- Член од
- 16 јуни 2013
- Мислења
- 436
- Поени од реакции
- 65
Мислам дека се уредно одговорени овие прашања,а и 90% од твоите прашања барем од мене беа секогаш одговарани.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
овде прашањето беше дали ТИ би убил во име на куранот за ваков случај (или нека биде созреано дете 13-14 год), еве и под услов да живееше во шеријатска држава каде што според куранот тоа е дозволено?
нема што, ме воодушевува политиканствово.И тоа го одговорив одамна но еве и пак ќе одговорам.
И во шеријатска држава си има кадија,и сите процедури како во сите држави.
И таму не можеш на своја рака да преземаш ти што сакаш.
Доказ колку е само насилничка муслиманската вера![]()
нема што, ме воодушевува политиканствово.
не прашувам више пошто нема фајде, али ќе се наде понатаму и друго нели?
П.С. уште чекам одговор на едно друго прашање на другата тема![]()
да не ја носам темата за исламот тука, ... мислам дека е мојот пост последенИ тоа многу јак доказ
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 02:09 ---
Хехех,е па сеа како вели Жика у жикина династија: И ми коња за трку имамо
кое е тоа прашање што чекаш одговор?
па глупердо врие од самоубијци, стално се стремат кон војни итн да не навлегувам зашто не мислам со тебе до сабајле да се убедувамИ тоа многу јак доказ
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 02:09 ---
Хехех,е па сеа како вели Жика у жикина династија: И ми коња за трку имамо
кое е тоа прашање што чекаш одговор?
па глупердо врие од самоубијци, стално се стремат кон војни итн да не навлегувам зашто не мислам со тебе до сабајле да се убедувам
да не ја носам темата за исламот тука, ... мислам дека е мојот пост последен
мешеш бабии жаби. ниедна немуслиманска земја не вика “во името на .... тој и тој бог“, него се работи за интереси и пари. сосема спротивно од она што го проповеда исламот, НЕтолеранција кон другите вери и во сите напади се иде со паролата дека тој и тој е голем.Наведи ми една муслиманска држава која се стреми кон војна(читај: агресија на друга држава немуслиманска)?
Јас уште не знам таква,а знам многу агресии на немуслимански држави врз муслиманска територија.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 02:26 ---
Мислам дека и тука ти дадов приближно комплетен одговор.
Реков дека во обични ситуации каде што живи луѓе јадат други живи луѓе,нормално дека е забрането,тоа никој нормален не го дозволува.
А конкретно за таа ситуација која што ти ја наведе,од горенаведените цитати каде што во нужда,за спас на својот живот би требало да е дозволено,или пак ти стави се во таква ситуација и одговори си: Дали би го сторил тоа за да преживееш![]()
мешеш бабии жаби. ниедна немуслиманска земја не вика “во името на .... тој и тој бог“, него се работи за интереси и пари. сосема спротивно од она што го проповеда исламот, НЕтолеранција кон другите вери и во сите напади се иде со паролата дека тој и тој е голем.
а за второво, јас ќе користам здрав разум и ќе направам СЕ' за да преживеам. но како што гледаш, овде ја искористив заменката ЈАС, нема политички одговор.јас, ако треба и течноста од изметот на говедата би го пиел ако тоа ми ги зголемуа жансите за преживување. или мочка би пиел. нема тука да применувам/неприменувам некои имагинарни закони кои биле некогаш напишани во некое друго време. не зборам само за исламот, него и за христијанството, будизмот, хиндуизмот, јудеизмот, а богами и за амон ра
![]()
ти кажав и тогаш за тоа нужда закон мења дека е многу многу субјективно. може да се примени секогаш на секое место. пример, ти доаѓа на врата некој од друга вера да проповеда, али ти се осеќаш загрозен и ќе го убиеш. јбга, закон не важи, нужда еКолку само не си запознаен со реалноста,дури и тука во македонија за првиот дел,не би дискутирал за тоа повеќе...не е за форум
Второ,мислам дека и сам си одговори.
А јас исламски ти реков: Нужда закон мења![]()
ти кажав и тогаш за тоа нужда закон мења дека е многу многу субјективно. може да се примени секогаш на секое место. пример, ти доаѓа на врата некој од друга вера да проповеда, али ти се осеќаш загрозен и ќе го убиеш. јбга, закон не важи, нужда е![]()
ок, ете и за тоа више нема да те прашувам. ај за ова, кога се смета дека едно момче е полнолетно и кој е начинот за тоа да се утврди? ај за девојче со мензисот, али за машкото?
П.С. немој плз да ми кажеш кога ќе му се дигне, пошто и на бебе од 3 месеци му се дига