Значи ако муслиман го пцуе богот или не му се допаѓа пророкот, во шеријатска држава казната е... смрт! Ок, муслиман е сам си е крив што е муслиман!
А што правиме со другите луѓе кои веруваат во други богови, не веруваат воопшто во богови?
Што ако ти ме знаеш мене, а јас не го сакам твојот Мухамед и неговите зборови? Ќе ме пријавиш?
Се знае дека христијанин, атеист, хинду и еден куп други, каков став имаат и спрема пророкот ваш, и спрема алах и спрема исламот гледан како некаква политичка основа, просто кажано исламот го гледаат како лажна вера, пророкот за сешто само не за свет човек итн итн!
Дали ќе го каже на глас или не, е небитно јас мислам.
Правните органи на една шеријатска држава ќе треба да ги испотепа сите што не се муслимани! Нели е така? Мислам не ти треба некакво знаење правно за да видиш како една држава правно ќе дозволи геноцид на „прекршителите на законот“!
Тоа го прават всушност муслиманите каде што државата е муслиманска: Египет, Сирија, Иран... кај смее во Иран некој да каже дека исламот не е вистинска вера? Бидејќи ги инкорпорирале зборовите од света книга во правен систем на една држава, секој што не е муслиман е прекршител на законот. Не е тоа лудо?
Зборувам ете за еден христијанин... ? Нема да биде убиен?

А се знае дека за христијанин исламот е кривоверство, исто како што за тебе нивното е кривоверство... не мора да зборува на глас... ете јас сум вештер според твоите браќа муслимани, ќе палеле... Сонца бе...
Јас мислам дека држава во која правниот закон за основа има света книга како коранот - не треба да постои! Бидејќи ги крши сите човекови права! А кај што е човекот во прашње, боговите ќе мора да отстапат место, нели!
Што се глуми лудило не знам - да ви е дозволено - сите ќе се испоубиете за боговите кои не сте ги виделе! Браво!
Ми се смачи од тоа „смртна казна“ во 21 век! Како човекот да е ... стока! Плукам на вашите ненаситни вери!!!