Генерален штрајк на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата alex-st
  • Време на започнување Време на започнување
Иди утре ќе видиш. За 1ва смена зборам. Сите што ги прашав ќе одат :tapp:

Ваљда ме лажеле :pop:

Ќе видам ако идат прва, па ќе им се собереме втора смена. Ако ни кажат по 10-15 минути, ајде слободни сте, одете си, ила се на купче да им собереме. Нека да ги пуштаме од канцеларија да излезат!
Не се нормални што ни прват Ејјјјјј!!!
Како овци не третираат сите!

Oва кружи по мсн:
Се повикуваат сите ученици утре да не бидат присутни во школските дворови,бидејќи доколку се појавиме во масовен број,професорите ке бидат принудени да ја одржат наставата.Останете дома,доколку сакате утрешниот ден да ни биде неработен.
Пратете го ова на сите ваши контакти...

Како демек, ако отидеме на настава ќе ја оддржат. Како ќе им свири управата, така ќе играат. Леле мајкооооооо децава...

Џену грл кој ти е класен?????
Да знам на шо сум(дали да те послушам,или не:))

И мене ми кажаа дека моето школо немало да работи :helou:
Мада не знам зошто по МСН ги повикуваат учениците да не одат кога и така не треба да не одат!

Oва кружи по мсн:

Како демек, ако отидеме на настава ќе ја оддржат. Како ќе им свири управата, така ќе играат. Леле мајкооооооо децава...

Нездрава работа...како само размислуваат така:pos:
Aко сме појделе демек ќе прекинат штрајк и ќе има настава.Болна работа:)

Инаку, на насловна на денешен Вест:
Образованието на голем одмор до Нова година?

Чудна работа, не мислев дека може да се одолговлечи штрајков...

^ изглеа луѓево сериозно ке да ја имаат сватено работава :)

Ај коа ке дојде некој школо, нека пише што како било:)

Јас денес наутро, како секој работен ден, станувам во 6 саат.
Па после седнувам на компјутерот што ми е одма до кревет.
Отворам netbeans да се преслушам до каде сум со java...c++...и такви ствари.. се до 7 саат. Во 7 саат излегувам од дома, и тргнувам на пат. Крајните координати ми се наоѓаат на местото на школото...о.с.т.у. „гостивар“, тако звано индустриско...
После цели 10 минути патешествие, конечно стигнувам на мојата крајна дестинација.
Ја отворам вратата од школото, мислејчи на она што ќе го правам кога ќе седнам пред компјутер. Влегувам во школото. Погледнувам накај мојата училница. И се приближувам. Така полека, нежно. Погледнувам низ прозорчето на вратата, оние прочиња какви што имаат во дужевните болнизи. Видов 36 компјутери,т.е. 36 стејшнс, и ниту еден другар да не беше пред нив. Исто така не го видов ниту мојот драг професор. Па, седам едно триесет секунди. Се вртам со грбот накај вратата. Ги затривувам очите, за да бидам сигурен дека тоа што го гледам е вистина. Собирам храброст, и после некое време пак погледнувам во училницата. Го видов истото како и прееска. Се натажив. Почнам да одам накај мојот мил и драг компјутер што се наоѓа дома. Во глава ми се вртеа едни физички, хемиски, математички и слични формули од кои повеќе од јасно беше дека теоретски, а и практично, не е можно јас да се наоѓам на местото школо, во време кога календарот покажува дека е сабота, или недела.

кај нас не се учи ја не отидов а и во влахов не се учи во други незнам

Аман луѓе овде не се учи, онаму не се учи, кај мене не учеа, за други школи не знам дали се учи...
Генерален штрајк е нигде не се учи!

борис во скопје учи
а мислам и моето:uvo:

Сабајлево отидов во школо и .....................се вратив....... си го расипав сонот:zid:
Од кај мене ни осмина од учениците во класот не дојдоа. Па, си отидовме, што ќе правиме толку малце таму....

Во училиштата во Аеродром не се учи.
Во средно „Димитар Влахов“ ми кажаа дека се учело.

Што е ова бе кој како сака си прави

кај нас пола држат настава пола не држат настава им преставуваме заложници на профите за да си ги остварат своите цели е тоа така не бидувааа:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom