Византиецот
Codename Duchess
- Член од
- 14 март 2021
- Мислења
- 3.037
- Поени од реакции
- 6.826
На бугар вистината му била поважна. Кој оксиморон од изјава Јозеф, Марија и Исус.Вистината ми е поважна.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На бугар вистината му била поважна. Кој оксиморон од изјава Јозеф, Марија и Исус.Вистината ми е поважна.

Двата настани немаат никаква врска еден со друг. Има податоци дека првиот е извршен од Хезболах, а второто е обична македонска алчност.@SentinelS ти како самопрогласен историк, потсети ме кога се случи терорстичкиот напад во Бургас, каде загинаа израелски туристи?
И дали мосад ги потона бугарските туристи во охридско езеро? Они се познати по она „око за око заб за 1000 Евреи“.
3. Нема потреба да ме плашиш со банирање. Тоа не е она што ме плаши. Вистината ми е поважна.

Добар си, ма што добар одличен си, да те нема ќе треба да те измисли администарцијата на форумов.1. Владата на Кралството Југославија го потпишува пристапувањето кон Тројниот пакт, како и Царството Бугарија. Која е разликата? Во Југославија, комунистите се кренаа и извршија државен удар, додека комунистите во Бугарија беа значително послаби. Помеѓу комунистите и монархистите, јас секогаш би ги избрал монархистите - причините за ова можете да ги видите во историјата на Бугарија од септември 1944 до 1989 година, по што официјално го прогласивме комунистичкиот режим за криминален.
2. Ако навистина беше под окупација на Југославија, зошто овој месец ја прославивте со Србите Кумановската битка во 1912 година (кога започна окупацијата) ?
Денес Амбасадорот на Русија Сергеј Баздникин на покана на Српска заедница во Македонија и Српски културен центар - Скопје учествуваше во комеморативен собир по повод 113-та годишнина од Кумановска битка од 23-24 октомври 1912 година во Првата Балканска војна.
3. Нема потреба да ме плашиш со банирање. Тоа не е она што ме плаши. Вистината ми е поважна.

комедија си.
Ќе се јави тој со уште еден нов профил. По начинот на пишување јас сум убеден дека е тоа Штипјанецот.@SentinelS е перманентно баниран од форумот заради константни навреди и провокации на национална основа.
Охрид е пред Бургас. Дури и Мосад не се толку добри.@SentinelS ти како самопрогласен историк, потсети ме кога се случи терорстичкиот напад во Бургас, каде загинаа израелски туристи?
И дали мосад ги потона бугарските туристи во охридско езеро? Они се познати по она „око за око заб за 1000 Евреи“.
Не е Бугар (дури ни ванаби Бугар). Овие најгласниве со пропагандата се одродени Македонци, традиционално најголемите непријатели.Па самата карта на голема Сан стефанска Бугарија е руска идеја, немој сега таков cherry picking од историјата да правиме, да бидеме малку објективни.
Светскиот печат известувал дека најмасовните протести против приклучувањето на Југославија кон Тројниот пакт биле во Скопје, каде преку 30 000 луѓе излегле на протеститеAбе провокаторски гомнар:
- Прво, покажуваш пример каде предавничка влада прави пакт со Оската (Хитлер и вазалите) на што потоа се дига бунт и се прави државен удар со кој е сменета истата таа влада која стапила во пакт со Хитлер. Што не се дигнаа вашите против истата работа? Или полесно е пичкapски менување страна кога веќе војната е изгубена а Советите се пред врата дојдени. Па уште наместо да ќутиш, продолжуваш да се кypчиш како ти да си на добрата страна??
- Второ, Македонија односно вардарскиот дел од неа, тогаш бил под окупација на Југославија па ние Македонците секако немаме ништо со целата работа.
- Трето, eби се со ужарено железо. Не знам зошто те толерираат на форумов, ама само продолжи вака па види дали наместо само од поединачни теми - ќе те банираат од целиот форум.

Не знам за ова, но дури и ова да го земеме за точно (ваљда е, немам време да истражувам) сепак не ми ја менува тезата што ја цитираш. Нити па било што од тоа го менува фактот дека тогаш вардарскиот дел од Македонија бил под окупација (исто како и пиринските и егејските делови, кои и ден денес остануваат окупирани).Светскиот печат известувал дека најмасовните протести против приклучувањето на Југославија кон Тројниот пакт биле во Скопје, каде преку 30 000 луѓе излегле на протестите
Прегледај го приврзокот 459721
Мислам дека грешиш. Без Евреите, Македонија денес немаше да постои.
...
Инаку, во 1944 година, Евреите ја создадоа Република Македонија како една од републиките во новата Југославија. Денес, Република Македонија опстојува благодарение на Евреите, а не затоа што македонските политичари си ја знаат работата или дека се вистински професионалци.
И ова ќе го цитирам затоа што очигледно си во заблуда за одредени моменти од историјата. Никој не им ја спори активноста и на Грците и на Бугарите, но успехот и на двете држава наназад низ минатите ~два векови им се должи примарно и пред сѐ на интересите на големите сили, а не на нивните интелектуалци и на нивните активности. Чист сплет на географски околности е фактот дека они биле поддржани и промовирани, додека Македонија послужила како валута за раскусурување.тоа и лежи успехот на Грција што го доби најголемиот дел од Македонија, а Бугарија само 10%. Многу е битно тоа кој ја претставува нацијата. Грците имале своја држава, свој крал, свои амбасадори и новински агенции, кои им овозможувале будно да ја следат бугарската пропаганда и да го известуваат својот народ секој момент што се случува. Користејќи ги овие широки придобивки, Грчката влада и грчкиот народ секогаш биле во можност во секоја прилика навреме и соодветно да одговарат секогаш на секоја бугарска провокација и пропаганда насочена против нив и нивните интереси во Македонија.