И верувај не дај боже кај нас ова да дојде...
Како што ни е државата задолжена до гуша,ке испогинеме како глувци, башка за коритото на Вардар да коментирам, Сашко Коцев се кажа на златна бубамара со потопот...буквално ќе биде така...

бтв глеам сеа на вести на србскиве, нас не не спомнуваат воошто, демек претсетаделот се заблагодарил за помошта од регионот со акцент на големата помош од Русија и Америчката амбасада...барем да кажеа дека пратиле еден камион вода,хеликоптер,струја или војската колку толку..
Ако има негде кај што објавиле поправете ме[DOUBLEPOST=1400350695][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1400350793][/DOUBLEPOST]ccc

Слушав јас прееска, и Македонија ја спомнаа. Не дека е битно, реално не треба да им се помага со цел заблагодарување.

Знаете ли како ќе беше во ваква криза пред 20 ина години од Македонија ќе отидеа едно 20 000 способни луѓе да помагаат, ама со ова законите за младите да несмеат у школо да им удрат дисциплниска - и со самото мислење на родителите дека нивните деца се паметни затоа што знаат на компјутер да работат, се намала интелектуалноста - значи со ова се намалува и почитувањето на возрасниот и постариот, и со тоа добиваме ФОрумаш дебелко од 15 години кој што мисли дека се знае за интернетот и за животот а во исто време истиот да нема појма дека до него има чипс со канцерогено потекло. И така неговиот ум постанува едностран и неговото размислување се фокусира на тресење по форуми и праење закачки мама и тато даваат и тој е главен поставен зад компјутерот и никој ништо не му може. Но реалноста набргу не останува таква се јавува познаник од струга му вели куката ми падна што да правам цел свет ми се сруши - после тетка му им звони истото реалноста набргу постанува морничава набргу го снемува интернетот вода иде од сегде(инфраструктура криви се бабите и дедовците нели што граделе ќуќа до река а твоите биле паметни изградиле неа ридот) но и тоа не помага нивната куќа е под вода ама на твојата и се случува лизгање опсност губиш се што ќе правиш - америка ке ти пушти еден камион гмо и немаш гајле ---- истиот тој што ја растури Југославија зошто беше трн во око - ама што знаеш ти која политика ја гледаш денешницава, .....................................................

Слушав јас прееска, и Македонија ја спомнаа. Не дека е битно, реално не треба да им се помага со цел заблагодарување.
I jas toa go pomisliv. Namesto da gledame kako poveke da pomogneme nie gledame koj kolku pratil...

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Полека,можеби и нешто работеле а ние да не го знаеме...а за нас...треба сега да дадат пари на канализација и не знам уште што,и да се дадат повеќе пари и да се обучуваат повеќе луѓе во дирекцијата за заштита од непогоди(мислам така беше или нешто слично),пожарникарите да се обучуваат,и да се оформи некоја како единица од доброволци,нешто слично на црвен крст,која што ќе има на список луѓе од различни места,со различни квалитети...болничари,млади луѓе,пливачи,планинари и слично,за во случај на вакво нешто,организирано да се повикаат истите луѓе...

слушнав една интересна информација пред извесно време на тлевизија - во некои продавници производите им ги покачиле за 4 пати од реалната цена. - експрес реакција на тоа инспекција одма увидела на таквите дубари па соопствениците веднаш ги притвориле и ке ги судат...

ц ц ц на цела трагедија некој сака да профитира - ситни души....

слушнав една интересна информација пред извесно време на тлевизија - во некои продавници производите им ги покачиле за 4 пати од реалната цена. - експрес реакција на тоа инспекција одма увидела на таквите дубари па соопствениците веднаш ги притвориле и ке ги судат...

не поставувајте веќе вакви прашања, имаше и претходно и сите што се обиделе така да продаваат одма имаат кривични..

ме интересира каде го прочита ова и дали е вистина

За покачувањето на лебот,водата,чизми,вистина е.А за организацијата јас немам слушнато..

Вучич денес во една негова изјава спомена дека сите тие ситни души се упасени.

930335225377b43b5f7ee147244550_orig.jpg

Страшно , поплавите оставија пустош . има срушени куќи , уништени патишта , мост , нешто незапамтено за жителите на Крупањ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom