ГИВГИЛИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
е ова го сакум за мојут град да лафте а не.Градут е срце и елајте кога сакте добредојдени сте уд сите

kak ne vi e sram Topic Gevgelija ima , a vie krshte jazik LAfte( T.E Piste Literaturno) mi givgilija e de neli , koj nema da razbere prevod ki klajme od ozdole da tere. sea za sea Gevgelija Sucks :PP site sa vrabotija uf flamingo po kazina na vakki na naki i sea sa misljat oti ...... aj da ne kazum, site sa zanesavat , ja sastopljuve avata ki a utvorat i pak tamka cel grad kuti ofci ki sa pike , cela zima sa karaa da flezat uf diskoto a da ne platat karta , sea ki odat na avata ki platat taksi i karta ( znaci letno vreme bive karta i taksi da platis oti avata e na 3 km od gradut a zimta koa ti e do gzut ne sa plake karta ) tuka nemozum da i razberum gevgelicajne . Da ne pisum sea loso de za nasiut grad ama taa e najstinta , iam i ubavi raboti so sa desavat ali ....... pokraj druagto se ubavto uf gradut ne sa primeke ima oste nogo raboti so sakum da i kazum ali nema smisla sea
P.S Sorry so pisum na latinica , nema mak poddrska hahaha

SavaMihajlov напиша:
kak ne vi e sram Topic Gevgelija ima , a vie krshte jazik LAfte( T.E Piste Literaturno) mi givgilija e de neli , koj nema da razbere prevod ki klajme od ozdole da tere. sea za sea Gevgelija Sucks :PP site sa vrabotija uf flamingo po kazina na vakki na naki i sea sa misljat oti ...... aj da ne kazum, site sa zanesavat , ja sastopljuve avata ki a utvorat i pak tamka cel grad kuti ofci ki sa pike , cela zima sa karaa da flezat uf diskoto a da ne platat karta , sea ki odat na avata ki platat taksi i karta ( znaci letno vreme bive karta i taksi da platis oti avata e na 3 km od gradut a zimta koa ti e do gzut ne sa plake karta ) tuka nemozum da i razberum gevgelicajne . Da ne pisum sea loso de za nasiut grad ama taa e najstinta , iam i ubavi raboti so sa desavat ali ....... pokraj druagto se ubavto uf gradut ne sa primeke ima oste nogo raboti so sakum da i kazum ali nema smisla sea
P.S Sorry so pisum na latinica , nema mak poddrska hahaha
Се кладам дека скопјани нема да не разберат :tapp:

Јас разбрав се :)
Сум била во Гевгелија неколку пати, интересно градче е. Летово можеби ќе имам можност да го разгледам поубаво.

SavaMihajlov шо ќи прајш - мора да преведиш иначе не разбират. :wink:

А тие шо викат оти Гивгилија не а биве нека рашетат малце низ другите градаве (освен Скопје, Струмица, Битола) па да видат как е.... дали Гевгелија тоне или не.... ај да не спомнувум некои градаве, ама не смејме да са жалме оти не сме баш за жалејне.... Гевгелија си има пристоен стандард за разлика од други места.

Ех, саботава беф по втор пат (после 8 години) во Гевгелија. Дојдоф специјално за концерт на Суперхикс, во последен момент дознафме дека ќе свират во диското БАЗЕН. И пат под нозе и стигнафме таму. Шетафме малку низ центарот, јадевме вкусно Гиро во Алфа, и стигнафме на базен на време.
Свирката беше супер, иако луѓето ама ич не беа као за сфирка на Хикси, ама сепак имаше 3-4 арни деца.

Меѓу ниф и една девојка...
Името и го забораиф, тел не и зедоф, мејл не и дадоф...
А се сликафме, и тоа многу пати.... Само знам дека оваа година матурураше у гимназијата на општа насока.
Има црна коса и е видока околу 160 цм. И е рокерка, нормално.

Луѓе помагајте.

Tonchie напиша:
Ех, саботава беф по втор пат (после 8 години) во Гевгелија. Дојдоф специјално за концерт на Суперхикс, во последен момент дознафме дека ќе свират во диското БАЗЕН. И пат под нозе и стигнафме таму. Шетафме малку низ центарот, јадевме вкусно Гиро во Алфа, и стигнафме на базен на време.
Свирката беше супер, иако луѓето ама ич не беа као за сфирка на Хикси, ама сепак имаше 3-4 арни деца.

А се сликафме, и тоа многу пати.... Само знам дека оваа година матурураше у гимназијата на општа насока.

Луѓе помагајте.
епа нели сте се изнасликале?? дај слика да те видам...100% ја знам!!! и шо не дојдов и јас да знаеш како ми е мака!! а не бев во Гвг тогаш,иначе не испуштав па шо сака нека е!!!!

Таа сликаше...
А слики од Гевгелија, сликаше другар ми Гразз...
Не знам сеуште дали ја има и неа на некоја од сликите, ама и онака темница беше, а од мобилен не се арни сликите у темница
Ај ќе продужиме со муабет по МСН

Tonchie напиша:

Луѓе помагајте.
clence super bese koncertot .... a za devoj4eto me zamisli ? aj daj slika ke ti pomogneme ....... rokerka, znam za koja zboruvas ... i ti da ne se tresese vo prvi red ?

Jukka напиша:
clence super bese koncertot .... a za devoj4eto me zamisli ? aj daj slika ke ti pomogneme ....... rokerka, znam za koja zboruvas ... i ti da ne se tresese vo prvi red ?
рокерката ја најдовме не се секирај! :) :)

Јас беф тој со долгата коса што скокаше високо!!!
Инаку ја најдоф девојката, Фала Нипи
Частам 2 литра пиво

hehhehehhe mozum da zamislum za koj stanuve zbor .... rokerka,crna kosa, niska .... satanka

Jukka напиша:
hehhehehhe mozum da zamislum za koj stanuve zbor .... rokerka,crna kosa, niska .... satanka
детс рајт!!! Станката Сатанката :zver:
Тончи гледај да средиш да дојдат пак Суперхикс,морам да бидам овој пат таму!!!

Abre so znam ne sum bil po gvg ama dojdete po kocani i ke se vidite sto e bliski istok :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom