Гитара (почетник)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
За акустична не се истите нели? Плз ако најдеш слика прати тука, ЗШ јас имам акустична па и САМОУК сум згора на тоа. :helou:
Истите се за Е-штим сегде и на бас и на електрична и на акустична

За акустична не се истите нели? Плз ако најдеш слика прати тука, ЗШ јас имам акустична па и САМОУК сум згора на тоа. :helou:

Ne lupaj gluposti i ti sea....

Kako moze za elektricna da bidat edni tonovi a za akusticna drugi ???? :smir:

како бре посебни тонови хаха.. ај добро пошто си самоук имаш право да погрешиш

Дај бе кажете овие D#,F# и така натаму со повишилица како се фаќаат,јас самоук сум,па не знам,а многу пати ги имам сретнато.....

Дај бе кажете овие D#,F# и така натаму со повишилица како се фаќаат,јас самоук сум,па не знам,а многу пати ги имам сретнато.....

Kako so go drzis D-dur, samo pomesti gi trite prsti nadesno... Toa ti e Dis-dur, ili Es-dur.... A za drugite , barre bratce, i idi isto na desno so site prsti od osnovniot,...Na primer, fati F-dur, posle toa pomesti gi site prsti na desno i kje dobies Fis-dur... Taka isto i so drugite....Strana ponazad imas sema na barre fakjanja na akordi...

Xlife се распраша ли ? Те снема нешто .. да не ја снема и желбата за ЕЛЕКТРИЧНА гитара :pos2:

една работа само ќе ви кажам, ако немаш талент и природна(малце повисока) интелигенција, нема шанси да си самоук, и ќе тресиш зелени ко овие овде.(да не цитирам, ме мрзи)

кај се видело/чуло акустична да има различни ноти од електрична?!?!

одете на еден час кај професор и таму ќе сватите уствари колку работи незнаете.

Абе 1 недела минам од тама се е затворено ај ке видам сеа ова недела ако отворат ке прашам секак!!!
затворено е незнам зошто...

Е добро де шо ми се смеете на мене, јас имам гитара мн малку време знам само една песна. И немам појма како се распоредени нотите кај акустична и кај електрична. Шо се вели прв пат у живот фаќам гитара у рака.
Бтњ свирам клавир повеќе од 8 год.
:helou:

Бев таму во продавницата и немаше ного избор имаше само 4:
1. ARIA STG
lh_aria_strat.jpg

2. Decade (така беше незнам точно име не се читаше)

3. Mustang
mustang_large.jpg

4. Yamaha
L1013202.jpg

Тие беа.

Има неколку теми за гитари, на погрешно место ги правите дискусиите.

Бев таму во продавницата и немаше ного избор имаше само 4:
1. ARIA STG
lh_aria_strat.jpg

2. Decade (така беше незнам точно име не се читаше)

3. Mustang
mustang_large.jpg

4. Yamaha
L1013202.jpg

Тие беа.

Другарче да ти кажам нешто, ако си запнал за електрична земи си Fender Squier Strat и уживај. Јас прво бев запнал СГ форма ова она, ама ми испаднаа нешто глупости ова она, ми скурчи и си купив Стратче. :helou: И не му ја ногу мисли веќе па ти, иди веќе еднаш со некој поискусен, пробај и зимај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom