ГИВГИЛИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
bas letovo bev vo gevgelija i mnogu mi se dopaga kako grad, a i nokniot zivot ne e los bev vo toa diskoto fotomorgana mislam deka se vikase ili mozebi sum greska sepak ok e, a i brzo nauciv da guvorum na gevgeliski so da pravum si imum geni ud tie kraevi

Momentalno sum ovde i moram da priznam uzasno e toplo, mislam deka okolu 30 stepeni e temperaturata. Ne sum bil skoro edna godina, i moram da priznam grcive ogromno vlijanie imaat, ripa standardov ovdeka na veliko, ne e ni chudno shto od mnogu gradovi lugeto idat ovde na rabota i prestojuvaat tuka, ide napred, bravo. E sega kafevo nechini za nishto ama ajde, ke progledam niz prsti, 3-to mi e denes ama nitu edno ne se pogodi.
Da si kupuvate poubavo kafe razbravte?

E i ja sea da kazam, posto nostalgii me fakaat:wink:
Dzevdzelija e eden od moite najomileni gradovi, imam tamu prijateli, i sum bila nekolku pati na posedok, ali stvarno lugeti tamu si imaat svoj stil,.a akcent mnogu sipmaticen i originalen, a gradot svoj sarm.
Grci negrci nema veze, oni si se blizu, si praat biznisi (pa dobro grcite), ama pak imaat prekrasna mediteranksa klima, osekas tuka negde e moreto pa i Dorjanskoto ezero :wink: mene mi odgovra poveke toplota otkolku ladno, ali ednas koga bev do prodvanica peski mozokot mi se zapali:vozbud:
Sepak ima nesto, i mene mi se sviga, lugeto se gostprimlivi, i topli kako i vremeto!
Ima ovoj grad golema prednost, poradi svojata pozicija, pa zatao i se razlikuva od drugite okolni!!!

Се урна ПОКРИВОТ НА ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „Владо Кантарџиев“ од силниот ветер!!

Утре праќам ФОТКА :)

Се урна ПОКРИВОТ НА ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ „Владо Кантарџиев“ од силниот ветер!!

Утре праќам ФОТКА :)

На филм да го гледаш да не ти се верва :) Во 2006 год. беше поправено школто по што течше вода :)

Другпат пред да отвориш тема види дали веке постои таква.
Сега ја споив со постојната.

hmmm gevgelia nekako mi e najubav grad u makedonija. imaa ubavi kuki lugeto se dobri a i sea so kazinava stanuva se podobar!! uf kako biziveel tamu!! od skopjevo vise glava me boli. aha da ne smeam da zaboravam da kazam i za javorot vo mrzenci-najdobar restoran na balkanot a moze i posiroko!!!

Пиев кафе во тоа хотелот кај Вардарски рид, а и пиво кај Сељакот :) :)

Добар град, многу убаво уреден.

A najzakon se iminjata na kafichite/restoranite! :pos2: :pos2:
Sve se cirkuzi, ne gi kazuvam za da bide POinteresno :smir:

[acko]®;954565 напиша:
hmmm gevgelia nekako mi e najubav grad u makedonija. imaa ubavi kuki lugeto se dobri a i sea so kazinava stanuva se podobar!! uf kako biziveel tamu!! od skopjevo vise glava me boli. aha da ne smeam da zaboravam da kazam i za javorot vo mrzenci-najdobar restoran na balkanot a moze i posiroko!!!

Братче коа ќе дојш во Гевгелија да не забравиш да ојш на Кожуф :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom