Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оти им се може, по тој основ.По кој основ е Ноле избркан од Австралија? Дали е поради неисполнување услови за влез или е избркан со дискрециона политичка одлука?
По кој основ е Ноле избркан од Австралија? Дали е поради неисполнување услови за влез или е избркан со дискрециона политичка одлука?
nie zborime za uslovi za VLEZ a ne po koj osnov e izbrkan.
Оти им се може, по тој основ.
Он имаше важечка виза пред да го избрка овој политичаров со декрет. Чим има важечка виза, значи условите биле исполнети.
Автоматски споено мислење:
Ако де, тоа е битно да знае дека и нивните политичари се со иста ментална ретардација, калкуланти и опортунисти како балканските.
Ја многу добро разбирам дека Џокович и Рената немаат ист општествен статус и дека Новак има далеку поголемо влијание во светот. Затоа и го нападнаа него да ќарат политички поени помеѓу плебсот, а не сиротињи ко хрватскиот тренер и Рената кои влегле во Австралија со иста документација како Новак.samo nekoj sto ne razbira deka sekoj slucaj e razlicen moze da si donese takov zakljucok... ali razbiram deka mnogu ste butthurt sega... da se nadevame nema da mu zakacat dolgogodisna zabrana...
Ја многу добро разбирам дека Џокович и Рената немаат ист општествен статус и дека Новак има далеку поголемо влијание во светот. Затоа и го нападнаа него да ќарат политички поени помеѓу плебсот, а не сиротињи ко хрватскиот тренер и Рената кои влегле во Австралија со иста документација како Новак.
Не знам што ти е толку тешко да го сфатиш ова.
Butthurt? Воопшто.
Истово ќе го пишував да малтретираат без основа било кој друг тенисер. Него ете се погоди да е небескиот Џокович.
--------------------------------------
Добра тема во секој случај, покажа какви искомплексирани суштества постираат на форумов кои повеќе се замараат со тоа што е Новак од Балкан него да коментираат за тоа колку е ретардирана одлуката на владата на Австралија.
Ради јавен интерес го избркаа бе![]()
Мерките се ретардирани. Не само во Австралија него секаде во светот. АМА неможе пошто сте антиваксери да кажете па ок што ако ги прекршил законите он е битна личност. Поише ќе имаше влијание глобално на мерките ако јавно го избојкотира турнирот/земјата ради истите него ли да проба шанерски да влезе па ако проџе проџе. Која морална победа ќе ја имавте вие антиваксерите ако немаше ништо од ова да се деси? Немаше ни да знаете како и зашто влегол.
Друга педерска работа што останува да виси е случајот на Надал кој треба еднаков третман да добие пошто и он на ист начин прекршил закон за влез во Австралија, а сепак е влезен.
ne. viza ne znaci garantiram vlez. objasniv veke 5 pati.
Зошто имаш потреба да ги класифицираш другите како антиваксери само колку да истераш некоја глупа поента? Нит сум антиваксер нит им потреба од некаква "морална победа". Ме изнасмеа со ова морална победа. Замисли колку треба да си малодушен да вакви работи ти носат некоја лична сатисфакцијаМерките се ретардирани. Не само во Австралија него секаде во светот. АМА неможе пошто сте антиваксери да кажете па ок што ако ги прекршил законите он е битна личност. Поише ќе имаше влијание глобално на мерките ако јавно го избојкотира турнирот/земјата ради истите него ли да проба шанерски да влезе па ако проџе проџе. Која морална победа ќе ја имавте вие антиваксерите ако немаше ништо од ова да се деси? Немаше ни да знаете како и зашто влегол.
Друга педерска работа што останува да виси е случајот на Надал кој треба еднаков третман да добие пошто и он на ист начин прекршил закон за влез во Австралија, а сепак е влезен.
Хрватскиот тренер даде пред некој ден интервју и кажа дека имал иста документација како Новак и поминал без проблем на граница.ne vlegoa so ista dokumentacija. veke pisav deka taa imala od 3 ili 4 doktori uverenija za nejzinata situacija... ne se znae mnogu sto i kako bilo ama definitivno ne e isto i oni imale zmacitelno poveke dokomenti od nole. sto sjebale poima nemam, nema info zatoa dzabe diskutirame toa.
super tema, vidovme kolku chokalii ima na forumot sto podrzuvaat nekoj sto siri zaraza zs vreme na pandemija.
Neznam dali se sekjavate, imase edna druga tema, nesto za dijasporata i kovidot.
Kakvi placenja imase tamu ali obratno od ovaa. Tuka e sega, ako ne vi cini ne idite, takvi se pravilata. Tamu bese ama kako da ne ne primate, kakvi pravila bi bile toa. I toa pogodite bas od koj.
Rekov jas, zaeban e ovaj kovidot, pokraj eden kup simptomi izgleda najpovekje posledici ostava vrz sposobnosta za zdravorazumno rezoniranje.
Кано друже се вртиме у круг. Пред да му го дадат кралскиов декрет за прогонство, он можеше да игра на АО и да се движи сегде. Значи влез имал човекот пред ова да се деси.
Значи Евреите биле ко луѓе, ко сорта угнетувани, ова нема врска со тоа. Од топ 100 само он не е вакциниран, не ќе да е попаметен од сите, иако реално негово право е тоа. Мада веќе кога Владата има такви мерки тоа е тоа, мора СИТЕ да ги почитуваат. Не ми споредувај Евреи со закон што е на сила во ек на светска пандемија. Може да им се чудиме на нив ама не за џабе имаат најниски стапки на смртност и заразеност у свет.