Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Aма факт е дека морето излегува како фаворит :wink:

А ти мислиш дека само во македонија е така со релацијата на цени море-езеро, врска нема и цела европа е така, цената дали ја ќе отидам 10дена на езеро во германија-австрија билокаде, се исти ко да отидам на море во италија или шпанија, и двете си имаат своја убавина и зависи што претпочиташ и каков тип на одмор сакаш.

Love and kisses.
Ко Beavis се осеќам... Мац, цени го своето братко!!!
Aма факт е дека морето излегува како фаворит :wink:

Да бе. Се до денот кога ќе потпишеме со солана од Тузла договор, да го солиме езерото барем на некои делови :)

Не бе озбилно. Општо повеќето би одбрале море наместо езеро.

Не се љути одма де. Неаме ние море па ако не ти се иде во странство,сакаш нејќеш ќе си идеш на езеро :smir:

Штом толку луѓе ќе се откажат од Охрид за една година - нешто смрди.
Колку луѓе ќе се откажат од Охрид ќе видиме на крајот од 2009 г. кога ќе излезе извештај за туристичкиот промет и посета.:wink:

Сега за сега сум за бојкот, натаму ќе видиме како ќе биде:wink:

@Solid
Џабе се силиш и само ја нарушуваш хармонијата на темата. Ако не се променат некои работи за кои дискутиравме ќе видиме што ќе се брои.

Цените,цените.

Не може Охрид да се рамни со морињата околу него економски :)
Аман бе ти се разбираш во туризам колку јас во биохемија.
Охрид во никој случај не може да се рамни со околните мориња економски.Атињаните имаат 16 000 км обала(ние немаме вкупно патна мрежа толку),Хрватска имат 1700 км обала,Албанија 300 и кусур километри,Бугарија 700 и кусур км...
Охрид може да се рамни со многу места на светско ниво во културно-историски туризам,религиозен туризам и некои други под категории на туризмот.Тука се предностите на Охрид кои треба да се искористат и форсираат во блиска иднина.
Зошто си земам право да го коментирам ова??Зато што тоа го студирам.

Не бе озбилно. Општо повеќето би одбрале море наместо езеро.
Ne znam za drugive zemji ama vo italija e luksuz da ojs na ezero, potocno na ubavo ezero deka se retki ubaj ezera ko naseto.
Na primer vo italijadobro e samo ezeroto komo i to e poskapo od koja bilo destinacija na more so e!

Срамота е бе Охрид да го бојкотирате, шо не ги бојкотирате грчиштава? Прееска проаѓам од пред грчка амбасада и глеам некои 50-60 души виза чекаат, иста приказна ко порано, КАТАСТРОФА!!! Каде е патриотизмот бе??? Поздрав до сите што не планираат више никад да стапнат у грчка :helou:

Па мислам дека гејците сами се бојкотираа. Е сега што има глупаци,има...

Машала,машала дури 77 ке бојкотираат,ако бојкотираат :smir:

Шо се нафрлаш одма бе? Рековме ќе правиме цивилизиран муабет? Ако не сакам да ти одговорам што? Еееее ваков коа ќе се убаци некој ми се одмилува да зборам за Охрид не па да одам.

Vo nikoj slucaj nemav namera da ti se nafrlam.Jas navistina samo razmisluvam ,slicno kako tebe..i se cudam???Bas smetav deka muabetam so razbran,nemav namera da ti go ODMILUVAM Ohrid..
Miluvajsi so sakas...samo gledaj gi rabotite iskreno i tocno..

Ne znam za drugive zemji ama vo italija e luksuz da ojs na ezero, potocno na ubavo ezero deka se retki ubaj ezera ko naseto.
Na primer vo italijadobro e samo ezeroto komo i to e poskapo od koja bilo destinacija na more so e!

Dzabe im kazuvas..Nekoi za zal nemrdnale pojke od dvorot..i si zemaat za pravo da sudat..No ,toa e taka za se... A ako bojkotiraat radi nekoj procent od Grcistana,ili od nekoja agencija...aj togas ke gi razberime.

A neznam zosto e privilegija vo skopje da pijam skapo kafe, vo Vinica da jadam skapa pizza...a nesmea toa vo ohrid..Pa i vo Ohrid ima restorani za sekoj dzeb..Prosetajte i vidite,..

Betka напиша:
Dzabe im kazuvas..Nekoi za zal nemrdnale pojke od dvorot..i si zemaat za pravo da sudat..No ,toa e taka za se... A ako bojkotiraat radi nekoj procent od Grcistana,ili od nekoja agencija...aj togas ke gi razberime.

A neznam zosto e privilegija vo skopje da pijam skapo kafe, vo Vinica da jadam skapa pizza...a nesmea toa vo ohrid..Pa i vo Ohrid ima restorani za sekoj dzeb..Prosetajte i vidite,..

Хепа повеќето што се*ат овде со причина очигледно мрднале за разлика од тебе, изглеа си збориш од себе прво, ако шеткај низ двор, вид на рекреација е сепак.
Околу гејциве нема шо да коментирам, коа скоро сите сме биле кај нив на одмор, и шо сеа? Предавници сме? Шо? Продадени души? Епа изглеа пошо имало нешто подобро и поквалитетно и за попристапни пари се отишло, проста логика.
Од кога се случија шитовите никој не иде, факат, ама и некои од вас биле шо после ќе не мо*аат и ќе го тврдат спротивното, абе....комедија

Ја па не знам шо е привилегија да одам во Охрид да ме брка некој овчар на сред престој ради тоа што му дошле нови туристи и му платиле повеќе од мене, иако сум бил цивилизиран, културен, да ме кољат со цени ко да сум на Ибица, епа кај е тој квалитет, тоа ниво, нема ни трага, нели го фалите ваков онаков, абе ајде дајте бар нормална понуда - за стандард подпросечна и веќе помината шема не идам...и уште катаљон други шит фактори кои што гарант ги наброиле некои пред мене.

И да, има ресторани и се, ама нема услуга. Чаре, шо праиме?
Ја ти плаќам, ти ме се*еш и после сакаш пак, епа нема.
Еднаш ќе се заебеш, вторпат на сите ќе кажеш и оп, незадоволство кај потрошувачи, намалување на кеш, ова она, епа коа немате стратегија за ништо, ќе си добиете ништо, од мене толку, поздрав и се надевам ќе се опорават Охриѓаниве некад.
И бидете задоволни со Србите и Холанѓаните ништо повеќе.
А во Скопје секој е секогаш добредојден и за секого има место, чудно зар не? Ех Скопјанишча пусти, луѓе ве направија сеа вака...ако ако
Се врти тркалото
Ја не ве се*ам за инат, само пишувам вистина и сум реален, ништо повеќе!
Ајт поздрав кинисав ја од овде си гласав против и си стојам на ставот дека дури не се сменат од корен некои работи не одам!
Овде нема никаква врска патриотизмот, ко шо спомна некој погоре, не користете такви зборови коа појма немате основното а камо ли до таму да стигнете хех се фацки бе
ајт

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom