Ги баталувам цигарите!

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пушев 15 години со многу голема љубов... Не зборам за light варијанти, јас бев загрозен случај, пушев Gitanes без филтер, цигарелоси и слично...
Кога јас можев да ги оставам, верувам дека сите можат.

Најбитен совет од мене е: најлесен начин е да пресечеш. Ако кризираш, запали цигара, по дим/два изгаси ја.
Престани да купуваш цигари за почеток, ќе се срамиш да бараш постојано.

Треба да сте спремни дека ќе се здебелите, сето тоа е шок за организмот. Јас се зезнав поприлично бидејќи почнав масовно да купувам ф'стаци и други хранливи замени за цигари...

Сега интензивно возам точак :turn:

Се мотивирам кога читам вакви постови
icon_mrgreen.gif

А посебно кога (екс)страсни пушачи ќе пишат вака подетално...
Мило ми е што си прекинал, почнав и јас да практикувам некупување на цигари, додека пак околу паѓањето во кризи, со само 21 година не верувам дека треба да влегувам во филм ко светот да ми се руши, поради немање цигари (случај за многу "загрозени" дечишта тинејџери)...
Поздрав најздрав...:helou:

Кој ги остава цигарите нека ги остави кај мене дома.

на 3 пати ги оставав цигарите на околу по 1 година но пак се враќав на нив 4 пат ми е сега и сега сум решен никогаш веќе да не ги запалам

како успеја жити се...јас сега лула земав...ете немам цигари и се трујам од лула дај помагај...и ја пробав...неможам-ме кине-психоза.....опсесија не можам,овај немам намера да ве демотивирам ама тешко тешко
само еден совет до оније кои не запалиле НЕМОЈТЕ ГАДНО КЕ ЈА УТНЕТЕ И КЕ ИМАТЕ ВЕЧЕН НЕДОСТАТОК НА ВИТАМИНИ глупа кожа...катастрофа...срам за човекот рептилизам...:toe:

да имав шанса втора немаше да потегнам дим верујте:nenene::nenene:
И јас си се чудам како успеав, ама успеав =) Еве веќе месец ипол сум без нив. Едноставно решив дека нема веќе, си свртев во глава колку ми штетат, и решив едноставно да ги оставам. Му се вратив на грицкањето на нокти...ама барем не пушам! Јас се терам по тоа, ако се сака се се може...потруди се малку повеќе, и сигурна сум дека ќе успееш.

А лулето ти е уште полош избор, затоа оставај све тоа на време!!!
Со среќа!!!:smir::smir:

Незнам дали ова успеало али имам прочитано на една страна (не ми текнува у моментот) како да се откажат цигарите...Пробајте вака излижете лимон и потоа запалете цигара...Резултатите било дека ќе повратиш и демек ќе се прочистеш од цигарите и потоа нема да ти се пушело повеќе...Некако не верувам во ова

јас да ви се пофалам
од 20ти септември не пушам
поради недостаток на никотин неможам да пресметам колку време е тоа:helou:

Незнам дали ова успеало али имам прочитано на една страна (не ми текнува у моментот) како да се откажат цигарите...Пробајте вака излижете лимон и потоа запалете цигара...Резултатите било дека ќе повратиш и демек ќе се прочистеш од цигарите и потоа нема да ти се пушело повеќе...Некако не верувам во ова

Брат ако треба со лижење да ти се згади па да не пропушиш, има многу полоши работи од лимон.
:pos2:

jas ne pusam i nikogas nemam zapaleno cigara, i pretpostavuvam deka e mnogu tesko da se ostavat kako i sekoja zavisnost i mislam deka samo treba goooooolema zelba, motivacija i volja i sekoj sto moze neka proba i samo neka mu tekne kako mu bilo pred da pocne. inace stvarno mnogu grozna navika e , odvratna , cel smrdis, frlas pari za dzabe, se trues... i uste mnogu losi raboti

Ќе ги оставам сега кога на цената на моето родео меко ке стават уште +25 денари... е тогаш ептен ќе бидат луксуз и нема да можам да си ѓи дозволам... Иначе пушам по 2 кутии дневно, ни помалку ни повеќе...
да не планираат да ги поскапуваат?
-гадно ќе ме заебат:vozbud:
-утре одам битпазар и си зиам штека Lucky:helou:

Неможам да ги поднесам.Најлош порок мислам дека се.Ствараат толкава зависност што незнам,едвај можеш да престанеш.Инаку не пушам,[И сум прилично многу мала за тоа],а признавам сум земала дим тоа како многу помала од цигарата на мајка ми.Жената отиде во кујна ја остави цигарата,јас за тоа време бев во детска,па појма неам што ми светна да отидам во дневна и кога ја видов цигарата како гори,таа пуста љубопитност ме натера да земам дим.Мајка ми кога виде збесна али одјеби мала бев.:uvo::kesa:
Откако го земав тој еден дим ништо ама баш ништо убаво не видов во цигарата,баш напротив се утепав од кашлање и имав ептеен гадно чуство во устата.Никад више не би пробала па незнам и кралицата на Англија да ми нуди.
Инаку знам дека се многу штетни и за оние кои што пушат и за оние кои што мораат да го вдишуваат сето тоа,али тоа е.Пуста навика која што може да се искорени ако се има голема желба.:)

jas ne pusam i nikogas nemam zapaleno cigara, i pretpostavuvam deka e mnogu tesko da se ostavat kako i sekoja zavisnost i mislam deka samo treba goooooolema zelba, motivacija i volja i sekoj sto moze neka proba i samo neka mu tekne kako mu bilo pred da pocne. inace stvarno mnogu grozna navika e , odvratna , cel smrdis, frlas pari za dzabe, se trues... i uste mnogu losi raboti

Не се сеќавам како ми било пред да почнам...имам 19 гидини а веќе пушам 8 години..пробував да ги откажам...ама немам воља и не си се препознавам без цигара себеси

Не се сеќавам како ми било пред да почнам...имам 19 гидини а веќе пушам 8 години..пробував да ги откажам...ама немам воља и не си се препознавам без цигара себеси
epa dodeka nemas silna volja i motivacija i da si go postavis toa kako cel nikogas nema da uspees, ako stvarno sakas probaj potrudise malku poveke i ke uspees

Јас до 17 год немав пробано цигар. Уште од мал реков оти никогаш и никогаш нема да пушам цигари. Во 3та година средно се собравме околу 10 души школски во кафана и тие што не пушеа барем 1 смукнаа за ,,адет,, јас нејкав и нормално ме молеа сите и ај јас да не сум женичката и тој што се дели од сите и јас пробав (само 1 дим). После неколку денови на излегување преку викендот речиси сите мои другари пушеа, понекогаш и јас запалував со сите. Од цигарот земав само 1 дим и потоа сам си гореше колку да им направам ,,атр'', но си стоев на зборот оти јас никогаш нема да пушам, и да имам зависност од цигари. Еве после 4-5 год. од тогаш не сум пробал цигари, а не верувам ни понатаму да пушам.
Поука. Мојот инат, мојата гордост е поголема од зависноста.
А за сите тие што пушат ги сметам како леки луѓе кои лесно се лажат, и лесно потпаѓат на другарски притисоци.

ај да ги откажуваат тие што им станале гадни,или што им сметаат на здравје,ама човек што ужива во цигара не верувам дека ќе ги откаже...Ма што сака нека си најде воља и мотивација...тоа знаете како е?-имаш цело чоколадо,а ти рекле да оставиш пола за сестра ти,а ти уживаш во него,и колку и да ја сакаш сестра ти,мали се процентите да оставиш од чоколадото.....
-кој сватил,сватил...а за завист,истовремено мислам дека постои и дека не постои...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom